Friday, February 27, 2009

Fredagstema - Oumbärligt


Sista fredagstemat från Fritt ur hjärtat för februari är alltså kort och gott:oumbärligt. Fick sitta och klura ett tag på vad jag tycker är just oumbärligt för mig och jag har kommit fram till följande utan någon innebördes rangordning:

Smink: sminkar mig dagligen och skulle känna mig i stort sett naken om jag tvingades gå utanför dörren utan att först ha sminkat mig. Det skulle vara som att åka till jobbet utan byxor för mig.

Min splitter nya Kitchen Aid bakmaskin/mixer: denna nykomling har snabbt blivit oumbärlig för mig. Jag fullkomligt älskar den.

När det gäller specifika saker som är helt oumbärliga här nere i södern är det:

Bilen: Det går inte att ta sig någonstanns i princip utan bil. Det går inte ens att komma till närmaste matbutik för att handla lite mjölk utan en bil. Det är bilen som gäller överallt. Livet i södern är inte anpassat på något sätt för de som inte har körkort eller bil. Så fort man fyller 16 skaffar man körkort här. Det verkar även vanligt att man får en bil i present av sina föräldar då man klarat sin uppkörning (så är det i vårat grannskap iallfall där familjerna förvisso har det gott ställt).

Luftkonditionering eller AC: går aboslut INTE att klara sig utan här med detta klimat. Man står inte ut under sommaren utan att ha AC på sitt hus. Gudbevars för att ha bott här nere i södern innan luftkonditionering kom till varje hem och hus.
Min fina kamera skulle jag inte vilja vara utan.En god och närande frukost är något jätteviktigt och något som jag verkligen gillar och uppskattar. Dagens bästa mål.Frukost: jag är en frukostälskare. Har inga problem att mumsa i mig en rejäl frukost. Måste få äta annars blir jag sur och kinkig. Tycker att frukosten är dagens bästa mål. För andra frukost älskare kan jag rekomendera å de varmste Mollys blogg. Här finns massor med jättegod och hälsosam frukost inspiration samt annat underbart.Min dator: skulle inte kunna tänka mig att leva utan vare sig min dator eller internet. Några dagar eller någon vecka då man är på semester funkar jättebra men INTE en vardag utan dessa båda. Detta är nog självklart inräknat som oumbärligt för en bloggare. Jag skulle inte heller kunna tänka mig ett liv utan en bra kamera.En god natts sömn: utan tillräckligt med sömn funkar jag inte alls. Jag blir grinig, kinkig, börjar lipa för minsta lilla, tappar allt tålamod, kan inte tänka klart eller logiskt utan tillräckligt med sömn. Detta är jätteviktigt för mig.


Dushen: älskar varmt vatten. Måste hoppa in i dushen varje morgon för att vakna upp och känna mig fräsh inför dagen. Jag dushar även dagligen på kvällen för att det är sååå skönt. Det är mitt sätt att varva ned och koppla av. Min kvällsritual. Underbart att få stå i dushen och känna det varma vattnet som strilar ned på en. Love love love...


Min plattång: jag har naturligt lockligt hår och trivs bäst i att ha rakt hår. Så varje morgon står jag med min plattång och fixar iordning håret. Skulle inte överleva utan plattången alltså.
Kaffe: måste ha kaffe på morgonen. Älskar kaffe, dricker mycket kaffe. Starkt, gott och hett ska det vara, utan socker eller mjölk. Funkar inte utan kaffe.


Ha en skön helg allihop.

17 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Oj! Vi är verkligen olika. Jag har krulligt hår och har aldrig ägt en platttång.
Sminkar mig en gång eller två om året.
Jag sover nästan aldrig, fast jag är rätt kinkig:-)
Jag duschar max en gång om dagen, gärna varannan dag. Bilr så torr och trist i huden.

Ac behöver jag av naturlg skäl inte;-)
men dator och bil och frukost, det blir jag grinig utan!

Anne said...

Vilka härliga bilder du visar i samband med fredagstemat. Skriver faktiskt under på många av de sakerna du listar upp som oumbärliga, saker även jag tycker är oumbärliga såå viktiga i vardagen. Frukosten är jätteviktig även för mig, jag vaknar nästan hungrig och vill äta så fort som möjligt. Ingen mjäkig rostbrödsskiva eller nåt sånt, utan en riktigt frukost (god, stor och nyttig) ska det vara. Utan en bra frukost tidigt på morgonen blir dagen helt konstig.
Vissa kan säga att jag skulle aldrig ha tid att greja med hår och smink på morgonen. Men grejen är ju den (tycker jag i alla fall) att har man en gång fått in känslan och lärt sig så tar det där sminket inte alls särskilt länge att lägga utan vips så är man klar.
Ha en riktigt skön helg! Kanske det blir nya äventyr med Mr Kitchen Aid ;)

Moster Mjölgumpa said...

