Friday, March 6, 2009

Fredagstema - Min Bloggplats


Ny månad och nya fredagsteman. Denna månad är det Erica i Pietå som är värdinna för fredagsteman och som valt ämnen för mars månad. Först ut denna månad är ämnet Din bloggplats. Vart, när och hur bloggar du?

För mig handlar det om tre olika platser. Men den primära platsen är på jobbet vid min skrivplats som jag har där. Så här ser mitt skrivbord och min plats på jobbet ut. Jag har turen att sitta precis vid ett stort fönster så det är trevligt att det oftast är ljust och fint. Som ni ser har jag satt upp en hel del Sverigemotiv och kalendrar. Min skrivplats är ganska personlig vilket gör den lite extra trevlig. Jag brukar passa på att göra mina blogginlägg under lunchen. Det är också vid den tidpunkten som jag försöker hinna med att läsa en hel del andra bloggar. Då man inte äter lunch tillsammans med sina kollegor här på jobbet i USA på samma sätt som man gör i Sverige så funkar det finemang att passa på att blogga och läsa bloggar då. De flesta här sitter vid sitt skrivbord och tar en macka. Man har inte heller några fikastunder tillsammans, ganska trist faktiskt. Jag äter både frukost och lunch på jobbet vid min skrivplats och under frukosten brukar jag läsa bloggar och läsa DN på nätet.

Sedan bloggar jag även en del hemmifrån och läser bloggar hemma också. Hemma har jag två platser jag brukar blogga från. Dels är det från köket. Vi har ett väldigt ljust och vackert kök med många fönster som jag verkligen gillar på många sätt. Här brukar jag tassa upp på helgmorgnar och sitta med en stor kopp te eller kaffe och fila på inlägg och läsa. Tyvärr är våra stolar inte speciellt bekväma som vi har i köket så jag brukar lägga en extra dyna från våra utemöbler på sisten så att det faktiskt ska bli bekvämt och skönt. Köksbordet och stolarna är från IKEA och det är inte något vi kommer att ta med oss till Sverige när vi flyttar hem och inget jag kommer att köpa igen. De må se bra ut men inte så sköna som sagt.

Sedan händer det även ofta att jag under vardagskvällar sitter i sängen med datorn en stund över en kopp te och bloggar. Så min bärbara dator brukar stå bervid sängen redo att tas upp. C som är händig och snäll har byggt ett eget litet sängbord/databord till mig som är toppen då man vill sitta i sängen och samtidigt sträcka på benen men ändå ha det bekvämt när man skriver.

Detta är alltså mina tre bloggställen som jag har.

Detta är min blogg-plats på jobbet och det är faktiskt här som jag kör bloggandet till största del. Brukar kombinera bloggande och bloggläsande under lunchen.
Här är en annan vinkel av min bloggplats i köket hemma i vårat hus. Jag gillar köket för det är ljust och trivsamt även om jag inte gillar våra köksstolar som inte alls är direkt bekväma.


Här brevid min plats vid sängen står även mitt lilla sängdatabord som C byggt till mig så att jag kan sitta i sängen bekvämt om kvällen och läsa bloggar innan jag somnar och evetuellt svara på lite kommentarer.


Jag vill önska er alla en riktigt trevlig helg. Hoppas att ni får njuta av fint vårväder. Här har det igen slagit om och under helgen ska det vara ca +20 grader. Så det är snabba vändningar som sagt. All snön är borta och alla snögubbarna har trillat av pinnen. Däremot så är det stora knoppar och allt är verkligen på G att slå i blom just nu.

15 comments:

Saltistjejen said...

