Tuesday, December 9, 2008

Vart har brevlådorna tagit vägen?
Detta kan man ibland undra då man promenerar runt i vårat område. När det gäller juldekorationer är amerikaner inte ett dugg sparsamma. ”The more the merrier” är liksom den julslogan som gäller. Det är även vanligt att man dekorerar sina postlådor med stora rosetter, grankvistar och julkulor med mera. Ibland hänger det så mycket juldekorationer på dem att man knappt ser postlådan längre bland alla gigantiska rosetter och guldtoffsar osv. Man kan undra om brevbäraren får det lite extra bökigt då de delar ut posten i december.

Men jag gillar dock alla fina juldekorationer som lyser upp hus och trädgårdar nu i juletider. Det finns allt från vackra och stilfulla dekorationer till saker som helt enkelt är för mycket. De uppblåsbara plastdekorationerna är jag inte så förtjust eller förmycket kulörta lampor men annars finns den hel del fint. Det är kul att gå runt och titta nu om kvällarna för det finns mycket att titta på. Det är vanligt att man har julkrubbor i trädgården. Detta är trots allt det religösa södern jag befinner mig i. Många har hängt upp kransar på både dörrar och fönster. Vissa kransar är hur stora som helst. Band och rosetter får vissa hus att se ut som inslagna julklappar i princip. Några har stora tennsoldater uppställda. Det är också vanligt att man har renar gjorda i ståltråd med belysning. En del av dessa renar kan ockå röra på huvudet så att det ska se ännu mer äkta ut.

Vissa hus ser till att verkligen gå in för just detta med juldekorationer och har gjort det till sin grej att varje år pynta loss så att folk kommer långväga bara för att kolla in deras hus och trädgård. I ett närliggande område till oss finns ett sådant hus. De har helt otroligt mycket grejer och pynt. Dessutom har de satt högtalare runt huset som spelar julmusik. Personligen är jag glad att jag inte bor granne med detta huset för jag hade drivits till vansinne av att ständigt höra deras julmusik.
Här har de dekorerat med tennsoldaterna. Jag antar att tennsoldaterna kommer från någon känd julsaga.Här är exempel på hur vissa hus formligen överdekoreras med jultema. Det är ett spektakel som är interessant och kul att åka och titta på men jag är trots allt ganska glad för att just vårat område inte ser ut så här.Våra grannar har valt att till och med julpynta sin jeep genom att sätta på horn och nos på sin bil så att det ska bli "Rudolf med röda mulen" av den.Här är det där värsting huset med spelande julmusik i högtalare och allt. Hit åker folk bara för att kolla in detta huset varje år och det är ständigt en strid ström med bilar som passerar detta huset varje kväll under hela december månad.


Här är dekorationerna från några av husen i vårat område. Lite mer lagom.

Här är en bild från vårat hus.

13 comments:

Anne said...

Sista bilden är bäst och finast! Vem kan tänkas bo där.... :)
Tennsoldaterna finns rätt mycket här också, för mig är det ett främmande inslag men som du säger kommer de säkert från nån känd julsaga.
Usch nej, det där värstinghuset med ständigt spelande julmusik skulle jag inte orka bo nära. Skönt det inte är en nära granne till er. Men visst, jättekul åka förbi och titta på. Jag såg på dina bilder att många har ljusslingor på taket. Samma här, det verkar dock lite bökigt få upp dem. Såg i helgen hur några här kämpade med stegar och det såg nästan livsfarligt ut när de balanserade på taket för att få dit ljusslingorna.

Caroline said...

Va mysigt med julstjarnonr i fonstren! Det ar jul...
I vart omrade ar det inte manga som dekorerar for julen...kanske ett hus har o dar....
Pa min blogg finns en bild pa ett hus....blinkande ljus....alla olika farger....finns det plats for mer sa slanger de pa mer ljus!! Men smaken ar ju olika...en annan slangde upp vita fina stjarnor pa ytterdorren....det ar allt! O saklart ljusstake i fonstret!
Hittade hit genom Annika! Nu ska jag fortsatta o lasa din blogg! Ha en bra dag

Saltistjejen said...

jag kan tycka det är lite kul med de överdekorerade husen. fast jag tycker det är riktigt tcky och itn så snyggt. Jag är mer för det stilrena men som sag lite roligt är det ändå. Men man är ju glad att man inte bor granne med någon som spelar hög julmusik dagarna i ända!! Det finns ju ett sådant hus här i Bronx nära min arbetsplats. Var där förra året och fotade en del och skrev om det på bloggen ifall du minns. Där är det också ens trid ström med bilar och flanörer som kommer och tittar. Kanske inte heller så roligt för grannarna med allt folk??
Era fönster ser dock s¨där fridfullt trivsamt juldekorerade ut! Gillar ju advnsstjärnor mycket!
Och ljusslingan i trädet är fitn. Lyser upp i mörkret.

kramar!

Desiree said...

