Wednesday, December 17, 2008

Julkoftor och tröjor

Något jag lagt märke till som är vanligt här i juletider är att kvinnor ofta har stickade jultröjor eller cardigans på sig med olika julmotiv. "Holliday Sweaters". Som stilpolis måste jag erkänna att dessa faktiskt är rätt fula. Jag vet att jag inte är ensam om att tycka detta. Bland annnat finns det faktiskt ett tv-program här i USA som heter "What not to wear" där just dessa former av jultröjor brukar banlysas och jag förstår som sagt varför. Stickade tröjor med renar, granar och julkulor. Det är liksom inte snyggt. Nu har jag tyvärr ingen bild på någon sådan men ni kan nog tänka er hur dessa ser ut iallfall. Jag vet inte om folk i Sverige har sådant på sig men det är inte något jag direkt har lagt märke till hemma. Jag vet inte heller om det är betydligt vanligare här nere i södern som trots allt inte är de mest modemedvetna delarna av USA eller om det är vanligt med dessa Holliday Sweaters även på andra håll och delar av USA. Men självklart får man tycka olika. Detta är som sagt min personliga åskikt och jag skulle inte köpa en sådan här typ av tröja. Visst är det trevligt med jul och pynt men jag tycker inte att man behöver pynta sig själv på detta sätt. Däremot är det ju snyggt med lite glitter i juletider eller stenar eller annan lite mer neutral och stylad dekoration. Det är även helt ok med tröjor i färgerna grönt eller rött som är julens färger. Det är bara det att jag inte skulle vilja ha en stickad tröja i rött med en stor snögubbe på magen eller något sådant. Vad har ni för åskiter om dessa tröjor?

5 comments:

Annika said...

FULT, FULARE, FULAST!!!
Du och jag är stilpoliser, Desiree!! OCH vi tycker ju nästan alltid lika vad gäller FASHION in the US. Eller NON-fashion ska vi kanske säga.
Jultröjor GARVAR jag åt. Idag på "mallen" kom två damer iklädda jultröjor, julörhängen OCH renhorn på skallen...Ja du vet, som ett diadem. Visserligen är det ju lite gulligt på ett sätt, men...
NEJ!!
Gillar när Clinton I "What not to wear" totalsågar jultröjor. Har du sett vad dyra dom är förresten, tröjorna?
Fattar det inte...
Det här är min högst personliga åsikt också. Det finns många, många som älskar dessa. Jag är sä
ker på att min egen mamma skulle gilla en sån tröja :-)
Åker du imorrn??? Eller är det på fredag???
KRAMIS!!

Desiree said...

Hej Annika,

Jag visste att du skulle fatta. Jag försökte uttrycka mig lite diplomatiskt för kanske finns det en och annan som har en fin jultröja hemma och älskar just den. Det är som sagt fritt fram att tycka olika. Men jag gillar verkligen programet "What not to wear" och jag såg när Clinton totalsågade just jultröjorna så därför tänkte jag att det kanske var ok ändå att ta upp detta på bloggen. Nej jag har inte sett att de är jättedyra. Så de kostar alltså en bra slant förutom att vara asfula. Jag åker på fredagkväll. Ska bli underbart. Jag hinner alltså med ett inlägg både imorgon och sedan även köra fredagstema. Ha det gott. Fick du tag på alla dina klappar?

Petra H said...

Ha ha, ni har väl sett Bridget Jones där Mark Darcy har en jätteful tröja med en ren på :D Gräsligt gräsligt!! Min pappa har en julslips med Nalle Puh tror jag - needless to say tycker vi döttrar inte om den!!
What not to wear tror jag är en BBC-produktion från början, och jag älskade att kolla på Trinny och Susannah som de brittiska programledarna hette - de var inte det minsta pryda (konstigt nog) och dök alltid på sina "offer" och klämde på både bröst och ändor, ganska roligt faktiskt eftersom brittiskor är minst lika pryda som amerikanskor i vanliga fall.
Mums med blåbärspannkakor, det ska jag komma ihåg till helgens brunch.
Stor kram!

Marie said...

Jag tycker egentligen det är sött med "jultröjor" men då tänker jag väl snarare på små söta stickade koftor med några fina motiv eller lussekoftor, om det är en jultröja som den Mr Darcy bär i Bridget Jones dagbok så förstår jag dock om de är fula! :) sånt är inte direkt vanligt i Sverige, o det ska vi väl vara glada för... :D

Anna, Fair and True said...

Kom och tänka på - liksom Petra - på Bridget Jones och Colin Firths karaktär :)