Tuesday, March 10, 2009

Stegräknaren dog

Jag deltar ju i Annes stegtävling som nu är inne på femte veckan av tio. Igår kväll trodde jag dock att det hade skitit sig för min del då min stegräknare gick och dog :-(
Plötsligt var displayen helt blank. Jag antar att den fick nog, den ville inte gå mer. Trött, orkade inte mer, ville ha semseter för det jag utsätter den för. Men så lätt kom den inte undan. Den behövde bara nya batterier visade det sig. Men när jag berättade för C helt uppgiven först att min stegräknare hade lagt av så skrattade han till och sa "att den har förmodligen fått nog, den pallar inte gå med dig längre."

Var på ett spinningpass på gymmet igår. Tjejen som satt på cykeln brevid mig hade nog aldrig suttit på en cykel förut vare sig en spinning cykel eller en vanlig cykel misstänker jag. Hon hade ingen koll alls. Då första låten började kollade jag på henne och hon såg att jag kollade in hur hon trampade. Tjejen trampade nämligen baklänges. Du ska trampa framåt sa jag till henne. "Oh thanks a lot" sa hon och log brett. Jag skakade lite på huvudet och sa bara "you are welcome".

Jag har upplevt en hel del andra märkliga företeleser på gymet också. Jag har sett folk som går in i bastun med alla sina träningskläder på. Kanske försöker de svettas bort kilon??? Jag fattar inte varför man går in i bastun med träningskläder. Kilon försvinner ju inte heller bort det är ju bara vatten som försvinner ur kroppen. Så snart de dricker går de ju upp det som försvann liksom.

Jag har sett folk som snackar på mobilen i dushen. Snacka om viktiga samtal (eller kanske inte).

Jag hörde en gång en tjej som sa till en annan som skulle väga sig att ställ om vågen till metric system för då fattar man inte vilken vikt man har och man blir då liksom glad av resultatet vad som än står på vågen. Eeeeh varför väga sig över huvudtaget då????

I snackbaren på gymet finns det gott om små chipspåsar men inte en enda frukt i sikte. Men detta är ju i för sig ett gym i södern. Chips räknas ju som grönsak här nere.

13 comments:

S w e F l o said...

Lite tragisk med samtidigt väldigt komiskt. Ibland känner man sig liksom priviligerad att vara från Sverige, som hur som helst är ganska vettigt...

Sanna said...

Som sagt ganska komiskt och tyvärr precis som mina fördomar säger mig att det är. För mig blir det ett besök på gymet i morgon först. Idag blir det soffan! ;) Kram

Millan said...

Hahaha ja vilka underliga manniskor det finns ;-). Nej men pa allvar sa ar det lite komiskt hur man tanker... I england ar det valdigt vanligt att man forst gar och gymmar och sedan gar direkt och tar en pint ol pa puben... lite smaskumt sa dar. Chipspasar finns det gott om har ocksa... overallt, Till och med i barnens lunchlador till skolan. Galet!
Tur att det bara var batteriet som behovdes bytas i stegraknaren :-). Men C hade kanske ratt... den hade fatt nog nu ;-)
Kram

Fundersam Cecilia said...

Nä men gud,hur tokiga är folk.Amerikanarna upphör aldrig att förvåna en.Haha.
Vilken tur att du fick fart på räknaren igen.

Desiree said...

Sweflo, det är massor med små detaljer som skiljer södern och Sverige åt kan man helt klart konstatera. Man får se och uppleva saker man aldrig skulle fått se eller uppleva om man inte hade flyttat hit.

Sanna, jo både komiskt och tragiskt som du och Sweflo påpekar. Det är helt rätt man ska varva soffan med gymet.

Millan, jo många gånger kan jag konstatera att England nog är det landet i Europa som är mest likt USA. Jo det var tur att det bara var batteriet.Får se om den har repat sig nu och orkar hänga med resten av veckorna som är kvar. Men det var en kul kommentar iallfall.

Cecilia, finns precis som du säger mycket som får en att spärra upp ögonen här.

Petra H said...

Ha ha, stackaren som inte visste hur man cyklar :D Men visst det är väl även lite tragiskt som SweFlo skriver!!
Vad skönt att det fixade sig med stegräknaren till slut, själv glömde jag ju den hemma i Skåne i februari precis när stegtävlingen började och igår när jag skulle börja använda den igen så hittade jag den inte (den hittades dock ikväll - vi får se om jag kommer igång med promenerandet den här veckan).
Stor kram!

Desiree said...

Petra, ja det var inga problem med stegräknaren. Annars hade jag fått inhandla en ny och kanske ta en paus denna vecka från tävlandet. Ha det fortsatt bra och känn igen press med stegtävlingen. Det är ju många veckor kvar och du kan ju bara hänga på när du får möjlighet och känner för det. Vi har nu bokat våran resa till PR och er. Jag mailade dig lite mer info om detta. Ska bli helt underbart :-)

Malin said...

hihi, de är bra underliga. Ibland kan det vara för lätt att komma in i fel spår. När jag var au-pair, så tyckte jag & kompis att vi var väldigt duktiga om vi cyklade lite på gymmet & kollade på Tv. Vi hade inget direkt tempo. Efter det var det fika. Får tacka för en mysig blogg & många vackra bilder. Åker till Mexico snart. Har du några roliga, annorlunda tips om Mexico City. Tack, tack / Malin

Saltistjejen said...

Haha kläder i bastun! ojoj!!! och cpinningtjejen... say no more...
Trist med din stegräknare dock, men tur det fixade sig!
Kram!

Marie said...

Är det sant? Det låter som något från en amerikansk komedi eller nåt! Helt otroligt....

Desiree said...

Malin, ja sådant ser jag ofta ofta. Folk som sitter på en cykel och trampar i slowmotion medan de bläddrar i tidningar eller kollar på tv. Jag har även sett folk som promenerar i ytterkläderna i löpspåret som går inomhus. Kul att du gillar bloggen. Roligt att du snart ska till Mexico city. Det är en riktig storstad.Oj tips har jag nog svårt att komma med. Jag var där så kort och kan verkligen inte säga att jag känner till staden. Men jag tror du kommer att få en härlig och häftig upplevelse där. Ha en underbar semester.

Saltis, jepp. Calle har sett samma fenomen inne hos killarna också. Jag vet faktiskt inte varför de kör med kläderna på i bastun om det är något med att amrisar är pryda av sig eller vad det nu kan handla om.

Marie, jo tyvärr är det sant. Inte heller någon skröna som man hört i tiondehand heller utan saker jag både sett och hört själv.

Marianne said...

Och jag tappade min stegräknare i toan! Det var ajöss med den sedan. Ska skaffa en ny i Stockholm, och då ska jag ha en sån där Omron som de flesta rekommenderar.

Anna, Fair and True said...

Haha vad roliga folk är! Precis, varför väga sig överhuvudtaget?! Och hur kan man cykla baklänges?! Hon måste ju aldrig ha cyklat på en vanlig cykel. Det där med bastun måste ju vara att de inte vill visa sig nakna, eller?
Pommes frites är grönsak i Storbritannien också. När de frågar barn vad som är deras favoritgrönsak så svarar de pommes frites (och säkert chips också).