Anne, du är för gullig :-)
Ja det är vårat julpyntade hus ja. Förra helgen verkade det som om alla i vårat område höll på med olika ljusslingor och andra juldekorationer ute i sina trädgårdar. Full julaktivitet rådde. Ja visst verkar det vara ganska bökigt med att få upp allt, speciellt om man ska upp på taket. Det kan ju lätt bli farligt och riskfyllt också.

Caroline, kul att du hittade hit via Annikas blogg. Du är så hjärtligt välkommen att läsa mer och fler gånger. Ja som svensk nöjer man sig med lite mer lagom då det gäller juldekoren.

Saltis, tack så mycket. Ja jag minns det där huset du hade på bloggen din förra året. Visst är det kul att åka förbi ett sådant ställe någon gång men gudbevars för att behöva bo granne med ett sådant hus som sagt.

Petra H said...

Jag tycker också att ert hus är finast - så där lagom och smakfullt dekorerat. Jag försökte få O att köpa två rosa flamingos på Costco i helgen - de skulle passa sååå bra i mina föräldrars trädgård... eller inte ;-) Jag såg faktiskt en kvinna som köpt de där chockrosa fåglarna med ljus, hi hi!
Renarna med vitt ljus kan vara lite söta men som du skriver så är de uppblåsbara pynten bara gräsliga. Och nej, jag skulle inte vilja ha en krubba i trädgården (dock gärna min mors farmors gamla krubba som mormor har - tror att min syster och jag kommer att fajtas om den så småningom!).
Kram!!

Sparkling said...

fina bilder, jag har inte lyckats ta så bra bilder på juldekorationer i mörkret de blir för suddigt

Annika said...

Jag tycker det är snyggt, och kul, nästan överallt. Men, så lever även jag efter mottot "More is more" i juletid. När annars under året kan man tillåtas vara så kitchig, och ha så kul med matrialen?
jag tycker det är skitkul att se allas hus nu. Många satsar ju järnet med ljus och glitter och pynt. Det enda jag tycker illa om är uppblåsbara snowglobes och plastgrejjer. Annars säger jag; bring it on!! Det är bara jul en enda ggn om året, hihi!!
Men det får gärna vara snyggt också, såklart. INTE tacky!
Du har det såklart super-duperfint!! På framsida har jag också bara vita lampor. Snyggt!!
Kram!!

Desiree said...

Petra, tack så mycket. Ha ha jag har faktiskt också skojat just med C om de där rosa flamingos. Tänk om man skulle köpa dem till din mamma har jag sagt till honom. Hon skulle få hjärtinfakt om vi gjorde detta så jag tror inte det blir några rosa flamingos från Costco i julklapp till henne ;-)Jag förstår att du skulle vilja ha din farmors krubba som säkerligen är vacker och passar bra inomhus i mindre storlek än de där utomhus krubborna som finns här.

Sparkling, tack. Man får ställa upp kameran på något så att den står stadigt eller använda sig av stativ för annars blir det bara suddiga bilder då man är ute och tar i mörkret.

Annika, jag vet att du älskar julen och alla juldekorationer. Jag är helt med på att man ska få ha så mycket man vill så länge jag slipper höra andras julmusik så är det ok med mig. Kanske behöver jag bo här längre för att köra mera dekorationer. Men visst kan det bli både vackert och smakfullt även om man har mycket. Det hela beror ju så mycket på hur man dekorerar. Kram på dig.

Anonymous said...

Soldaterna är Nutcrackers.
Från baletten The Nutcrackers.
Holiday Classic som kan ses på många teatrar just vid jultid.
Merry Christmas
Marie

Nina said...

Lagom är bäst. Amerikaner ska verkligen överdriva ibland eller hur. Det vi ser på dina bilder är precis det jag såg i Tampa (och Hawaii); ljusslingor, kransar, uppblåsbara snögubbar m.m. Lustigt med det sistnämnda just för att det inte snöar i Florida.

Marie said...

Jag tycker att det ar jattemysigt med all julbelysning! Sarskilt i Sverige dar det blir morkt runt 3, da ar det skont nar det lyser upp i morkret!

My White Cottage said...

Ojojoj, så mycket julpynt en del har!!! Jag föredrar ert hus - precis lagom, för att uttrycka sig riktigt svenskt! :)

Jag tänkte jag skulle göra tryfflar i år också. Gjorde inga förra året men året för det och de blev så himlans goda!

Jag tycker din nya layout här på bloggen är läcker!

Kram från Jenny

Ninnie said...

Haha, det ÄR ju precis som Chevy Chase-filmen som brukar visas på jul här i Sverige. D.v.s. liiiite för mycket....Tycker jag.
Men det sista huset ser ju vackert o lagomt pyntat ut!
Lussekatterna måste jag nog pröva, spännande med något nytt! Jag har bakat dina blåbärsmuffins med dinkelmjöl många gånger om, de är sååå goda! (Annars har jag bara använt dinkel till matbröd)