Oj dina bilder ser alltid så tjusiga ut Desiree! hAR ni alltid sådär fint hemma!??!! Som en Sköna Hem tidning eller så! Jag beundrar det. Själv skue jag aldrig kunna ha det så fint.
Trist med luncherna. Här på mitt labb äter vi faktiskt alltid lunch ihop vilket är kul. Även fika gör vi ibland på mitt initativ. Men jag vet att det är vanligt att inte äta lunch tillsammans vilket jag tycker är tråkigt.
Vad gulligt av C att fixa sängdatabordet till dig! :-)
Själva har vi nog samma köksstolar som ni, fast jag gillar dem faktiskt. Tycker de har precis rätt "sväng" i ryggen för mig, så att jag ska sitta bekvämt.
Ha nu en jättefin helg i era sommargrader! Ta vara på detta nu för när ni flyttar tillbaks till Sverige är det ju inte direkt 20 grader i mars! :-)
KRAAAM!!!!

Taina said...

Det där bordet vid sängen skulle jag behöva! Hur praktiskt som helst. Köket ser verkligen ljust och fint ut.
Njut av värmen i helgen ;)

Anne said...

Super med sånt där sängdatabord, då slipper man nackdelen med att ha en supervarm laptop i knäet också.
Desiree, ni har verkligen ett drömkök. Så vackert så vackert. Ljusinflödet är pricken över i:et också.
Gillar att du har mer personlig touch på ditt kontor på jobbet, minns från tidigare bilder att du har det fint där. Hoppas ni får en riktigt trevlig helg med den fina vårvärmen (svensk försommarvärme kanske....)! kram!

Marie said...

Jag håller med saltis, det är som en inredningstidning hemma hos er! kanonfint!

Millan said...

Vi har lite lika bloggplatser verkar det som :-). Aven jag brukade blogga under lunchen nar jag jobbade! Jag haller med Saltis om att det alltid ser sa fint ut hemma hos er. Jatte tjusigt och sa dar luftigt o oplottrigt... harligt! Har ar det saker precis overallt fast jag alltid forsoker halla undan... Ha en fin helg! kramar

photobyjennie said...

Vilken omtänksam man du har som byggt ett sängbord åt dig!

Jag gillar ert kök! Ser väldigt hemtrevligt och ombonat ut!

Har ni satt ett datum när ni flyttar hem? Antar att det blir Stockholm?!

Desiree said...

Saltis, oj vilken otroligt fin komplimang du ger mer. Jo vi brukar faktiskt ha det så här. Jag får väl säga som Sporty en gång har sagt att min mamma måste tappat mig i skurhinken då jag var baby eller nåt för jag är ganska ordningssam av mig. Dessutom har vi ju visningar på vårat hus numer titt som tätt och då gäller det att ha lite extra ordning. Det är dessutom lättare att ha ordning i ett större hus än i en liten lägenhet som eran. När man bor litet så räcker det ju med att en eller två grejer ligger framme så ser det ju småstökig ut. Ja C är en underbart gullig make. Jag är jätteglad över sängbordet. Japp nu ska jag se till att njuta av helgen och det underbara vårvädret. Hoppas ni nu är friska och krya allihop och också får njuta av något trevligt och vackert väder.

Taina, sängbordet är verkligen praktiskt. Klimatet här i Alabama är en av de stora fördelarna och något jag verkligen ska se till att njuta av och unna mig för det är nog det jag kommer att sakna allra mest då jag inte längre bor här.

Anne, tack, jag gillar verkligen vårat kök jättemycket. Det känns toppen att iallfall någongång ha haft ett sådant vacker kök med rejält med plats. Jag kommer nog sakna det köket ganska mycket. Ja det är nog som du säger rena rama svenska högsommarvärmen i princip. Jag tog en kopp kaffe ute nu under eftermiddagen och satt i solen, oj så varm man blev. Men det var skööönt.

Marie, oj tackar så mycket. Du är så gullig.

