Friday, March 20, 2009

Fredagstema - Mitt Smultronställe


Mitt smultronställe är helt klart Stockholm. Det är där jag har min familj och mitt hjärta. Det är där jag hör hemma och det är där jag verkligen känner att jag är ”hemma på riktigt”. Det finns nog flera ställen inom Stockholm som jag är lite extra förtjust i och som jag tycker mycket om. Jag tycker om att gå längst med kajen på Strandvägen. Jag tycker mycket om Djurgården och området kring Rosendalsträdgård. En annan favoritdel är också Rörstrandsgatan med alla sina små butiker och resturanger.

Men sedan har jag även mina smultronställen ute i förort där jag växte upp och där jag har många av mina bardomsminnen. Jag älskar stigen som ligger intill golfbanan här som inte långt ifrån mina föräldrars hus. Jag älskar bryggan här nere vid Sandviksgården där jag varit många gånger dels då jag var med i scouterna och dels då jag gick i skolan. Men även området kring Görvälns slott är otroligt vackert och ett område där jag gärna vistas både om sommaren och om vintern.

Detta är ett av mina favoritslingor längst med Viksjö golfbana. Här är så otroligt vackert med all grönska om sommaren.


När det gäller smultronställe i Alabama så har både jag och C hittat en favoritplats nere vid havet och kusten. Det är den lilla charmiga staden Fairhope. Dit har vi återvänt många gånger för att njuta av både havsluften och ljudet av vågorna. Denna lilla stad har lyckat behålla sin ursprungscharm och ännu inte blivit expolaterad. Här finns de där många små boutiqerna och konstgallerierna. Här hänger den spanska mossan och vajar på ekarna i den lätta brisen. Här kan man gå längst med stranden och njuta av solen som glittar på vattenytan. Här är vackert. Hit ska vi faktiskt passa på att åka nästa helg tillsammans med mina föräldrar som ännu aldrig varit här nere. Det ska bli underbart och något jag redan ser fram emot. Jag hoppas självklart att vi har tur och får strålande väder
Hit ner ska vi nästa helg och det ska bli helt underbart!

Ha en riktigt skön och trevlig helg allihop.

20 comments:

Anne said...

Som vanligt har du alltid så underbara bilder Desiree. Fairhope kommer jag så väl ihåg, ser så rofyllt och idylliskt ut. Förstår att ni tycker om det. Låter härligt att ni ska åka dit nästa vecka, håller tummarna för riktigt bra väder.
Stockholm, ja jag kan ju bara instämma i det du skriver. Förresten, just de delarna av Sthlm som du räknar upp tillhör även mina favoritområden i stan. Får också lägga till Hagaparken på listan, gillar även att promenera runt där.

Emmama said...

Håller med Anne, alltid lika fina och inspirerande bilder! Jag är också väldigt förtjust i Stockholm!

Kram och trevlig helg!

Anonymous said...

Som vanligt så har du helt betagande bilder och beskrivningar.
Det var den första tanken som slog mig när jag läste om dina smultronställen.
När jag sedan läste de två tidigare kommentarerna så var det nästan exakt vad jag kände, men det kan inte hjälpas.
Jag blir alltid så inspirerad när du berättar så jag vill också besöka dessa platser. Stockholm är välbekant, men när du skriver om platser i USA så blir jag så nyfiken och full av lust att få uppleva. Det är härligt att få vara nyfiken. Ska nu kolla upp var Fairhope ligger.
Tänk vad man lär sig när man läser sina favoritbloggar.
Hälsningar Inger

Taina said...

Oj så fint inlägg. Både text och bilder.
Håller tummarna att ni får fint när ni ska besöka Fairhope. Verkar vara ett mysigt ställe.

Fritt ur hjärtat said...

Fantastiska bilder! Jag hoppas ni får fint väder! Stockholm åker jag till på torsdag:-)

Desiree said...

Anne, tack så mycket vännen. Ja Hagaparken har jag glömt på min lista. Det är ju en helt underbart vacker plats i Stockholm. Så stort, grönt, fritt och härlig på många sätt.

Emmama, tack så mycket och ha en trevlig helg du också.

Inger, oj vilken fin komplimang du ger mig. Jag blir jätteglad över att du tycker så mycket om både mina bilder och texten. Jag hoppas att du får tillfälle att komma till många av platserna som du är sugen på att besöka här i USA. Det finns otroligt många platser som jag själv har kvar här på min önskelista. USA är stort och naturen fantatsik på så många sätt. Det finns många underbara platser kvar att besöka.

Taina, tackar jag håller också tummarna för bra väder. Det ska iallfall vara fint i helgen så mina föräldrar och Ingrid lär få en skön start på sin vistelse iallfall.

Fritt ur hjärtat, tack så mycket. Hoppas du får det riktigt trevlig och mysigt i Stockholm. Ge Stockholm en puss från mig.

Annika said...

