Tuesday, December 16, 2008

Packning och utrensning

Det lackar mot jul och Sverigeresa. December månad har verkligen gått snabbt. På fredag flyger vi till Sverige! Jag ser verkligen väldigt mycket fram emot att få komma hem och fira jul hemma med mina föräldrar så som vi brukar fira. Det känns dock lite overkligt nästan att det är nu om bara några dagar som vi alltså flyger iväg. Men jag är som sagt både glad och förväntansfull. Det ska bli spännande att uppleva hur man ser på Sverige under vintertid. Jag har ju inte upplevt en svensk vinter sedan 2006, vilket var vintern innan vi flyttade hit. Kanske har man förträngt det grå och mörka decembervädret eller kommer man njuta även av detta på något konstigt sätt?

Här råder igen mysko väder. En varmfront har dragit in med regning, grått och fuktigt väder. Man kan får verkligen kolla vädret innan man bestämmer sig för vad man ska ha på sig. Man ser folk klädda i lite allt möjligt. Igår såg jag en tjej med flipp-flopps på sig. Visst, det är ca 15-18 grader men det känns ändå väldigt märkligt att se någon med flipp-flopps på sig under december månad. På något sätt känns det ändå opassande.

Förutom Luciafirande i helgen så har jag ägnat mig åt att börja packa mina resväskor. Allt skulle egentligen få plats i bara en väska men jag vet med mig att jag troligtvis kommer att köpa på mig en hel del i Sverige så det känns som om det är en god idé att faktiskt ha två väskor med sig. I sommras fyllde jag mina båda väskor till maxvikt. Vi får väl se hur det blir denna gången. Alla julklapparna är inhandlade och nedpackade så nu sker nedräkningen inför fredagen. Vi kommer att flyga från Atlanta, GA på kvällen. Vi kommer dock att sticka från Birmingham redan vid lunch då det tar 2.5 timmar att köra till Atlanta plus att det är en timmes tidsskillnad mellan Birmingham och Atlanta. Sedan vill jag även gärna vara på flygplatsen i god tid så att man slipper stressa. Det finns en direktflight mellan Atlanta och Stockholm som jag provade på för första gången i sommras. Den är verkligen guld värd. Man slipper byta någonstanns, slipper ödsla bort timmar på att vänta på någon flygplats mellan flighterna, slipper oroa sig över att första flighten ska vara försenad så att man inte kommer med sin nästa anslutning. Man spar ungefär halva restiden på att inte behöva byta. Man slipper snöstormarna i antigen Chicago eller NY. Visst kan man ändå råka ut för förseningar men jag är ändå så glad över denna nya linje.

I helgen har jag även gått loss hemma och rensat. Jag är verkligen inte en sådan där person som är sentimental över allt och måste spara på allt jag fått eller köpt. Nej istället finner jag det befriande och skönt att faktiskt emellanåt få göra sig av med grejer som man inte använder. Under helgen fick jag alltså ett ryck och rensade ut både skafferiet och mitt badrumsskåp samt lite annat. Ah så skönt! Någon julgran har vi inte kört med i år då vi inte ska vara här och fira. Ingen mening med att dra fram granen och klä den för att bara kunna njuta av den någon vecka.

Så på fredag blir det alltså Svedala here we come.

11 comments:

Annika said...

Vännen! Önskar dig den bästa av resor.
Underbart med en direktflight. Det finns ingen direktflight fr DC så jag flyger SAS DC-KPH.
Önskar mig en non-stop flight härifrån också.
Desiree, jag förstår att ni gläder er väldeliga.
Vädret är asskumt!! Idag typ 5 grader här, igår 19 och imorrnbitti isregn.
Jag håller med...blir störd av att se folk med shorts och flip-flops i dec månad.
Kram!

Petra H said...

Vad skönt med direktflyg - de växer ju inte på träd om man säger så, beroende på var man bor! Jag flög via Atlanta till Kph förra året när jag flyttade till PR. Jag gillade dock inte Delta, vet inte så noga varför men föredrar Continental. Hur många timmar är er flygresa? Har för mig att det är 10h ATL-KPH.
Oj, vad duktig du är som rensar ut med jämna mellanrum! Det borde jag också göra men är alldeles för nostalgiskt lagd :D
FÖrresten såg i din kommentar från gårdagens inlägg att ni provat på Costcos sill - det låter bra, vi köpte en stor burk i helgen som vi ska ha till jul! Undra om man kan piffa upp den genom att göra egna såser - älskar senapssill...
Stor kram!

