Monday, November 19, 2007

Helg med mycket höstfärger

Helgen har varit riktigt skön. Jag har hunnit med allt jag gärna ville hinna med också. Lördagsmorgonen blev lite stressig för både jag och C skulle på massage och eftersom vi bara har en bil så fick jag köra honom dit först och sedan åka hem, fixa en del saker och sedan åka tillbaka. Men massagen var underbar som alltid. Lördag eftermiddag och kväll ägnade jag mig åt mer julklapps shopping på Gallerian. C åkte och lämnade mig där och åkte sedan hem eftersom han inte är mycket för shopping och sedan ringde jag då jag ville bli upphämtad. Jag köpte två gemensamma klappar till oss båda, en kaffekvarn för att kunna mala kaffebönor och få riktigt gott färskmalet morgonkaffe. Jag slog också till på ett våffeljärn. Visst smakar våfflor och pannkakorn nästan samma men det är ändock lite kul att kunna göra våfflor ibland. Sedan hittade jag en underbar luvtröja på Banana Republic i 100% cashmere som var ljuvligt go och skön. Den får C ge mig i julklapp fast jag köpt den själv J

Igår var både jag och C ute och kollade efter julklapp till lilla I som är C´s systerdotter. Hon är den enda som kommer att få en julklapp skickad. Normalt skippar vi att skicka klappar till Sverige. Fraktkostnaderna brukar inte göra det speciellt lönsamt att skicka julklappar. Men vi hittade några riktigt söta outfitts till lilla I.

Söndagen ägnade både jag och C åt våran nya gemensamma hobby, att fota. Hela söndagen blev en riktigt fotodag. Höstfärgerna är nämligen helt spektakulära just nu kring Birmingham. Vi åkte upp till ett ställe som heter Shades Crest Road. Här ligger många fina hus längst med en brant bergskant och vägen går precis längst med kanten. Det är en helt otrolig utsikt härifrån över dalen och berskullarna. Vi ställde bilen och tog en promenad med kamerorna. Vi fick många fina foton fast det var lite mulet. Det som är lite irriterande är att det på många ställen är så svårt att promenera. Vägen här var ganska smal, någon väggren fanns inte alls. Så man fick antigen gå på vägen och akta sig noga för trafiken eller delvis gå på folks tomter och gräsmattor då man skulle stiga åt sidan för trafiken. Men det gick ju bra och vi fick en härlig promenad. Utsiken ovan är tagen från Shades Crest Road.


Godisbilarna är ute och racar på matbordet.

Ahlgrensbilar ett riktigt" sött" motiv.
m and m´s är ju både goda och har bjuder på härliga färger. m and m´s peanuts är min nya favorit.
Amerikansk postlåda.


Härliga färger på bladen.

Denna söta och charmiga korvgrill låg där vi var och fotade. Det är en av mina läsare på bloggen som tidigare bott i Alabama som tipsade mig om denna korvgrill. Tack :-)
Klicka gärna på bilden för att förstora den något och lägg märke till de söta ljusslingan med hotdogs som hänger under taket.


Så här ser det ut hemma hos oss nu. Vårat Japanska lönnträd har fått en riktigt intesiv röd och härlig färg.

13 comments:

Fia said...

Åh vilka vackra bilder!!! Jag har sagt det förut och kommer nog att säga det igen att du skämmer bort oss med alla fina bilder, men sluta inte!!

Saltistjejen said...

Vilka fina bilder Desiree!! :-)
Visst är det otroligt härligt med höstfärger! Utsikten från vårt lab är faktiskt riktigt fin med en massa träd i alla möjliga nyanser av guld-mörkt rött!

Låter hunderbart med massage också. Brukar ni ofta gå på massage? alltså regelbundet?

Kaffekvarn är helt otroligt tycker jag! Vi hade en i Stockholm så när vi flyttade hit köpte vi en här cokså. Vi dricker inte överdrivet mycket kaffe hemma, men då är kvarn ännu bättre! För hela kaffebönor håller smaken så otorligt mycket längre än malet kaffe. Så nu förvarar vi dem i frysen och sedan maler vi bara så mycket vi vill ha när vi vill dricka kaffe. Mmmmm! Jättegott!!! Och så doftar det ju så förföriskt med nymalda bönor också!

Annika said...

Fina bilder!!!
Visst är det en bra kamera? jag stengillar min och man kan verkligen ta fina bilder (du känner ju till min förkärlek till vissa motiv).
Härligt med massage!
Och så tycker jag att ert hus ser så TREVLIGT UT!!!
Gillade korvkiosken också--gulligt!

Desiree said...

Fia, tack så mycket. Blir jätteglad. Du kan vara lugn jag lovar att fortsätta med bilderna.

Saltis, underbart att du kan njuta av höstfärgerna från labbet. Det är ju så vackert! Vi har börjat gå på massage relativt regelbundet (någon gång i månaden eller varannan månad). Har hittat en elevskola som är bra och dessutom har riktigt bra priser. Håller helt med dig då det gäller kaffekvarn. Det både smakar gott och doftar gott med nymalet kaffe.