Stockholm ja...
ALLTID!
ALLTID!!
Viksjö tycker jag är en väldigt trevlig plats! Fina ängar, skogar och närheten till Mälaren.
Jättefint inlägg, Desiree!
Fina bilder som alltid.
Nu önskar jag dig en superfin helg. är det imorrn dina fldrar kommer?? Önskar er en toppentid tillsammans. Måtte vädret bli fint!
Kram!!

Desiree said...

Annika, tack sa mycket. Ja vi ar bada riktiga Stockholmstjejer du och jag. Det ar himla kul att du kanner till Viksjo sa val da din bror bor dar. Det visste jag inte men det finns manga fina naturomraden och narheten till Malaren. Jag vet att du kommer att fa en toppenhelg redan. Njut nu av nagot riktigt smaskens pa The Melting Pot.

Petra H said...

Jättefina bilder! Rörstrandsgatan känner jag inte till i Sthlm - eller rättare sagt, jag har ingen aning om jag har varit där eftersom jag är så dålig på vad gatorna heter i huvudsta'n!
Jag har promenerat en massa i Sthlm den senaste veckan och har verkligen njutit av vårvintersolen och den vackra staden.
Vad kul att dina föräldrar kommer på besök - mysigt att ni ska ta dem till havet!
Stor kram och trevlig helg!

Sparkling said...

stockholm är väldigt vackert.
jag skulle vilja åka till fairhope de verkar mysigt, jag har bara varit i den större staden på alabamas kust, namnet är som försvunnet för tillfället i hjärnan tyvärr.

StrandMamman said...

Jättefina bilder på dina smultronställen!! Stockholms skärgård skulle jag gärna vilja besöka nångång, luffa runt med båt mellan holmarna...

Anna, Fair and True said...

Ju längre jag har bott hemma i Stockholm desto mer älskar jag den här staden! Fast kanske inte de där trista gråa regniga vinterdagarna men nästan då också!

Vilken förort växte du upp i? Själv är ju jag från Södertälje men det räknas ju inte alltid som en förort.

Sporty Spice said...

Underbara bilder på underbar stad. Stockholm har en särskild plats i hjärtat, helt klart.

Lullun said...

Hej! Så har jag tillbringat det mesta av söndag förmiddag med att uppdatera mig på vad som hänt i Alabama sedan då i höstas när jag fick så mycket jobb och privata saker (på gott och ont) att jag inte hann med bloggarna riktigt. En fröjd har det i alla fall varit att nu äntligen få läsa och se alla finna foton. Har tagit mig igen halloween, presidentval, hundbett, Hot Springs,
dansk sk ”pakkeleg” (ett måste under danskt och grönländskt julfirande), er jul i Sverige og planer om flytt. Och massor av smarriga recept har jag samlat på mig och som ska testas, garanterat. Tack! :-) Nu hoppas jag (och vet) att det inte ska dröja lika lång tid till nästa gång jag ”tittar förbi”! ;-)

mia said...

Det är väl ofta så att platser hjärtat klappar extra för egentligen inte har så mycket med själva platsen att göra utan med alla minnen och de man älskar...

Hoppas allt är väl med dig
Kram Mia

Sparkling said...

du är utmanas! :)

Desiree said...

Petra, om du har gått omkring vid St.Eriksplan så är det mycket möjligt att du har varit på Rörstrandsgatan.

Sparkling, det kanske är Mobile du varit i. Det är en av Alabamas större städer som ligger nere vid gulfkusten.

Strandmamman, tack så mycket. Ja Stockholmsskärgård är ju helt underbart vackert. Det är mycket där jag skulle vilja utforska mer.

Sporty, ja Stockholm verkar vara ett kärt barn för många av oss utlandsbloggare.

Lullun, oj vad kul att höra av dig igen. Jag hoppas som sagt att mycket har hunnit ordna upp sig för dig och att saker och ting börjat falla på plats. Du har ju gått igenom väldigt mycket och haft en mycket turbulent tid så jag hoppas som sagt att både du och Aaju mår bra och har det bra. Det var massor du orkat läsa och ta igen. Jag är imponerad att du orkat och velat läsa om allt detta. Har du bloggen din kvar eller har du återupplivat den igen?
Jag har tänkt mycket på dig och jag önskar dig verkligen all lycka och välgång.
Kram
Desiree

Mia, ja visst är det så. Det var väldigt klokt sagt.

Sparkling, oj då får jag ta och kika in hos dig och anta denna utmaning.

Fundersam Cecilia said...

Ja t o m jag som inte kommer från Stockholm är oerhört förtjust i staden och åker gärna dit!

Anonymous said...

Ngt roligt hande mig for ngn timme sedan, jag lyssnade pa Eldkvarns Fulla for karlekens skull och de sjong om Rorstrandsgatan!! Tankte naturligtvis direkt pa dig och ditt smultronstalle!
Kram!

Västmanländskan said...

Härliga bilder!