Friday, February 27, 2009

Ett litet tillägg till Fredagstemat


Fredagens tema denna vecka har ju varit oumbärligt och det har jag ju redan skrivt om nedan. Men då jag själv fick en tankeställare över hur skört livet faktiskt kan vara och dessutom läste Millans inlägg och tolkning av fredagstemat så vill jag här göra ett litet tillägg.

Det jag räknat upp nedan är ju rent matriella saker och man klarar sig faktiskt utan det mesta när det gäller just matriella saker. Livet är vackert men det är också väldigt skört. Det som är oumbärligt är för mig trots allt hälsan, livet, stunder av skratt, lycka, min familj och vänner. De personer som jag älskar och håller kära. De männskliga relationerna och banden med de man tycker om. De små sakerna i vardagen som man får njuta av. Att ibland faktiskt stanna upp och andas, tänka på ALLT man faktiskt har som man uppskattar och glädjs åt. Det är så ofta man stressar på och kanske fokuserar på fel saker och ägnar mer tankar på det man inte har än det man trots allt har.

Dagens händelse och Millans tänkvärda och mycket bra inlägg har gjort att jag fått tänka till. Det finns så mycket jag är glad över och så mycket jag borde fokusera mer på och annat jag borde fokusera mindre på. Det är viktigt att man gör saker man blir glad av, saker man mår bra av och ägnar tid till det man njuter av. Att ibland stanna upp och ta ett djupt andetag och uppleva nuet. Man ska ägna tid och spendera tid med dem man älskar och tycker om, man ska bo där man trivs och jobba med något man gillar och tycker är meningsfullt. Det finns inga måsten och mycket av det matriella klarar man sig faktiskt ganska bra utan.

Så ha en alldeles underbar helg. Uppskatta det ni har. Le och skratta mycket. Se till att njuuuta av både stort och smått. För livet är både underbart och vackert men också skört.

6 comments:

Petra H said...

Jättebra skrivet Desiree, och naturligtvis har både du och Millan rätt i att det är det som är mest oumbärgligt - livet, hälsan och familjen! Jag försöker också att stanna upp med jämna mellanrum och bara njuta av här och nu, vad jag har och vad jag inte saknar!
Stor kram och fortsatt trevlig helg!

photobyjennie said...

Sant så sant. Jag tänkte på min kamera som jag på sätt och vis tycker är oumbärlig men det finns annat som är så mycket viktigare.

Ha en fortsatt trevlig helg!

PS: Gillade ditt inlägg om kulturskillnader gällande kniv och gaffel. Har samma upplevelser från NC.

Christel said...

Härlig beskrivning av allt möjligt oumbärligt. Kom och tänka på något HC Anderson lär ha sagt: Att leva är inte nog. Solsken, frihet och en liten blomma måste man hava! Håller med... kram

Desiree said...

Petra, tack. Ja det är viktigt att stanna upp ibland.

Photobyjennie, kul att du gillade inlägget om kulturskillnaderna. Det finns ju mycket som man tycker är märkigt när man flyttar till ett nytt land just för att det kan skilja sig så.

Chirstel. Det var ett fint och klokt citat.

Marianne said...

Så sant så, Desirée. Jag hoppas att det inte är någonting alltför allvarligt som har hänt utan att ni och era kära mår bra.

Här hände också en allvarlig sak i går, men jag kan inte skriva om det hos mig för då kommer svärmor att oroa ihjäl sig. Klas var med om en jättesvår bilolycka, hela bilen trycktes ihop mellan två lastbilar. Mirakulöst nog klarade sig alla fyra i bilen utan minsta skråma. Men bilen är bara skrot.

Och i det läget är det tur att det är tjockt med trafik på vägarna, för de höll kanske bara 5 km/h, hade de kört fortare ...

Stora kramar!

Millan said...

Vad gullig du ar som skriver om mitt inlagg! Faktum ar ju att ordet oumbarligt ar ett sa vitt begrepp att det inbegriper valdigt manga olika saker. Materiella ting ar ju ocksa oumbarliga - pa sitt satt! Materiella ting som datorer, bilar och tv-apparater underlattar ju faktiskt livet och gor det aven roligare! Men visst ar det sa att man ibland borde stanna upp och tanka efter och njuta av det som verkligen betyder nagot - nara och kara! Nar man springer runt i livet som en skallad ratta for att hinna med allt som hor vardagen till sa ar det ibland svart gora det. Ibland behovs det da att man blir lite paminnd om livets skorhet for att man ska ta vara lite mer pa det.
Stor kram