Friday, December 12, 2008

Fredagstema - DrömresaJag drömmer mig gärna bort till den perfekta drömresan som är veckans fredagstema som Mia valt. Att drömma sig bort passar kanske extra bra just under den här årstiden då det är mörkt och kallt och många av oss skulle vilja resa till något riktigt härligt ställe.
Jag skulle nog helst av allt åka iväg till en underbar tropisk ö. Det bor en liten kokosnöt i mig som är svag för just pudervita stränder, svajande palmer, och turkost vatten. Hmmm vem kan motså något sådant?


2004 åkte faktiskt jag och C till Maldiverna och det är ju ett riktigt tropiskt paradis. Det består av ett stort antal öar. Många är inte speciellt stora. Den ön vi bodde på tog till exempel inte mer än någon timme att promenera runt och det är vanligt att det bara ligger ett enda resort eller hotel på varje ö. Det var nästan svårt att välja vilken ö man skulle till här. Vi fick det helt underbart. Jag minns ännu de härliga snorkelturerna med otroligt vackra fiskar, middag på stranden med levande ljus och bruset av vågorna i bakgrunden och spa-massagen vi kostade på oss. Såå underbart! Verkligen ett paradis. Det var total avkoppling. Här fanns inte mycket att göra förutom att simma, snorkla, dyka, promenera och ta det lungt. Något sådant kan jag verkligen tänka mig igen.

Jag skulle mycket gärna någon dag vilja passa på att åka riktigt långt bort till söderhavet som till Fidji eller Bora Bora. Bara smaka på namnet Bora Bora, mmmm. Låter så härligt exotiskt och underbart.
Jag är ju en njutningsmänniska och skulle jag få lov att drömma mig bort och ha obergänsat med pengar skulle jag gärna kunna tänka mig några veckor på en tropisk ö, gärna på ett Spa-resort med yoga, massage, god och hälsosam mat. Jag skulle vilja bo i en slags ”watervilla” som det fanns på våran ö på Maliverna där man hade en egen liten bungalow med en liten veranda som vette direkt ner mot havet.

Jag skulle nog paradoxalt faktiskt också kunna tänka mig en delux spa-weekend uppe bland snöiga berg i tex Colorado eller Wyoming eller något sådant ställe. Jag hittade en underbar tidning som hette just Spa då vi var i Hot Springs och där hade de ett otroligt vackert reportage från just Wyoming. Tänk att få bo i en härlig stuga med en stor öppen eld, en privat jacuzzi där man kan sitta och blicka ut över snölandskapet medans man njuter av det varma vattnet. Där hade man även möjlighet att på kvällen rida upp till resturangen som låg längre upp i bergen och där avnjuta en utsökt välkomponerad middag.


Det finns dock väldigt många ställen som jag skulle vilja passa på att se medans vi bor här på den amerikanska kontinenten. Finns många nationlparker jag skulle vilja besöka då jag älskar att njuta av spektakulär natur. Jag skulle också mycket gärna vilja åka upp till Alaska vilket jag faktiskt kan tänka mig att besöka både under sommaren och vintern just för den otroligt vackra och imponerande naturen de har där uppe.


Sedan vill jag i framtiden även till Australien och Nya Zeland där jag aldrig varit. Jag skulle också mycket gärna kunna tänka mig en safari i Kenya eller Tanzania. Det finns som sagt många platser jag är otroligt sugen på att både se och uppleva.

Ha en fin Luciahelg.

13 comments:

Fundersam Cecilia said...

Det finns alldeles för mycket man skulle vilja se och aldrig blir det någon ände på det.Maldiverna kan jag tänka mig är härligt om man inte är ute efter annat än att snorkla,bada osv.Det låter som att det är perfekt avkoppling.
Det finns ju så mycket att se bara här i USA så många drömresor finns det.
Ha en trevlig helg!!

Mia said...

Ett par veckor på en tropisk ö med spa låter inte dumt alls. Jag följer med! Ibland glömmer man bort att det finns otroligt mycket att se i landet man bor i och speciellt om man bor i USA kan jag tänka mig. Var där när jag gick på högstadiet och hade gärna åkt tillbaka för att uppleva landet som vuxen.

Annika said...

Hej vännen!
Satt själv och funderade på att ta upp öar i söderhavet idag...som just Bora Bora och Fidji!! LJUVLIGT!!
Och du har varit på maldiverna...ÅÅÅ, jag kan tro att det nästan måste ha varit som paradiset...UNDERBART!!
Det är sant, det finns otroligt mkt att se i USA!! Massor står på listan!!
Jag vill åka skidor i Colorado. Var i Aspen en ggn och gjorde just det. DET var fantastiskt!! Sedan dess har jag velat återvända till Klippiga Bergen!
Ha en mysig helg, Desiree!!
Kram!!

Fröken fräken said...

Drömresor det finns det många, jag brukade drömma om Nya Zeeland men så gick min dröm i uppfyllelse i 2004 jag var där i 6 månader, det va helt underbart. Men nu skulle jag verkligen vilja åka till Brasilien och Sydafrika, ja listan skulle väl kunna bli hur lång som helst. Men Maldiverna är ju också en av dom som skulla platsa på listan, det varkar ju va helt underbart. Hoppas att du kommer iväg på dina drömresor. Ha det

Petra H said...

