Friday, January 30, 2009

Fredagstema - Månadens Fynd


Detta var inte helt lätt tema. Jag är ingen riktig rearäv och gör ofta inte allt för mycket fynd. Jag har faktiskt inte handlat speciellt mycket under januarimånad alls. Månadens fynd får jag nog utse till det jag handlade då jag var på HM under min tid hemma i Sverige. Tyvärr finns inget HM här i Alabama utan det närmaste ligger i grannstaten, Georgia. Dit tar det trots allt 2.5 timmar enkel väg med bil och detta HM har ganska nyligen öppnat där så jag har faktiskt inte hunnit med ett besök där ännu. Jag älskar HM och tycker det är en toppenbutik. Det är nya roliga plagg till mycket bra pris.

Största anledningen till att det inte blev så mycket reafynd för mig denna månad beror på att det inte kändes speciellt aktuellt för mig att handla vinterkläder och varma kläder då jag var hemma i Sverige eftersom våren och värmen kommer hit till Alabama inom kort. Det fanns inte heller allt för mycket vårnyheter att handla heller.

Jag får nog utse denna parfym som jag köpte på flygplatsen under min Sverigeresa som månadens fynd. Lite taxfree fynd är alltid trevligt att unna sig då man befinner sig på resande fot. Det fick alltså bli Marc Jacobs doft ”Daisy”. Jag tycker den doftar underbart och dessutom är flaskan ett litet konstverk i sig så denna föll jag pladask för.

Önskar er alla en bra helg och trevlig helg. Här ska det bli vackert väder under helgen iallfall med en hel del sol som har utlovats. Jag vet dock inte vad det kommer att bli för temperatur. Verkar som det kommer att ligga kring +15 grader celcius. Temperaturen fortsätter dock att åka bergochdalbana här. Under nästkommande vecka kommer kyliga vindar åter igen att svepa ned över Alabama och det har till och med nämts varningar för snö! Så ännu är det inte riktigt vår även om man dekteterar en del vår tecken. Ha det riktigt bra allihop.

25 comments:

Fritt ur hjärtat said...

MMM, den var verkligen fantastiskt vacker.

Miss Marie said...

mmmm, vacker och så luktar den gott! :)

Cecilia said...

Det var verkligen en vacker flaska.Jag har ingen aning om vart vår närmsta HM finns men det är nog en bra bit bort.Tycker att de har mycket bra artiklar och där kan man verkligen fynda vare sig det är rea eller inte.
Ja det är samma bergochdalbana här på temperaturen.Det ska bli kyligt till helgen igen,märker skillnad redan idag.
Ha en trevlig helg!

Taina said...

HM ja! Den butiken har jag handlat i sedan Hedenhös. Min son på 22 är liksom uppvuxen i HM-kläder. Blev så glad när jag upptäckte att det fanns flera HM här i närheten (Connecticut). Två stycken inom 30 min bilväg. Not bad.
Parfymflaskan är jättefin. Själv använder jag inte så mycket parfym pga allergi men skulle gärna kunna tänka mig köpa flaskan bara för utseendet skull.
Ha en bra helg!

Annika said...

Vilken underbart VACKER flaska Desiree!!! Ett konstverk. Nästa ggn jag är på Sephora, eller annan butik, ska jag lukta på den!!!
HM är nog inte min favvisaffär, men jag brukar handla massor åt K där. Vi har flera stycken i närheten. Jag förstår ju att du saknar den i AL!

Ha nu en jättefin helg!!!
Kram från mig!!

Christel said...

Parfym med blommor...härligt. Det snöar i Sverige i kväll! Jag bor i Skåne och vi har fått en lätt vitt pudertäcke över oss i kväll...
/Christel, ny på fredagstemat

Anne said...

Håller med, DEN flaskan var verkligen jättevacker. Fin att ha framme och bara se på. Har aldrig sett eller doftat på den, måste göra det vid tillfälle. Kram!

Anne said...