Petra H said...

Förresten du skulle ha sett killen vi såg i NYC med Annika, Petra och Saltis - han hade minimala shorts på sig i typ -6 grader... ok, han joggade - men ÄNDÅ!!

Victoria said...

Haha! Här har folk inte annat än shorts och flip-flops! ;o)
Men det är ju skillnad förstås.
Hoppas att ni får en kalashärlig resa till Sverige och att ni kommer tillbaka glada och utvilade med nya krafter inför 2009.
Många kramar//Vic

Sparkling said...

oj fanns den linjen redan i somras, trodde den va helt ny, såg nämligen reklam för den häromdagen. har alltid flygit köpenhman-atlanta innan men det verkar som sthlm-atlanta e lite billigare så kanske testar det till sommaren. hoppas ni får en bekväm resa och en härlig semester.

jag är usel på att slänga saker, usch vad jobbigt det känns att göra det hehe.

Desiree said...

Annika, ha ha jag förstod att du skulle förstå det där med att känna sig störd över att se folk i flipp-flopps under december månad. Även om du inte har en direkt flight så är det trots allt inte så tokigt att flyga direkt till KPH. Då är du iallfall nästan hemma.

Petra, ja det är otroligt skönt med direkt flight. De började med den under juni i år så den är relativt ny. Jag hoppas att de behåller den. Delta är inte så kul men jag tycker nog inte att det är någon större skillnad med Continental heller. Jag kör på det som är smidigast och mest eknomiskt. Ja hoppas du också kommer att gilla Costcos sill. Den var som sagt helt ok. Vill man piffa till den ytterligare kan man ju alltid fixa egen lag eller lägga ned lite extra kryddor eller något i den redan befintliga lagen.
Låter superkallt med den där killen som gick omkring i shorts. Det finns ju sådana skumma typer. Jag tror det var någon sådan de skrev om i tidningarna i Stockholm för några år sedan. Jag har även sett en kvinna i mitt område som brukar rasta sina hundar tidigt om morgonen och hon har alltid på sig shorts vare sig det är noll grader eller inte. Jag fryser typ bara jag ser henne.

Victoria, tack så mycket. Jo det är ju skillnad för Florida är florida och där funkar det ju faktiskt med just flipp-flops året runt då det räknas som tropiskt klimat.

Sparkling, jo jag har för mig att de började flyga den linjen redan i juni i år. Jag flög med den i augusti och det var såå himla skönt.

Sparkling said...

just det, glömde säga att du är min lucka idag :)

Anne said...

Det är sååå skönt att rensa, när de här rycken kommer och man verkligen rensar. Det är som man kan andas igen, det är en väldig befrielse. Jag har garderoben i arbetsrummet som borde få sig en rejäl städning. Skönt för er komma hem till rensade utrymmen.
Vad härligt, ni åker alltså på fredag. Hoppas det blir en bra resa och en toppenjul i Sverige.
Apropå mysko och opassande kläder. Här ser man ju med jämna mellanrum folk med shorts den här årstiden. Det ser inte klokt ut, kallt måste det vara också. Martin nån på jobbet som påstår han inte haft byxor på sig på x-antal år, han säger att det kliar. Hmmm...
Förresten, det låter smart resa med två resväskor. Du kommer säkert behöva det på hemresan tillbaka till Alabama igen :)

Desiree said...

Sparkling, det låter spännande. Jag tar och kikar in hos dig.

Anne, ja jag tycker precis som du att det är både skönt och befriande att få rensa ut ibland. Tack jag hoppas också att resan går både bra och smidigt. Jovisst är det nog så att det är lika bra att ha med sig två väskor. Det känns helt klart mysko med personer som går sommarklädda mitt i vintern. Fast här vet jag inte riktigt vad det är för årstid idag då det är regn, blött, fuktigt och 20 grader ute. Känns jättekonstigt för att vara december. Ha en bra dag.

Jennie Skoglund said...

Låter ganska härligt med ert väder! Stockholm är tyvärr mestadels regningt.....

Hoppas ni får en skön jul här i stan!

Desiree said...

Jennie, tack så mycket. Även om det är varmt här just nu så har det faktiskt varit grått och regnigt hela dagen. Ja december vädret i Sverige är väl inget man åker hem för att njuta av direkt men det finns ju så mycket annat som man får njuta av istället.