Friday, February 13, 2009

Fredagstema - Närmast Hjärtat

Utmärkt passande ämne nu när det är Alla hjärtans dag imorgon. Detta är något som verkligen tål att tänkas på och något man bör tänka på betydligt oftare än vad man gör. Det som står mig närmast hjärtat är bland annat.

Min familj och C självklart. De betyder jättemycket för mig.
Stockholm: min stad, mitt hem, där mitt hjärta hör hemma helt enkelt.
God Mat: en sann njutning här i livet.
Livet: i sig. Livet kan vara riktigt jobbigt ibland men det är också fyllt med så mycket vackert. Livet är vackert.
Hälsa och lycka: att få ha sin hälsa i behållning och att få vara lycklig och tillfreds står mig nära mitt hjärta. Det är något jag uppskattar och inser till fullo numer på ett helt anant sätt än tidigare då jag gått igenom denna livskris jag har gjort under senaste året.

Annat som jag håller kärt och som ligger mig varmt om hjärtat är bland annat: bloggen, foto, naturupplevelser, resor, semester, glass, frukost, att känna sig utvilad, läsa svenska tidningar och modemagasin, när man står i duschen efter ett härligt träningspass, tulpaner och andra vackra blommor, mörk choklad, nybakat bröd, turkosblått vatten och en tropisk ö, att få gå på spa, egnetid och en god kopp kaffe lördag morgon. Detta är smått och gott här i livet som ligger mig varmt om hjärtat.

Jag hoppas att ni allihop får en riktigt trevlig helg speciellt en underbar och romantisk Alla hjärtans dag. Här kommer lite fina insprationsbilder inför morgondagen från Martha Stewarts website. Kommer ni hitta på något speciellt eller inte? Själv kommer jag nog satsa på en lyxigare frukost och sedan en riktigt trevlig trerätters middag med min älskling. Rosor tycker jag är lite överreklamerat speciellt på alla hjärtans dag så jag kommer att köra med min storfavorit Tulapner istället.


Må ni allihopa ha en riktigt trevlig lördag vare sig ni kommer att fira alla hjärtans dag eller inte.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

20 comments:

StrandMamman said...

Oj vad många läckerheter på en gång, snålvattnet rinner till!! VÄNdagshälsningar!

Fritt ur hjärtat said...

Visst finns det massor man bevarar närmast hjärtat. DU har fåt med mängder. Väldigt fina foto också.

Är du snäll och länkar till mig så folk ser vart det kommer ifrån, de kan se kommande och vilka fler som är med.

Annika said...

Hej Vännen!!
Jag skriver under på allt du säger ovan, eller nästan allt. Du har listat så många av mina käraste intressen!!!
Tycker det är roligt att vi delar så många intressen, Desiree!!
Livsnjuteri!! ALLTID!!
Ha så fint imorrn!!
Och du, vi kan väl plåta våra maträtter så lägger vi ut dom på bloggarna på måndag.
STOR KRAM!!!

Taina said...

Ja du har verkligen lyckats fånga allt som hör livet till! Vilka "läckra" bilder!
Ha en underbar helg och NJUUUT av lååååååångfrukosten. Själv får jag Sverigebesök av min bästa väninna! Tjohooo, tralalalaaaaaa va gla jag är!

Fundersam Cecilia said...

Ja det finns verkligen mycket som är en nära hjärtat.Så mycket som man inte tänker på heller.Listan kan bli oändligt lång.
Ha en trevlig helg!

Desiree said...

Strandmamman, Martha hon kan hon allt då det gäller godsaker.

Fritt ur hjärtat, tack så mycket.

Annika, ja att vi har många gemensamma intressen står helt klart. Jag tror vi är lika på många sätt och det är kanske därför vi klickade så bra och gör det. Det finns mycket underbart här i livet att njuta av och ta till vara på. Ha en underbar helg.

Taina, vad kul att du får sverigebesök av din bästa kompis. Sådant är ju underbart. Ha det riktigt bra med din vän och hitta på massor med skoj. Jag ska se till att njuta av min lyxiga låååångfrulle imorgon alla gånger.

Cecilia, ja visst kan listan bli lång när man börjar tänka efter. Det finns nog massor som jag inte fått med men lite smått och gott fick jag med som förgyller livet. Ha en bra helg med familjen din.