Förresten, HM saknar jag. Massor! Borde ha skrivit det under ditt andra inlägg häromdagen. Jag kollade på deras hemsidan nyligen (vårsaker) och tycker de hade massor med fint. Vi har ingen H&M här, det finns i Seattle men av det jag hört är det inte helt hundra att sortimentet är lika stort och brett som i en svensk affär. Jag beställde faktiskt i fjol lite H&M saker till min mammas adress (H&M har ju inte postorder inom USA), så skickade mamma hit grejerna sen. Allting passade och var bra, så chansningen gick hem. Visst, inte helt ekonomiskt försvarbart kanske men det var det faktiskt värt.

Millan said...

Precis den parfymen stod jag och holl i nu nar vi var hemma i Sverige. Men sedan insag jag att sa lange jag ammar ar det ju ingen hojdare att anvanda parfym alls sa tankte jag skulle vanta tills nasta resa istallet. Men visst luktar den jatte gott!!!! Flaskan ar himla sot!
~Trevlig helg. Kram!

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, jag fastnade verkligen både för doften och den fina flaskan.

Marie, jag trodde nog att du skulle gilla denna fina flaska.

Cecilia, HM är en underbar butik. Hörde dock att det går med vinst och ska utöka antalet butiker i bland annat USA. Man kan hoppas att du snart får en nära dig.

Taina, underbart och lyxigt att du har hela två HM butiker i din närhet. Jag önskar att jag hade en som låg lite närmre.

Annika, ja flaskan är ett litet konstverk i sig. HM är en av mina storfavoriter. Jag hittar alltid massor där. Du kanske kan skicka hit din HM butik vetja ;-)

Christel, låter vackert med ett vitt pudertäcke av snö. Ha en bra helg och varmt välkommen som ny deltagar bland fredagstema gänget.

Anne, jag förstår verkligen din saknad av HM för jag saknar det också jättemycket. Fattar inte att de inte har en nätshop eller att man kan beställa på nätet här när man i stort sett kan göra det med alla andra butiker här. Smart att beställa lite grejer hem till din mamma som hon sedan kunde skicka vidare. Ha en mysig helg kompis.

Millan, den är tydligen väldigt populär sa de då jag handlade den. Det kanske få bli något till nästa gång du står i taxfree butiken. Jag brukar faktiskt använda lite parfym varje dag så den kommer till användning här.

Sparkling said...

gud vilken fin flaska, jag har faktiskt rätt tråkiga parfymflaskor får kanske ge mig ut på jakt! jag älskar också h&m mitt månadens fynd är faktiskt därifrån!

photobyjennie said...

Daisy luktar så himla gott! Håller med dig om att flaskan är jättefin!

Vad jag blir avundsjuk när jag läser att ni har vår (även om det blir kallare igen)!

Victoria said...

En sådan söt flaska! Den ska jag prova nästa gång det är dags för nytt "lukta-gott"! :o)
Kram och trevlig helg!/Vic

Saltistjejen said...

Wow vilken flaska!!!! Kul att kunna fynda lite då och då. Själv är jag dock dålig på det. Shoppar inte så ofta, och oftast blir det när jag "måste" ha npgot och då är det inte softa som det blir några fynd.
Härligt med 15 grader!!!!!!!!
kram!

My White Cottage said...

Vilken söt parfymflaska! Kul när man hittar en parfym som man verkligen gillar, inte alltid helt lätt tycker jag!

Underbara bilder på det rosablommande trädet! Tänk att våren börjar komma hos er! Här har jag börjat se små snödroppar som försiktigt börjar titta upp ur jorden och jag såg vintergäck (gula blommor) som börjat blomma i en trädgård. Dock ej i vår ännu... Det är verkligen härligt med de där första vårtecknen som kommer!

Hoppas ni får en fin helg!
Kramar Jenny

Moster Mjölgumpa said...

Vacker flaska! Och luktar det gott också så är det ju ett fynd.

Desiree said...

Sparkling, tack. Kul att du också gillar HM mycket. En av grejerna jag verkligen gillar med just HM är att man ofta känner att man gör fynd där. Ha en skön helg.

Jennie, ja visst doftar den underbart! Det skiftar som sagt rätt bra i temperatur och väder så här under tidig vår. Det kan vara vårlikt ena dagen och kännas som vinter nästa dag så än är det på tok för tidigt att plocka undan vinterkläderna och de varma jackorna.

Victoria, ja du får gå och lukta på den och se om du gillar den till nästa gång du ska köpa någon trevlig doft.

