Monday, February 2, 2009

Vårväder och cykeltur


Igår njöt vi av en underbar vårdag och passade på att åka på en liten cykeltur. Det är dock inte helt lätt att ta sig ut om man inte åker iväg till någon statepark. Men vi bestämde oss ändå för att vi skulle utforska vårat närområde lite. Området där vi bor är egentligen inte så kul att cykla i för att det är fyllt av återvädsgränder. Det finns nästan inga slingor där man kan ta sig runt utan de flesta vägar slutar med en vändplan eller ”cul de sac” som de kallas för här. Vi hittade dock en mindre grusväg en bit bort som provade. Den första grusvägen slutade tvärt vid ett hus. Den andra var lite längre och min mountainbike fick för första gången smaka på lite lera och gegga. Vi stannade till vid en liten å och passade på att ta en kort picknick paus där. Det var strålande vårväder och underbart att sitta i solen och se och höra vattnet.

Igår hade våran mäklare en öppet hus visning. Det går till som en normal visning går till i Sverige. Folk fick komma och kolla på huset mellan kl 13-15. Normallt sett annars så bokar man personliga visningar med sin mäklare. Här går det även till så att både säljare och köpare har var sin mäklare. Så det är inte nödvändigtvis våran mäklare som alltid visar vårat hus utan det kan även vara köparens mäklare som visar upp huset. Det kom iallfall en hel del folk och det är alltid positivt. Även om husmarknaden är trög så gäller det att inte ge upp hoppet helt. Det är inte mycket man kan göra utan man får hoppas på det bästa och att någon förälskar sig i huset och nappar så småningom.

Igår var det också Superbowl. Jag kollade inte på matchen men tv:n fick stå på så att jag kunde kolla in en del av de nya coola reklamfilmerna. Man kan förstå hur stor fotbollen är här då företagen är villiga att betala tre miljoner dollar för en 30 sekunders lång reklamfilm. Helt sjukt dyrt men ändå tydligen värt det då näst intill alla amerikaner sitter bänkade framför tv:n för att kolla in matchen och reklamen för den delen också.
Vi hittade ett trevligt ställe vid detta vattendrag att ta en liten fikapaus på.Det vackra vårvädret bjöd oss på en härlig tur.

10 comments:

Saltistjejen said...

Å vilka härliga bidler!!!! Mmmmm cykla... jag längtar och saknar. har inte cyklat sedan vi flyttade hit, suck! I Stockholm cyklade jag till och från jobbet varje dag och älskade det.....
Du ser så sportig ut Desiree!!!! :-)
Härligt att ni har sådant vårväder. Här är det fortfarande "vinter" ett tag till.
Kramar!

Annika said...

Visst är det härligt väder!! 17 grader här igår och 15 idag, men imorrn ska det bli snö...
Inte konstigt att man blir sjuk.
Mysiga hojjbilder på er. Karolina ska ta ut sin cykel nu och cykla upp till parken. Hon är så glad.
Snart ska du se att ert hus blir sålt. Ni har det ju i tipp-topp skick. Kan lova dig att ngn kommer att nappa snart.
Kram!!

Sparkling said...

jag upptäckte i natt att superbowl sändes även i sverige, blev mkt förvånad över detta men det visar väl hur stort det är. är intresserade av att titta på själva matchen men såg iaf. på bruce en stund :)

Anne said...

mysiga bilder, det utstrålar faktiskt vårkänsla om dem. Jag håller tummarna för att visningen ger nåt positivt resultat och att det kanske kan komma nåt mer konkret därifrån nu veckorna efteråt. Det behövs bara en rätt person, en person som förälskar sig i huset och är beredd att ge ett ok bud... KRAM!

Desiree said...

Saltis, det är inte så ofta det blir cykelturer här heller. Det kändes underbart att därför kunna använda min nya cykel lite grann. Vill inte att den ska behöva stå helt orörd i garaget.Här lär det bli vinter igen redan imorgon så man får passa på de dagar som är fint och man är ledig.

Annika, åh kompis jag tänker på dig när du nu ligger hemma i sjuksängen. Jag hoppas innerligt att du snart känner dig piggare. Det är bra att du orkar surfa och blogga lite iallfall. Krya på dig. Stor kram.

Sparkling, oj så det sänds alltså även i Sverige. Otroligt! Ja Bruce är alltid lika underbar att kolla in. Jag har sett honom live en gång i Göteborg och det är ett minne och en upplevelse jag alltid kommer att minnas.

Anne, tack kompis. Ja man får hoppas på det bästa. Jag oroar mig inte allt för mycket. Det blir som det blir. Igår fick man verkligen härliga vårkänslor men nu blåser kyliga vindar ner över oss här igen.

Fia said...

Men oj nu har jag missat något, ska ni sälja ert hus? Ska ni flytta tillbaks till Sverige?

Härliga vårbilder, här är det regn och grått som gäller idag, men på onsdag ska det tydligen smälla till och bli isstorm, hu!
Kram!

Desiree said...

Fia, ja vi håller på att försöka få huset sålt. Vi känner båda två att det börjar bli dax för oss att flytta tillbaka hem till Sverige. Vi saknar våra familjer och vill kunna träffa och spendera mer tid med dem än vad vi kan göra i dagens läge. Så vi håller sakta men säkert på att avveckla här men än blir vi nog kvar ett tag med tanke på hur husmarknaden ser ut.

Musikanta said...

Det dröjer nog ett par månader till här hemma innan det ser ut ungefär som hos er. Det ser härligt ut i alla fall!

Vi cyklar ofta MM och jag, det är en bra form av motion och man ser naturen på ett helt annat sätt än genom bilfönstret.

Lycka till med försäljningen av huset - med en så fin altan ska det väl inte vara så svårtsålt...

Petra H said...

Härliga bilder, och vad mysigt att ni till slut hittade ett litet vattendrag där ni kunde stanna och fika.
jag håller tummarna att det går bra att sälja huset - det ser sååå mysigt ut på era bilder så det borde väl egentligen inte vara så svårt att hitta någon som gillar det, men det är kanske svårare att hitta någon som har råd i dessa tiderna.

mia said...

Härligt väder när du kan ha korta byxor. Inte avundsjuk alls nej.