Oj vad mycket oumbärligt. Frukosten är det jag håller med dig mest om. Det går inte att vara utan.

Fundersam Cecilia said...

Smink vet jag inte när jag använde sist...jo faktiskt förra året då Tindra döptes.Då tog jag på mig lite men annars så är det oerhört sällsynt.Men jag har tänkt att köpa lite o ta med mig hem ifall lusten faller på.
Ja jösses,vad vore livet utan AC i den här värmen.Inte för att den används nu men när det behövs så går den för fullt.
Håller med dig.Utan frukost så blir dagen konstig.Jag bara måste få frukost.
Trevlig helg!

Marskatten said...

Så gulligt och äkta du skriver, det var en trevlig läsning!
Dina bilder med frukosttallrikar verkar så lockande, mums för fil med blåbär!

Marie said...

jag håller med dig om det bästa, förutom bilen, plattången o kaffet! :) med mitt raka hår behövs ingen plattång, o bil äger jag ingen och kaffe gillar jag inte! :)

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, ja vi är alla olika och det är något positivt med just olikheter och mångfald. Det är ju toppen att du uppskattar ditt krulliga hår. Jag hade då jag var barn rakt hår och det är väl därför kanske som jag aldrig lyckats vänja mig då jag fick lockligt hår när jag blev tonåring.

Anne, kul att du också är en riktig frukostperson som gärna vill ha en både god och rejäl frukost. Jag ser redan fram emot morgondagens härliga helgfrulle. Jag ska prova att baka med den där fäskjästen jag tog med och la i frysen i helgen med Mr Kitchenaid så det ska verkligen bli spännande. Jag är så himla van att fixa håret och sminka mig att jag inte reflektear över det längre. Det får liksom ta den tid det tar.

Moster Mjölguma, kul med ännu en frukostälskare. Ha en bra helg.

Cecilia, det är nog lika vanligt som ovanligt med smink eller inte. För vissa är det jätteviktigt och för andra något som man bara bär vid enstaka tillfällen. Jo jag antar att AC:n är minst lika viktig eller kanske ännu viktigare för er som bor nere i det tropsika Florida.

Marskatten, tack så mycket. Kul att du gillade bilderna. Bilder är som sagt viktigt då man är interesserad av foto.

Marie, ja vi är alla olika och det är väl toppen. Världen hade varit rätt trist om man tyckte lika om allt. Ha det gott och sköt om dig.

Sparkling said...

nej jag vill inte ens tänka på södern utan AC, usch.

jag avskyr att duscha haha, tycker det är så tråkigt och sen är det så jobbigt att man fryser efteråt.

håller med om att frukost är underbart och det bästa målet, älskar frukostbufe!

kalaslotta said...

Sa jag inte att du skulle älska din Kitchen Aid.

Hade jag varit med på Fredagstemat hade jag absolut skrivit om den.

Har du använt den till mer än bak?

Köpt några tillbehör?

Nyfiken i en strut är jag.

Desiree said...

Sparkling, nej södern utan AC hade varit ganska plågsamt. Åh dush som är så skönt. Gäller att dusha varmt så att man blir sådär riktigt varm och go när man kliver ut för då fryser man inte och sedan klär man på sig med en gång då man har smörjt in sig med lotion så att man inte blir för torr.

Kalaslotta, jo det sa du och det stämmer verkligen. Jag är helkär i min Kitchenaid mixer. Den är faktiskt helt underbar!

Marianne said...

Kitchen Aid och plattång. Det är väl det enda som skiljer oss åt. Och att jag inte äter riktigt lika mycket direkt på morgonen och duschar inte normalt på kvällen också. Men jag måste absolut äta på morgonen, helst en rejäl smörgås med sallad från kvällen innan. Blir faktiskt lite sur om Klas äter upp all sallad så jag inte får på morgonmackan : ) Och duschen på morgonen är lika viktig som kaffet för mig, utan de två vaknar jag inte ordentligt och känner mig ofräsch. Vet att det förmodligen bara är en känsla och inte realitet eftersom jag varken svettas särskilt mycket eller badar i gyttja eller så, men känslan av ofräschhet klarar jag inte.

Ha en jätteskön helg!
Kram!

Taina said...

Frukost ÄR den bästa måltiden på en dag. Håller fullständigt med dig där! Det bästa med att bo på hotell är just frukosten och när jag är ute och reser i jobbet så försöker jag peppa mig själv med: Jamen Taina de har säkert en underbar frukostbuffé...tyvärr är det inte alltid så om man bor på hotell i USA dock.
Sedan instämmer jag med sömnen som jag måste ha 6-8 timmar varje natt.
Jättefina foton du har lagt till.
Ha en fin lördag!
Kram.

Petra H said...

