Monday, March 2, 2009

Jag har blivit "moster"

Vill bara gratulera min svägerska M, hennes man S och deras lilla dotter I som nu fått en ny liten dotter och lillasyster. Fantastiskt kul att få blivit "moster" igen här nu för andra gången. Underbara nyheter som jag vill dela med mig av. Fick just höra från C att allt hade gått bra och att de mår bra hela familjen och det känns naturligtvis både jättekul och skönt att veta. Det blev många överraskningar då babyn egentligen inte var väntad förrän om ca 2 veckor. Andra stora överraskningen var att det blev en liten tjej. M och S var nämligen helt övertygade om att det var en liten kille som låg därinne men tji fick de. Jag tycker det är helt underbar roligt att de nu har två små fina döttrar.

Åh vid sådana här tillfällen tycker man verkligen att det suger fett att man bor så himla långt bort. Nu vill man ju bara hem och träffa den nya familjemedlemmen. Detta gör att återigen att vårat beslut om att flytta hem känns helt rätt. Livet är för kort för att befinna sig så här långt bort och gå miste om att få dela sådan här glädje på plats när det händer.

Jättegrattis M, S och lilla I. Stora grattis kramar från både mig och C härborta i Alabama.

13 comments:

Fundersam Cecilia said...

Stora Gratulationer till er också som blivit morbror och moster (för det blir väl morbror?!,jag kan inte tänka klart här).
Å jag vet precis hur ni känner det där med att vara långt bort.Har ni bestämt något mer om när ni har tänkt att bege er hemåt?

Sparkling said...

Vad kul! Grattis! Jag vill hemskt gärna bli faster, har tjatat hål i huvudet på min bröder men no luck yet.

Desiree said...

Cecilia, ja det stämmer. Tack. :-)
Tyvärr kommer vi inte hemmåt förrän tidigast till midsommar och det är ju ett tag kvar tills dess.

Sparkling, tack så mycket. Det kommer nog ska du se. Den som väntar på något gott...

Petra H said...

Grattis! Själv är jag "faster" x2, också inom "citationstecken" ;-) Det är så gulligt när de spanska syskonbarnen kallar oss tía och tío, speciellt Os 2½-åriga systerdotter är väldigt förjust i mig, jättekul tycker jag så klart! Brorssonen som är 5 tyckte först att min spanska var lite konstig i lördags men när hans föräldrar förklarat att jag kommer från ett annat land så hade han inga problem att snacka med mig :D
Kram!

Millan said...

Ah vad skoj! Grattis!! :-) Det ar alltid lika speciellt nar ett nytt litet knyte fods! Och lite roligt att de, precis som vi, var overtydgade om att det var en kille men blev overraskade de ocksa :-). Jag vet bara for val hur du kanner det nu... man vill ju hem pa en gang! Kram

Saltistjejen said...

GRATTIS!!! Vad roligt!
Och jag förstår att de kanske var lite överraskade efftersom barnet kom innan due date. Även om jag tror att plus minus 3 veckor fortfarande räknas som "normalt" och inte för tidigt/för sent. Men när man själv är inställd på ett datum så kan det ju ändå kännas väldigt överrumplande. Å andra sidan brukar de flesta tycka att just de där sista 2-3 veckorna bara är "jobbig väntan". Man vet ju att barnet inte löper ngn risk om det föds då eftersom det är fullt utvecklat, och då brukar många gärna vilja träffa den nya familjemedlemmen så snart som möligt! :-)
Jttteroligt iallafall! Får både dem och er!
Men nu tror jag att jag missat ngt. Du skriver att ni bestämt att flytta tillbaks till Sverige. Har ni bestämt när det blir också?? Typ i år eller om nåot år eller om lite längre?
Kram!!

Desiree said...

Petra, ja visst är det kul och underbart att vara moster eller faster. Jag är övertygad om att just din spanska har utvecklats enormt under eran period i PR. Jättekul att känna att behärskar språket på ett helt annat sätt nu och faktiskt kan prata och leka obehindrat med släkten i spanien.

Marie said...

Vad kul för er! Jag förstår verkligen att ni vill vara hemma nu och kunna träffa och gosa med lilla bebisen, de växer ju så fort! Hoppas ni får se dom snart!

Desiree said...

Millan, tackar så mycket. Ja det hade tydligen namnvalet färdigt om det hade varit en kille men just nu får lilltjejen gå under smeknamnet babyn tills dess att de lyckats välja ett fint namn till henne. :-)

Saltis, ja en ny familje medlem är verkligen underbart roliga nyheter. Det var nära att det faktiskt blev ännu tidigare. För någon vecka sedan hade M så kraftiga sammandragningar att de fick åka in akut men då lyckades hon knipa igen ett litet tag till. Det är alltså en ivrig liten tjej som ville komma ut och nosa på omvärlden.

Ja vi har bestämt oss för att flytta hem. Vi har kommit fram till att detta är rätt beslut för oss. Vårat hus ligger ute till försäljning och vi flyttar så snart huset är sålt eller någon av oss har fått jobb i Sverige (eller övriga norden). Kanske flyttar jag hem tidigare än vad C gör. Jag har iallfall beslutat mig att jag troligtvis kommer att flytta tillbaka någon gång här under 2009. Jag kommer till sommaren att vara i Sverige hela sommaren. Många faktorer har spelat in i vårat beslut då 2008 var ett riktigt tungt år för oss på många sätt. Vi vill hem till våra nära och kära. Känner att det är det vi vill och prioriterar. Livet i södern är underbart på många sätt men det har aldrig blivit "hemma" på riktigt och kommer aldrig att bli för oss.

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Ja man vill verkligen hem på studs!

Anna, Fair and True said...

Grattis både till den nyblivna mostern och de nyblivna föräldrarna! Vad är förresten tidsplanen för hemflytten?

Anna, Fair and True said...

Såg precis att du svarat på min fråga i ett tidigare kommentarssvar

Saltistjejen said...

Aha! Då förstår jag! Hoppas verkligen då att ni kommer att hitta ngt snart hemma i Sverige! Jag har föstått att 2008 har varit ett jobbigt år, iallafall fär dig. men utan att känna till detaljer har jag kunnat läsa det här i bloggen.
Tråkigt att ni troligen hinner lämna Alabama innan vi hann hälsa på, för det hade varit skoj! Men om ni planerar hemflytt redan detta året så är nog chanserna små att vi ska hinna komma till er.
Blir spännande att höra hur det ska gå med flytt och allt! Hoppas verkligen du fortsättar blogga även efter att ni flyttat tillbaks! :-)
Kram!!!!