Thursday, December 18, 2008

Varm choklad

Jag brukar inte dricka varm choklad så ofta men jag gillar verkligen de här vackra burkarna från Williams Sonoma. Jag hade en sedan tidigare som jag tycker är helt perfekt att förvara kaffe i. När jag såg denna för några veckor sedan kunde jag inte låta bli att köpa den. Den bruna burken är alltså vanlig varm choklad och den röda är varm choklad med pepparmyntssmak. Det är choklad som man har flisat som ligger i burkarna som man sedan ska röra ned i varm mjölk och låta smälta.
En äkta amerikansk varm choklad dricks med marshmellows i som får ligga och guppa på ytan. För att få pepparmynts smak om man inte redan köpt chokladflisor som innehåller detta så är det vanligt att man sticker ner en pepparmyntsstång. Det ger faktiskt upphov till ett speciellt lite knastrande ljud då stången sakta smälter i den varma drycken.
Så här i juletider i USA dricks också en hel del eggnog eller äggtoddy. Det räknas nog som amrisarnas variant på glögg. Eggnog dricks både med och utan alkohol precis så som vi dricker glöggen. Den börjar säljas vid Thanksgivning (slutet på november) och sedan kan man köpa eggnog under juletider men inte annars under året.

11 comments:

Marie said...

mmmm, jag älskar varm choklad! kan tänka mig att det är gott med mint i eftersom jag älskar det! jag har faktiskt köpt minimarshmallows att ha i varma choklade över julen... :)

Sparkling said...

mums vad gott de ser ut, varm choklad är supergott men hör nog inte så mkt julen till för mej som e e ns tor glögg älskare, varm choklad får mej nog mer att tänka på skidor :)

Desiree said...

Marie, ja choklad och mint är faktiskt en riktigt bra kombination.

Sparkling, håller med dig där att jag också föredrar glögg och tänker mer på varm choklad som något man gärna dricker då man åkt skidor eller skridskor.

Anne said...

Vilken jättefin burk, lite 50-tals stil över den. Jag älskar fina burkar, sen kan man ju ha allt möjligt i dem, t.ex. kaffe som du nämner.
Varm choklad blir det inte av att dricka så ofta, men det är gott och passay ju utmärkt den här årstiden då det är mörkt och mycket innemys! Det påminner mig om kalla vinterdagar, varm choklad i termonsen. Den där mintkombinationen lät intressant.

Annika said...

Williams-Sonoma har så fina saker. Älskar den affären-
Varm choklad med marshmallows är så gott.
Såg att starbucks säljer varm choklad med mint i. Säkert gott.
Och du åker imorrn...
redo?
Kram!!

Petra H said...

Det ser och låter gott men jag har för mig att du berättade att du bara gjorde den varma chokladen med marshmallows och polkagrisen för fotot - eller kommer jag ihåg fel?
Vad härligt att du snart är på väg hem - feliz viaje y feliz navidad!!
Kram!

Fröken fräken said...

Åh den varma chokladen såg god ut, ska nog gå in dit och se om jag kan hitta den, fin burk var det också. Ja eggnog är ju inte min favorit direkt med det är ju en juldrink här som jag har märkt så har en del rom i sin också, jag drack aldrig äggtoddy i Sverige heller.

Fia said...

Ja jag såg den burken igår när jag var på WS..en av mina klara favvisbutiker!

Så himla synd att jag inte har ngt ärende ner till Hartsfield imorgon utan jag ska baka årets julkakor med P. annars hade det varit kul att bjuda er båda på en god bit mat.

Ha en trevlig och underbar resa!! Njut!! Kram!

Nilla said...

Det där ser ju så gott ut! Varm choklad är en favorit!

Desiree said...

Anne, ja fina burkar pass ju till allt möjligt. Mintkombinationen är inte tokig alls. Gillar man till exempel after eight så gillar man nog denna varma choklad.

Annika, jovisst har Williams Sonoma mycket vackra saker, synd bara att mycket är så dyyyyrt. Men det är ju också en ganska exklusiv kökskedja.

Petra, nejdå du minns inte alls fel. Jag visde nog kort på detta förra julen. Jag ville visa upp den nya fina röda burken och passade på att ta fram ett av mina gamla foton för att visa hur äkta varm choklad här i USA ska se ut. Lite recycling på gammla foton ;-)

Fia, tack så mycket. Ja tyvärr hinner vi inte med ett stop hemma hos familjen Baker på vägen men det hade varit underbart att få komma till erat goa fina hem igen med alla de små söta fyrbenta. Det har tyvärr inte alls blivit några turer till Atlanta på sistone utan turer till andra ställe istället. Får försöka få till en tur till Atlanta under våren.

Fröken Fräken, jag är säker på att du hittar burken om du går till WS. De har ju så mycket annat fint också att man blir liksom sugen på att handla på tok för mycket då man är där.

Nilla, du har rätt i att varm choklad är gott.

Anna, Fair and True said...

Choklad med pepparmint lät gott! Det måste jag prova någon gång. Jag är annars inte så förtjust i dryck som blir för söt men minten borde inte vara det. Föredrar dock grädde eller ingenting över marshmallows!