Åh, vad sugen jag blev på lyx-spa på något kallt ställe nu!! Det är ett farligt ämne idag, man blir så inspirerad att planera en massa resor :-)
Trevlig helg och kram!

Desiree said...

Cecilia, ja ha ha man skulle som sagt behöva betydligt mer i både plånboken och på semesterkontot då det gäller semsterdagar. Vi försöker dock att passa på att göra små resor så ofta vi bara kan.

Mia, ja det finns jättemycket här i USA. Jag skulle säga att det finna något för alla. Landet är ju så stort och så olika från region till region och från stad till stad. Hoppas du får tillfälle att komma hit igen på semester framöver.

Annika, så även du som bott här så länge känner att det finns massor kvar att se. USA är ju så stort och det finns ju så himla mycket. Vi har ju passat på att se oss omkring här i södern men det finns ju fortafarnde saker och platser att se och uppleva här nere och sedan finns ju som sagt resten av landet. Maldiverna var som en dröm. Perfekt avkoppling med bad och slappande. Det finns liksom inte mycket annat att ägna sig åt där. Så vill man koppla av är det ett perfekt resmål men vill man ha en lite mer aktiv semester ska man välja något annat.

Fröken Fräken, kul att din dröm om Nya Zeland gick i uppfyllelse. Wow 6 månader var ju toppen att få tillbringa där. Då hann du verkligen utforska, se och uppleva en hel del. När man reser så långt som till Nya Zeland eller Australien vill man ju gärna minst ha en månad på sig. Hoppas att du snart framöver även får chansen att komma till sydafrika och Brazilien.


Petra, ha ha jo jag kan hålla med dig om att detta är ett lite farligt fredagstema. Man inser att det finns så mycket i världen man är sugen på att både se och uppleva. Det finns så otroligt många fina och underbara platser. Då du bor på en jättefin tropikö nu så förstår jag att du skulle vara sugen på spa på något kallt och vintrigt ställe. Ha en fina luciahelg.

Anne said...

Jag har försått att det bor en liten koksnöt i dig :) Så förstår dina drömresor. Kan bara hålla med om hur härligt det vore med nån spa resort på en Söderhavsö, eller faktiskt även nåt riktigt vintrigt typ det du nämner. Mmmm, mysigt.
Australien och Nya Zeeland skulle jag också vilja se, det känns som riktiga drömresor och sådana där stora projekt som vore trevligt om det kunde bli verklighet nån gång.

Sparkling said...

usa har så mkt att se, jag måste verkligen försöka bila över landet nån gång för att få se så mkt som möjligt.

Fritt ur hjärtat said...

Visst är det så att ju mer man funderar ju mer vill man se och uppleva.
Nationalparker vill vi gärna till också!

Jemayá said...

åååh, kunde nästa känna hur det skulle vara att koppla av på en ö i Malediverna. Ja! Ja! Vill dit! :) - tack för drömstunden! Australien och Nya Zeeland verkar finnas på mångas önskelistor.

Millan said...

Ja gud sa harligt med en resa till en tropisk o! Jag foljer med!! :-). Just Maldiverna ligger hogt uppe pa min onskelista flera av mina vanner varit dar och jag har sett fotona ... underbart och sa avslappande att inte ha en massa masten utan kunna slappa och ta det lugnt!! Om jag hade obegransat med pengar sa skulle jag nog faktiskt vilja gora nagon form av kombinerad resa dar halften bestod av upplevelser och sightseeing och halften av att ligga o sola och slappa... o spaa.. a sa harligt! Tittar ut genom fonstret nu o det ar ett sadant dar mellanvader... gratt med lite solglimtar och 5 grader varmt... da vill man garna dromma sig bort lite!

Desiree said...

Anne, det verkar vara många av oss som drömmer om just att få komma till NZ och Australien men visst krävs det både en hel del plannering och pengar dels för att flygresan dit är så lång och tidskillnaden väldigt stor. Sedan är ju båda dessa länder så stora att man känner att man måste vara väldigt påläst och välja ut vad man vill se då det finns mycket man inte kommer att hinna se. Det kräver också att man kan vara borta relativt länge.Men visst vore det helt underbart om man fick chansen att komma dit någon dag och det tror jag nog bör gå.

Sparkling, USA har ju faktiskt otroligt mycket. Jag skulle också gärna vilja göra en längre bilresa gärna från kust till kust. Det skulle vara häftigt.

Jemaya, tack så mycket. Maldiverna är som sagt perfekt för just avkoppling i mycket vacker miljö.

Millan, hi hi ja visst passar det bra att kunna få drömma sig bort en stund nu när decemberväderet ofta är grått och kyligt. Håller med dig om att jag helst av allt gör en kombinerad resa där man både kan få slappa men också kan få uppleva interessant och vacker natur och kulturupplevelser. Jag blir också egentligen lätt för rastlös av att ligga i samma solstol mer än några dagar.

Anna, Fair and True said...

Vad hette ön ni var på Maldiverna? Vi funderar nämligen på att åka dit men som du säger är det ju så svårt att välja!