Desiree said...

Annika, jag är jättenöjd med min kamera. Nu är det upp till mig själv att öva och finslipa min egen teknik. Jag tar mycket bilder men slänger riktigt mycket också. Man får ju ta väldigt många kort för att få några få som man verkligen gillar. Visst var korvkiosken söt.

Anonymous said...

Vilket fantastiskt träd ni har på tomten, såg helt underbart ut nu när det är alldeles rött. Det passar perfekt ju, klart Desiree som har rött som favoritfärg ska ha ett träd som på hösten får röda blad :)
Du tar verkligen kanonfina bilder, jag gillade m&m-bilden (så klara färger, tänk att m&m-godisar kan bli som ett konstverk på bild). Bra julklappar du hittat, ser ut som du och C får en bra jul och att tomten kommer med mycker fint!

My White Cottage said...

Men du vilket underbart fint hus ni har Desiree!!! Vill se mer av det! :)

Härliga höstbilder! Här har vi inte ett enda löv kvar på träden nu...

Korvkiosken ser verkligen charmig ut!

Kramar från Jenny

Miss Marie said...

vilka vackra bilder!

jg älskar färgen på trädet utanför ert hus, och huset verkar också jättefint!

Fröken L said...

Vilka härliga bilder! De på bilarna var otroligt söta. Blir nästan lite sugen på att själv ge mig i kast mig fotograferandets konst. Ska kanske tilläga att jag är HELT värdelös på att fota.
Kram Dila

aurorabuddha said...

Very nice! Vi har just inga hostfarger har i sodra Texas - vissa trad kan fa gula och roda lov pa hosten, men dom flesta ar evergreens eller har lov som bara blir bruna och ramlar av. Tack sa mycket for att du publicerar dina bilder har! Jag undrar om du har en flickr site oxa? Jag alskar flickr! Jag ser ju nu att alla skriver med svenska bokstaver. Har ni en svensk keyboard eller sitter ni och kodar varje a, a, och o?

Sporty Spice said...

Jättefina bilder. Du har bildseende du! Och oj vad sugen jag blev på Bilar nu. =)

Vackert träd ni har. Ett sådant ska jag skaffa när jag får hus. Älskar japanska lönnar. Jag får än så länge nöja mig med de som står utanför Stop´n Shop här i Madison.

Millan said...

Det ar alltid lika roligt att komma in har efter helgen och lasa och kika pa dina fina foton! Det gor sa mycket att ha foton pa sin blogg tycker jag. Darfor har jag legat lite lagt med min blogg det senaste.. jag har ingen kamera alls som funkar nu, forutom min mobilkamera och det ar synd att saga att jag lyckas ta nagra fina alster med den... ;-)
Skoj att ha borjat julshoppa! Jag har inte kopt en enda klapp annu och jag brukar anda vara tidigt ute. Oftast ar jag helt klar i slutet av november. Men i ar har jag tagit ledigt den 4e December och ska da ut och shoppa - helt sjalv! Underbart!!
Det ar verkligen otroligt vackert hos er nu! Vilka hostfarger!! Har borjar det se minst sagt kalt ut nu.. trist. Men snart far vi i alla fall satta upp vara adventsljustakar och stjarnor som kommer lysa upp lite :-)

Desiree said...

Anne, den japanska lönnen är jättefin just nu. Man får passa på att njuta av den för snart har väl alla bladen trillat ner. Du har så rätt kanske är jag lite extra förtjust i den eftersom rött är favvofärgen. Hittade i fredags en blogg från en tjej som jobbar som fotograf och hon tar helt otroligt vackra bilder. Jag blev helt klart inspirerard av färg från hennes bilder och godis har ju ofta härliga färger.

Seaside, jag har faktiskt tänkt att det börjar bli dags att presentera huset för er bloggläsare. Så innan året är slut tänkte jag att jag skulle fota och gå igenom rum för rum så att ni får se lite mer om hur jag bor.

Marie, tack.

Dila, du kanske har mycket mer talang än vad du tror. Det är bara att prova och öva. Man får som sagt ta väldigt många kort för att få ett som är bra. Men det är ju inga problem längre då man har digitalkameror och man verkligen kan slösa på att ta bilder.

Aurorabuddah, interessant att det är mest evergreens i Texas. Tyvärr har jag ingen Flickr site. Har kört en del med Picasa men håller fortfarnde på att lära mig det. Jag har lagt in svenskt tangentbord på min dator och har vid detta laget lärt mig vart å, ä, och ö ligger fast det inte syns på mitt engelska tangentbord. Men jag tycker det går lika bra och lätt att läsa det du skriver fast du inte har dessa bokstäver.

Sporty, bilar är jättefina och goda också. De japanska lönnträden är jättefina. Vi har tre stycken på tomten faktiskt, två på framsidan och ett på baksidan.

Millan, jag håller med dig om att det är roligare att blogga då man andvänder sig av bilder. Hoppas att du snart får tillgång till en kamera igen. Smart att ta en dag ledigt för att julshoppa. Vad mysigt.