Tuesday, February 3, 2009

Ena dagen vår andra dagen vinterVädret fortsätter att åka bergochdalbana här. Igår var det hur fint och vårlikt som helst. Strålande sol och +13 grader. Man hörde vårfåglarna kvittra och då jag tog en promenad i vårat område såg jag även påskliljor som slagit ut. Jag har även detekterat att påskliljorna är på väg hemma i våran trädgård. Det kändes underbart. Nu har återigen en kallfront dragit ned över den amerikanska kontinenten och det är riktigt kallt. Veckan började med gråväder av värsta slag med regn och rusk. Det kändes riktigt höstlikt och idag är det rejält kallt och ännu kallare ska det bli imorgon. Dock ska det vara soligt och vackert så att så länge man klär sig ordentligt så går det ingen nöd på en.

Jag är dock sugen på våren. Vill kunna sitta ute på altanen och inta helgfrukost i solen. Altanen har ju blivit så fin sedan C gjorde iordning den så man är verkligen sugen på att få använda den. Utemöblerna står uppställda och är redo för oss. Trädäcket är inoljat och ser så blankt och vackert ut. Det verkar dock inte bli något med detta denna kyliga vecka iallfall.

Altanen hara verkligen blivit fin sedan C fixade ordning den. Han har slipat och oljat in trädäcket och även oljat in trämöblerna. Allt är redo för vackert vårväder och lite mer värme.


8 comments:

Anne said...

Precis som våren ska vara, lite berg och dalbana :) Ena dagen rusk, kallt och regn men sen sol och värme. Vad fint med vårstädat deck och utemöbler. Sitta ute och äta är så härligt. Kommer du att plantera kryddor eller blommor längre fram också?
Även om våren är mycket längre bort hos mig än hos dig så känns det nu att det går åt rätt håll i alla fall. Det känns bra att veta.

Desiree said...

Anne, ja du har så rätt visst känns det att det går åt rätt håll. Klimatet här är defintivt inte något jag klagar över utan det är något jag verkligen kommer att sakna då jag inte längre bor här. Japp visst plannerar jag att plantera diverse kryddor bara det blir tillräckligt varmt ute så att det inte är risk att de dör under natten av frost och kyla. Jag kommer nog köpa små färdiga plantor som jag gjort tidigare och sätta i krukor på altanen. Himla smidigt att alltid ha färska kryddor tillhands.

Annika said...

TIDIG vår hos er, men så är det ju ganska långt söderut också.
Snö hör imorse. Men den har töat bort under dagen.
Påskliljorna lär dröja till mars här.
Härligt när decklivet börjar igen.
Kram!

Saltistjejen said...

ni har ju en fantastisk altan! Förstår att du ängtar efter att kunna börja använda den. Men ni får säkert snart sådana varma dagar och vällar. Ni ligger ju låååångt före oss...
Kram!

Musikanta said...

Fina bilder från er altan! C ska ha all heder och ära av den!

Även om det är kallt och grått och ruggigt här hemma så blir det LJUSARE för varje dag. Ju äldre man blir, ju mer sätter man värde på ljuset tror jag...
Varm kram/Musikanta

Sanna said...

Vilken fin blogg du har. Lär komma tillbaka. Kram

Millan said...

Ja nu ar jag ocksa redo for varen. Jag gissar att det ar slutsnoat hos oss o da ar varen valkommen! Ert dack ser underbart ut sa jag forstar att du langtar tills ni kan borja anvanda det! Jag haller tummarna for att nagon nappar pa huset snart!! Har ni kvar lagenmhet hemma eller ska ni borja kika pa nytt boende? Kram

annebelle said...

Åh så underbart med vår redan! Här är det långt kvar men det börjar bli ljusare och bara det är underbart. Men oj vad skulle jag inte ge för lite blommor och spirande grönska. Och värme. Mmmm.