Tuesday, February 10, 2009

Sköna Söndag

Här kommer även söndagen i bilder. Då söndagen också bjöd på strålande väder bestämde vi oss för att ta vara på detta. Vi tog med oss cyklarna och åkte till en annan State Park som ligger i närheten där vi bor. Det är trots allt bästa sättet att få komma ut en sväng i naturen att just åka iväg till en State Park. Även om man får åka 15-20 minuter och betala 3 dollars inträde per person så är det värt det. Dessa State Parks är väl skötta och brukar omfatta stora områden med många olika stigar/slingor osv att gå och cykla på. Den Statepark som vi åkte till denna gången heter Tanenhill och här har tidigare ett av Birminghams gammla stål och järnverk legat. Här finns såldes en hel del sådant och även ett museum om just stål och järnverket man kan besöka.Så här ser det ut då man kör in i en State Park som är ett stort natuområde/friluftsområde kan man beskriva det som. Här i Alabama är det vanligt att man inte får ta med sig alcohol in på området och sedan brukar inträdet kosta ca 3 dollar per person. Inne på området kan man sedan hämta en gratis karta över stigar och leder som finns som man kan välja på.


Det fanns en söt gammaldags närbutik som hade en hel del gammal reklam som var kul och andra gammla skyltar.


Här är den lilla "Country Store". Fanns till och med en skylt om gudstjänst på söndagar som man kunde gå på. Det här området är stort och det finns även en ganska stor campingplats så jag antar att det är för de som bor på just campingen som vill gå i kyrkan. Det finns även stugor att hyra.

Japp jag var bara tvungen att visa er bildbevis och dokumentera det sköna söndagstemperaturen. Hela 22 grader! Rena rama sommartemperaturen alltså. Vi njööt!


Här är delar av det gammla stål och järnverket som finns på området. Det är riktigt interessant att besöka i sig.


Den leden vi valde hade tydligen tidigare varit en av slavarna vägar som de vandrade.

Det blev en riktig mountainbike körning . Jag kan säga att jag blev både lerig och våt om ben och fötter men lycklig. Det var kul!

Även C gillade detta.

I den här state parken finns det gott om vattendrag och det verkade vara populärt att även fiska. Jag vet dock inte vad det är för typ av fisk man kan fånga. Men jag tyckte att det såg härligt och rogivande ut att se den här fiskaren.

12 comments:

Marie said...

Vilken härlig dag! Och sa du 22 grader?!?!?! Helt otroligt. Skulle gärna vilja ha lite sol o värme!

Började fundera på om du någonsin varit på en riktig söndagsgudtjänst i Alabama? Eller får man inte gå om man inte är medlem i kyrkan? Skulle vara kul att höra hur det är i kyrkor i söderns USA! :)

Victoria said...

Wow, vad härligt det såg ut med er cykeltur!! Kram/Vic

Annika said...

Vad sugen jag blir på att göra en liknande utflykt. verkligen! Speciellt den i slavarnas spår, tror jag. Superintressant.
Jag vill också ha en cykel!! MÅSTE skaffa!
KRAMAR!!

Ninnie said...

Det ser verkligen underbart ut. Vilken härlig utflykt! Så skönt med vår och värme...jag längtar tills den kommer hit!

Anne said...

Vad härliga helgbilder du visar upp, jättekul se en helg i bilder. Det känns som man följer med "på riktigt" :)

Desiree said...

Marie, jepp inte illa eller hur? Jag har faktiskt inte varit på någon söndagsgudstjänst här. Jag antar att man kan gå som besökare om man vill. Är dock lite rädd att bli snäjd då man går dit. Det skulle vara jobbigt om de är för mycket på en och vill att man ska gå med liksom. Men jag skulle otroligt gärna vilja besöka helst en afroamerikansk kyrka där de har gospel och sådant under gudstjänsten för det hade verkligen varit coolt att få uppleva.

Victoria, japp det var skönt och härligt alla gånger.

Annika, ja det var kul att slingan vi valde verkligen gått i slavarnas spår. Slingorna är ju rätt korta så man får köra vidare på någon annan slinga då man kommer till slutet på denna. Ja cykel är rätt nice. Jag fick ju denna i födelsedagspresent och under hösten var jag jättedålig på att använda den så det är kul att jag har börjar köra lite mer med den.

Ninnie, vår är underbart. Jag längtar tills dess att bladen slår ut på träden för då blir det nog otroligt vackert att komma ut på det här sättet. Här får man passa på medans temperaturen är lagom innan det blir för varmt då sommaren kommer.

Anne,tack. Jag tyckte att det var lite småläbbigt med vattenpölarna men C tyckte dessa var bäst.

Saltistjejen said...

Vilken underbar söndag!! Det är verkligen härligt detta med State parks. De är som du säger ofta väldigt välskötta och det finns inte sällan bra leder att gå eller cykla på. Ofta med ngt historiskt inslag också dom "er slavled". Härlgit med er mountainbikecykling! Jag blir sååå avis!!!!!! Cykla i skogen är bara så suveränt!
Och sådana där gamla reklamskyltar älskar jag! När vi var i vermont fanns en liknande iten butik med en massa gamla skyltar. Som att kastas tillbaka i tiden.
Stor kram!

Saltistjejen said...

Vilken underbar söndag!! Det är verkligen härligt detta med State parks. De är som du säger ofta väldigt välskötta och det finns inte sällan bra leder att gå eller cykla på. Ofta med ngt historiskt inslag också dom "er slavled". Härlgit med er mountainbikecykling! Jag blir sååå avis!!!!!! Cykla i skogen är bara så suveränt!
Och sådana där gamla reklamskyltar älskar jag! När vi var i vermont fanns en liknande iten butik med en massa gamla skyltar. Som att kastas tillbaka i tiden.
Stor kram!

Anna, Fair and True said...

Tydligen var det 20 grader även i DC i helgen. Skumt!

Jen said...

Ohh jag vill också bo i Alabama:)

Desiree said...

Saltis, ja man får verkligen valuta för inträdesavgiften då man åker till just olika stateparks. Det enda som är synd är att man först måste åka bil och packa in sig i bilen för att kunna komma ut i naturen. Men det är ju så det är här. Jag får istället njuta av det härliga klimatet och att det faktiskt inte är så långt för oss att just komma till någon statepark.

Anna, ja visst är det skumt. Annika har också fått smaka på den plötsliga värmeböjan.

Jen, du är så välkommen att komma hit och få lite fin vårvärme.

Sparkling said...

vilka härliag bilder :) är verkligen avundsjuk på temperaturen!