Monday, March 23, 2009

Nu har vårat Sverigebesök anlänt


Nu har vårat Sverigebesök anlänt. På lördag eftermiddag lämnade de Atlanta och Georiga där de övernattat första natten och kom till oss i Alabama. Mamma, Pappa och Ingrid (min farfars änka). Det var underbart att få ses och att få krama om varandra rejält. Vi har under helgen tagit det väldigt lungt. Våra gäster kämpar fortfarande med sin jetlag så det gäller att ge dem några dagar till.

Det är iallfall riktigt toppenväder vi kan bjuda dem på. Just nu är de väldigt lyckliga att de lämnat det kalla och grå Sverige och istället kan sitta ute på våran altan med oss och äta middag vilket vi gjort både lördag och söndagkväll. Riktigt mysigt att sitta därute med lite tända ljus under ljusslingan på vårat parasoll. Grillat gott har vi gjort och även om kvällen blivit lite kylig så har det varit riktigt mysigt att ändå kunna sitta ute med en filt på kvällskvisten. De har verkligen anlänt till Alabama i rättan tid för just nu är det som allra vackrast här med otroligt många träd som blommar på barkvist. Alla vackra körsbärsträden står i sin vackraste blomsterskrud. Pappa är så glad över att han faktiskt på det här viset har turen att få uppleva två vårar i år, en här i Alabama och sedan en i Sverige.

Denna vecka blir en kort vecka för oss på jobbet då vi tagit ledigt på fredag för att kunna åka ned med våra gäster till kusten och Mexikanska golfen. Till mitt och C´s smultronställe här i Alabama. Det ska bli så himla skönt och underbart.Ha en bra start på veckan allihop.

15 comments:

mammigranten said...

Härligt!
Mina föräldrar kommer nästa måndag...

Anonymous said...

Så där ser träden här uppe i södra norrland också ut... vita alltså, fast av snö! ;) Kul att följa din blogg då även jag bott i Usa ett tag... Känner verkligen igen de olika skillnaderna du skrivit om...

Fundersam Cecilia said...

Vad roligt!!!Ha det så bra nu under tiden de är hos er.

Anna, Fair and True said...

Vilken perfekt tajming på deras besök!

Kom och tänka på "in the heart of Dixie" som du har i "rubriken" till din blogg. Vad kommer det ifrån egentligen? Vad är Dixie? Borde veta men har glömt! :)

Sparkling said...

vilka underbara bilder, nu vill jag verkligen ha vår! hoppas ni får det riktigt trevligt nere på kusten.

annebelle said...

Åh, vad roligt - både för dem och för dig!

Desiree said...

Mammigranten, kul att också dina föräldrar är på gång att komma. Jag förstår att du ser fram emot detta.

Anonymous, hej kul att du gillar bloggen. Ja det kan skilja väldigt mycket mellan olika årstider i olika delar av världen. Låter mycket vackert även med vit snö istället för vita blommor.

Cecilia, tack så mycket.

Anna, dixi är ju även ett smeknamn på södern. Dixie kommer har jag läst någonstanns från franskans dix som betyder tio. Det var alltså 10 dollar sedeln som fick detta smeknamn till att börja med nere i Louisiana och bland Cajunfolket som talade franska. Kolla länken här så kan du läsa mer om detta:

http://en.wikipedia.org/wiki/Dixie

Sparkling, jag har full förståelse för att du är sugen på våren. Det där grå och trista vädret man kan ha i Sverige så här års är inte kul. Alla bara går och väntar på våren som aldrig tycks komma kan det ibland kännas som. Jag kommer ihåg känslan.

Annebelle, ja det är faktiskt superskoj både för mig och för dem som du säger. Ha det bra.

StrandMamman said...

Vilket fantastiskt träd!!!

Anne said...

Allting verkar vara i full blom just nu hos dig, en underbart vacker bild på körsbärdsträdet. Perfekt tid för dina föräldrar och farfars änka att komma nu. Som du skrev, de får lyxen uppleva två vårar i år. Jetlag är jobbigt, men som du skrev blir det bra bara man ger gästerna några dagar till att komma in tiderna. Sen brukar det gå bra. Härligt också med kort vecka, ha det så gott!

Annika said...

Häeligt, Desiree!!!
Besök och allt. JAG BLIR AVIS!!!
underbart att dom kommer till våren. Ni ligger långt före DC, men snart har vi full vår också.
Jag är superglad över att ditt besök har FINA dagar framför sig. Njut ordentligt!!
Njut av kusten!
KRAM!!

petchie said...

Vad mysigt med föräldrabesök! Det är deras första gång, eller hur i Alabama? Kul att ni får tillfälle att visa dem runt innan ni flyttar hem till Sverige.
Körsbärsträd och ja, alla fruktträd är så vackra när de blommar - vi såg mandelträd i blom i SPanien, så fint!
Ha det så fint med familjen nu!
Kram!

Desiree said...

Strandmamman,ja det är verkligen en otroligt vacker period just nu.

Anne, det är alltid lite extra kul att "få kunna bjuda" på fint väder även om man inte kan det egentligen. Jo jetlagen kommer de nog över här inom några dagar.

Annika, tack så mycket. Jag tycker nog att du har ganska mycket vår du också med alla fina påskliljorna som du visade upp här i förra veckan. Fast det kan nog vara så att vi ligger snäppet före här eftersom Alabama ligger lite sydligare till. Det ska verkligen bli underbart att få långhelg och komma ner till kusten.

Petchie, nej det är faktiskt andra gången de kommer. Fast när de var här i sist vilket var förra våren i April hade de lite mer otur med vädret. För precis då de var här så kom det en kallfront som gjorde att det blev rejält kallt. Åh låter underbart vackert med mandelträd i blom. Det har jag aldrig sett.

Inger said...

Ännu en snömorgon i Sverige, det verkar som det aldrig tar slut...
Det vackra trädet på bilden, står det på er tomt. I så fall så måste det vara härligt att få beskåda varje dag!
En bra dag med Sverige besöket,
önskar Inger

Marie said...

Åh,vad härligt det där låter! Hoppas ni får en fin vistelse tillsammans!

Sporty Spice said...

UUUNDERBART!!!