Mia said...

Du har verkligen fångat allt som man har närmast hjärtat, det finns ju så mycket. Ha en trevlig helg!

Saltistjejen said...

Härligt inlägg och så fian hjärtbilder!
visst är det såskönt när man kan uppskatta det liv man lever och allt man har. Jag tycker det är den bästa lyckan man kan få faktiskt. Att kunna njuta av sitt liv.
varm HJÄRTlig Kram!!!

Anna, Fair and True said...

Vilken härlig lista på sådant du håller kärt!

Anne said...

Jag kan bara instämma, dina närmast hjärtat är även det jag tycker om och har närmast hjärtat. Livsnjutare är vi nog båda två.
Visst är det så att efter kriser och svåra tider i livet blir man också medveten på ett annat sätt, om vad som är viktigt och betyder mest.
så ni ska också göra god middag imorgon, läste Annikas frestande meny också. Jaaa, lägg upp bilder sen när ni båda haft era respektive lördagsmiddagar.
KRAM!

Desiree said...

Mia, tack så mycket. Jag har säkerligen glömt en hel del ändå men det finns så mycket som är underbart här i livet och faktiskt värt att uppskatta och tänka på lite oftare. Ha det bra.

Saltis, du har verkligen helt rätt. Det är viktigt att faktiskt njuta av livet och det man har. Att ta de små tillfällena i akt och tänka lite mer på sådant som man ofta tar för givet. Det finns så mycket att uppskatta och ta till hjärtat.

Anna, kul att du gillade lilla listan. Ser fram emot att läsa ditt fredagstema så smånigom.

Anne, ja livsnjutare är vi nog alla tre både du, jag och Annika. Det är bra, det ska man vara. Jag ska lägga upp bilder på menyn och firandet till nästa vecka. Mat är alltid kul att fota.

photobyjennie said...

Jag håller med- valentines day är övereklamerat. Jag tycker det är viktigare att göra saker för varandra än att köpa värdelösa nallar och annat de försöker pracka på en. Jag skulle själv hellre uppskatta en fantastisk frukost, hemlagade middag eller en knippe tulpaner!

Desiree said...

photobyjenny, där tycker vi absolut lika. Hoppas du får en trevlig och fin helg.

Christel said...

Du verkar ha ett stort hjärta som rymmer mycket gott! Trevlig helg och alla hjärtans dag, som vi firar imorgon!

Desiree said...

Christel, åh tack så mycket. Nu blev jag alldels varm om hjärtat när du gett mig en sådan fin komplimang. Ha en riktigt bra helg du också.

Millan said...

Vilket fint inlagg o jag haller med om allt!! Narmast hjartat kan man ju ha en massa olika saker i olika kategorier!!
Tycker det later som om er Alla Hjartans Dag blir valdigt lik var. Det ar tradition hos oss att Ben lagar fin middag at mig sa det ser jag fram emot :-). Rosor blir det inte har heller men jag koper nog ocksa lite tulpaner! Stor kram vannen

Suzesan said...

Vackert inlägg.
Ha en härlig dag och Happy Valentine
Alla Hjärtans dag
Kram
/Susanne

Musikanta said...

Jag känner mig så prosaisk när jag läser ditt intressanta inlägg om det som ligger nära ditt hjärta. Så många fina saker du räknar upp...

Det där med egentid är faktiskt något som också ligger mig varmt om hjärtat.

När man lever tätt tillsammans med en annan människa är det faktiskt rätt skönt att få lite sådan någon gång emellanåt.

Ha en skön söndag och varm kram/Musikanta

Desiree said...

Millan, Suzesan och Musikanta, tack så mycket allihop och jag hoppas att ni fick en riktigt trevlig och fin helg och alla hjärtansdag. Kram till er.

Marianne said...

Ni har haft en bra vecka förstår jag, skönt att höra. Härlig utflykt och gott bröd. Jag har hittat ett latbakningsrecept som jag ska prova, brödet jäser i ugnen så allt man gör är att röra ihop det. Ändå blir det så där gott och grovt. Hade jag bara haft en sån där fin Kitchen Aid också ...

Hoppas ni fick en romantisk Alla hjärtans dag!
Kram!