Saltis, flaskan är verkligen ursöt.

My white cottage, tack så mycket. Ja visst är det underbart när man börjar få se små vårtecken även om det ännu är tidigt på året. Jag tycker du har så mycket vackra bilder och vårinspiration på just din blogg. Man blir så sugen på att våren ska komma på riktigt nu liksom. Ha en underbar helg du också vännen.

Moster Mjölgumpa, ja det var verkligen att slå två flugor i en smäll med en vacker dekorativ flaska och en doft som verkligen doftar ljuvligt

Marianne said...

O ja, vilken fin flaska! Den ska jag lukta på när vi flyger till Sverige nästa vecka. Parfym köper man ju inte så där jätteofta, så det är verkligen roligt de gånger man gör det.

Hoppas ni slipper snön, att ni får vår i stället! Här är också lite kallt i dag förresten, bara 16° och det blåser som bara den.

KRAM!

Anna @ Amerikana said...

Hej!

Jag har skapat ett litet forum som jag kallar Smågodis (http://smagodis.getforum.org) för svenska tjejer bosatta i Nordamerika eller intresserade av USA/Canada i allmänhet och kanske planerar att resa eller flytta hit. Till skillnad från SWEA och Svenska Mammor, så är det gratis.

Jag fick idéen då jag dagligen läser svenska bloggar från USA, där vi alla delar med oss av tips och information i kommentar fälten, men eftersom inte alla har en blogg så kommer ett forum till bra användning. Namnet Smågodis,
eftersom vi saknar lösviktsgodis och att det är helt enkelt ett forum med lite gott & blandat!

Själv bor jag i Californien med min man och dotter och har
bott i Canada och USA i snart 12 år.

Om du har en blogg och tycker att Smågodis Forum låter kul,
informera gärna dina läsare så vi kan nå så många svenska tjejer i USA och Canada så möjligt! Och har du ingen blogg, så skicka email eller skvallra om Smågodis till dina svenska kontakter!

Tack för hjälpen och jag hoppas att vi alla kan knyta lite
kontakter, få lite tips och idéer!

Kram,

Anna

Forum - http://smagodis.getforum.org

Blogg - http://www.thethriftystylist.blogspot.com/

Emmama said...

Vilken jättefin flaska, den har jag helt missat, tror jag.. Här finns ett hyffsat stort H&M och det är jag glad för! :)

StrandMamman said...

Hoppas parfymen doftar lika gott som flaskan är fin!! Jag brukar tycka att det är minst lika kul att gå och kika på alla fina parfymflaskor som att testa innehållet... kanske det är pga den fina förpackningen som priset blir så högt??!

Anonymous said...

Jag kopte ocksa Daisy da jag kom tillbaka fran Sverige i hostas.
Tyckte den var underbar i nan vecka, men sedan har jag knappt anvant den.
Atergick till min favorit:
Dolce & Gabana, Light blue.

Mia said...

Jag har sniffat på den jag med. Luktar härligt! Extra plus för en så fin flaska.

Kram Mia

Desiree said...

Marianne, ja denna får du ta och sniffa på nästa gång du är ute och flyger.

Anna, tack för tipset om ditt forum som du skapat. Det låter jätteinteressant och trevligt. Jag kollar gärna in detta. Vilken bra idé. Superkul. Tack för din hälsning och roligt att träffa på fler svenska bloggare här i USA.

Emmama, toppen att du har ett bra HM att kunna besöka. Jag avundas men jag får passa på att gå på HM dessto oftare då jag är i Sverige.

Strandmamman, flaskorna kan verkligen vara små konstverk i sig. Det är roligt att både ha en doft som luktar gott men även en fin flaska som dekoration.

Margoth, jo man har ju sina favoriter när det gäller dofter. Det finns ju så många goda parfymer. Ibland är det svårt att välja. Det kan även vara svårt att välja ut en doft som man trivs med i längden. Jag brukar köpa lite mindre flaskor så att jag kan byta lite oftare istället för det tycker jag är roligare. Sedan ser jag också till att ha några olika så att jag kan variera doft beroende på vad jag känner för inför stunden/dagen.

Mia, japp extra plus för den söta flaskan precis som du säger.

Anna, Fair and True said...

Det var verkligen en fin flaska!