Åh, en varm dusch - du anar inte hur mycket jag längtade efter det imorse när det inte ville komma något varmvatten hos svärföräldrarna och jag var intvålad!! Jag funderade på att ropa på någon men till slut tog jag ett djupt andetag och sköljde av mig i ISKALLT vatten. Jag skrek nästan - det är otroligt hur obehagligt, nästan smärtfullt det är att duscha i kallt vatten (iaf om det är kallt runt omkring en också)! Jag älskar också VARMA ochc LÅNGA duschar, vilket inte funkar här där svärisarna har en liten gas-varmvattenberedare (vilket vi också hade i Bryssel men vi hade gasledning, inte bara gasflaskor som i Spanien)...
Det händer väldigt ofta att jag inte sminkar mig, kanske pga att NÄR jag sminkar mig så blir det bara mascara. Du kanske skulle ge mig en sminkkurs när ni kommer till PR ;-)
Stor kram!

Anna, Fair and True said...

Kul att läsa din lista! Såg även ditt tillägg och det är ju såklart det är så! Hälsan, de nära och kära osv är ju absolut viktigast, men det är roligare att läsa din materiella lista! :)

Jag hade inte gissat att du hade lockigt hår egentligen! På alla foton har du ju rakt :)

Saltistjejen said...

Oj! Har du LOCKIGT hår????????? Hm, du måste vara duktig med plattången för det skulle jag aldrig tro. Inte en tillstymmelse till litne lock alls!!!!! :-)
Konstigt det där att många med ockigt hår vill ha rakt och tvärtom! Själv har jag konstigt hår. Har både spikraka OCH jättelockiga hårstrån. Inte ehlt optimalt faktiskt. jag gillar egentligen självfall mcyket, men mitt hår blir lätt väldigt stort eftersomd et dessutom är väldigt tjockt. Så ja ofta blir det att jag drar ihop det till tofs(ar) för att det är enklast. Om det får självtorka blir det ofta vågigt men fönar jag det är det hyfsat rakt. Tills det regnar hahaha! ;-)
Jag sminkar mig inte varje dag, men försöker ibland vara lite mer piffig. Tyvärr lyckas det ju itne så bra! Och du det där med sömnen håller jag med om! DET är nog det jag sknar allra mest nu sedan vi fick barn. Att inte få sova tillräckligt. Det är KLART BÄTTRE nu än i höstas, men fortfarande är det just bristen på sömn som oftast kan kännas jobbigt. Jag hoppas dock att det ska bli bättre med tiden.
Och duscha kan jag inte göra så ofta som du. Mest för att vattnet här är extremt uttorkande. Så mycket mer klor än i Sverige. Så min hud blir som krokodilrutor om jag duschar för ofta. Oavsett hur mycket jag smörjer in mig emd fuktkrämer eller likande. Jag föredrar dock att duscha på kvällen. Oftast blir det kvällsdusch framför morgondusch. Av flera orsaker men de främsta är att jag prioriterar att sova lite längre på morgonen och skippa duschen då, samt att jag helst duschar på kvällen för att känna mig fräsch efter en dag på labbet. Sedan är det som du säger väldigt avslappnande och känns bra inför kvällen. Egentligen är jag en badare som älskar varma, heta bad, men har inte badat här i USA eftersom vi har ett typiskt amerkianskt badkar som är jättelågt! Trist tycker jag.
Kul att läsa ditt inlägg!
Kraaaam!

Desiree said...

Marianne, japp dusch på morgonen är viktigt. Tycker inte att man vaknar upp riktigt annars eller känner sig riktigt fräsh.

Taina, ah då har du iallfall fått tillfälle att testa riktigt många olika frukostar och verkligen fått bli lite av en frukostexpert. Ja det stämmer att här i USA är hotelfrukosten för det allra mesta inte mycket att ha.

Petra, usch det där lät obehagligt. Jag har också råkat ut för det någon enstaka gång och det är verkligen hemskt att behöva hoppa in i kallt vatten. Jag gillar också att dusha lääänge och gillar inte små varmvatten behållare där varmvattnet tar slut snabbt eller då man måste tänka på att duscha snabbt för att det är fler som ska få varmvatten.

Anna, ja denna lista är roligare även om det bara är matriella saker. Jag har nästan alltid rakt hår då jag kör med min plattång för det allra mesta. Ibland kör jag med lockigt.

Saltis, ah då har du lite samma hårproblem som jag har. Mitt hår är nämligen inte jämt lockigt utan jag har partier som är relativt raka och andra som är jättelockiga och det är därför svårt att få till det snyggt då jag låter det självtorka. Jag förstår att du prioriterar att få sova lite mer på morgonen då du går upp så tidigt och dessutom har så lång resväg till jobbet. Ha det bra. Kram.

Musikanta said...

Jag som alltid önskat att jag hade haft självlockigt hår...

Det där med sminket håller jag med om. Har använt smink sedan 14-årsåldern och kan inte tänka mig att gå ut utan...

Håller också med dig om att frukosten är det absolut bästa målet på dagen. I synnerhet om man är utomlands och bor på hotell...

Underbara foton som vanligt!
Kram/M