Millan, ja det är toppen att ha den där friheten och möjligheten att fixa en del med bloggen på jobbet för annars skulle jag nog inte hinna. Här har man ju inte heller traditionen att äta tillsammans med sina arbetskamrater eller fika heller för den delen. Det är ju helt klart trist. Man bara jobbar ihop, ingen social interaktion alls. Men jag får ju istället umgås med er härliga bloggvänner istället. Ni är mina både frukost och lunchkompisar :-)

Photybyjenny, tack. Vi har ännu inte satt något datum då vi flyttar hem. Det beror mycket på när vi lyckas få huset sålt. Det känns så himla segt emellanåt. Det jobbiga är att inte kunna bestämma själv, plannera eller förfoga över sin framtid. Känns emllanåt jättejobbigt. Jag hoppas innerligt att det blir Stockholm för det är mitt abosluta förstahandsval då vi båda har familj där och nästan alla våra vänner. Men skulle det bli någon annanstans i Sverige funkar även det bra. Det beror lite på vart man får jobb i dessa bistra tider. Man får försöka hålla humöret uppe och tänka positivt. Ha en fin helg.

Sparkling said...

ser vekrligen härligt ut i köket. vilket smart bord, slipper man värmen från datorn också.

Musikanta said...

Det ser verkligen ut som om du var en riktig ordningsmänniska - inte en onödig sak framme...

Det är ju det som är orättvist ibland. Man städar kanske en hel dag och sen lägger man en och annan pryl där den inte ska vara och så ser det lika ostädat ut som vanligt...

Härligt med en snäll och händig make!
Kram/M

Norrsken och stjärnfall said...

Vad fint du sitter där hemma i köket och även i sovrummet. Vad tråkigt med lunchen att ni inte äter tillsammans. Fast det är ju förstås tur samtidigt så du har tid för din fina inlägg.
Ha en trevlig helg!

Marianne said...

Jag förstår att du trivs i ditt vackra kök, det är ju rena drömmen. Men trist med stolarna. Jag vill också helst ha någonting mjukt att sitta på, och mjukt i ryggen så man inte får skavsår : )

Trist att man inte äter lunch tillsammans, å andra sidan är det ju praktiskt att få tid att blogga och läsa nyheter. Kan du inte föreslå att ni har någon slags pot-luck lunch en gång i månaden, så kanske det tinar upp lite?

Jag ska visa det där sängdatabordet för Klas, precis ett sånt vill jag ha! Nu har jag en kudde med hård platta på ovansidan, men det vore bättre att ha benen fria.

Ha en jätteskön helg!

Desiree said...

Sparkling, javisst är det toppen med ett litet sängbord. Förut blev det precis som du säger väldigt varmt både för datorn och om benen då man hade laptopen direkt vilande på ben och täcke men det lilla bordet löser ju verkligen problemet.

Musikanta, ja det kan verkligen kännas orättvist att man ibland bara lägger ifrån sig några få prylar så ser det genast stökigt ut. Vi försöker som sagt hålla lite extra ordning också med tanke på att det här kan ske visning av huset precis när som helst.

Norrsken och stjärnfall, tack så mycket.

Marianne, det var tydligen väldigt enkelt att bygga det där sängbordet så det tror jag att din Klas klarar galant. Ja det är trist med luncherna här. Jag kan verkligen sakna en svensk arbetsplats och svenska arbetskamrater emellanåt men det har ju också sina fördelar som sagt. Ha en bra helg.

StrandMamman said...

Jättefint överallt hos dig, och också på arbetsbordet på jobbet - önskar jag kunde hålla ordning och reda som du... suck.
Soffbloggarhälsningar!

mia said...

Hur kommer det sig att arbetskamrater inte äter tillsammans? Hur är sammanhållningen då? Känner ni överhuvudtaget varandra?

Kram Mia

Anna, Fair and True said...

Vilket smart datorbord C har byggt till dig! Det är ju perfekt!

Jag läser mycket bloggar från jobbet och numera kan jag även kommentera därifrån (det var blockerat förut) men jag kan inte skriva mina egna blogginlägg för den funktionen är blockerad.