Thursday, March 26, 2009

Fredagstema på en Torsdag redan


Här kommer mitt fredagstema redan idag eftersom vi sticker ner till kusten och vårat smultronställe här i Alabama tidigt imorgon.
Sista fredagstemat för marsmånad som Erica valt är "Om jag vann 10 millioner kronor". Ja vad skulle jag göra om jag var lycklig vinnare och vann 10 millioner svenska kronor. Det är en underbar karamell att suga på i sitt sinne. Vem har inte tänkt och drömt den tanken någon gång i sitt liv. Det tror jag de flesta av oss någon gång har gjort faktiskt. Det hade ju självklart varit ännu bättre att vinna dessa 10 mille i sommras då svenska kronan var betydligt starkare än vad den är nu men fortfarande räcker ju 10 mille rätt långt eller hur?

Det första jag skulle göra är faktiskt att säga upp mig på jobbet och flytta hem till Sverige. Betala av vårat hus här som vi försöker få sålt men som tar sådan tiiiiiid...
Flytta till Stockholm och köpa ett trevligt modert och vackert hus där. Då jag haft lyckan att faktiskt betala av mina befintliga CSN lån vid detta laget så har jag inga fler skulder än det vi har på huset här. Jag skulle se till att skola om mig och jobba med något annat än vad jag håller på med just nu utan att behöva bekosta nya studielån. Sedan skulle jag även gärna se till att kanske inte behöva jobba 100% utan faktiskt kunna kosta på mig tre dagars helger.

När det gäller matriella ting och roliga saker skulle jag gärna lägga pengar på att resa till fina, exotisk, och spännande platser. Skulle gärna vilja åka till ställen så som Alaska, söderhavet, resa runt i USA, australien, asien, åka på safari i afrika. Det finns otroligt många platser jag är sugen på att se, uppleva och besöka. Skulle se till att både åka på äventyrs resor och av kopplande sparesor.

Jag skulle köpa en fin och trevlig bil. Skulle kunna tänka mig en Jaguar, eller någon liten sportig Mercedes. Jag skulle köpa en riktigt bra kamera och ta mig tid att gå fotokurser.

Jag skulle gärna kunna tänka mig att ha anlita någon för tjänster så som städning och vardagsmatlagning så att jag kunde få mer fritid och livskvalitet. Jag skulle köra med personlig tränare på gymet att alltid se till att ha nya och roliga träningsfomer och program att köra. Hålla sig i form så som kändisarna gör skulle inte sitta fel.

Men framför allt skulle jag nog välja resor och upplevelser tillsammans med nära och kära samt annat som förgyller livet och ökar livskvalitén. Mycket vardagslyx i olika former.
Jag önskar er allihop en riktigt trevlig och skön helg för det ska jag själv se till att få.

12 comments:

Anne said...

Kan bara instämma med det mesta du skriver, typ allt det du skulle göra skulle även jag göra om 10 miljoner plötsligt blev mina.
Hoppas ni får/har en riktigt skön helg, kram!

Erica said...

Låter som härliga drömmar! Får hoppas på att de slår in en vacker dag :D
Att studielånet är betalt låter underbart! Jag har också studielån, men blir inte klar med det förrän jag är 31-32år...

Hoppas du får en jättebra helg!

Taina said...

Oj här var det väldigt mycket likt med vad jag skulle göra, så som skola om mig, höja livskvaliteten och resa. Nu håller jag tummarna för att ert hus blir sålt. När flyttar ni tillbaka?
Ha en trevlig helg vi ert smultronställe!

StrandMamman said...

Vi har många liknande drömmar! Vi får hoppas på att kunna förverkliga åtminstone någon eller några av dem inom de närmaste 10 åren :) Ha det bra!

Annika said...

En grön jaguar, en skogsgrön jagga, är min drömbil!!!
EN sån skulle jag köpa om jag vann...
You bet!
Hoppas nu att ni har en riktigt fin helg vid havet!!!
NJUT!!!
Stora kramar!!!

Västmanländskan said...

Mmm .. många drömmer ju om den där lilla exta vardagslyxen. Tänk om man vann :)

Marie said...

låter som bra planer, får hoppas att det händer! :)

hoppas ni får en trevlig helg!

Anonymous said...

Vad underbart att du inte har studielån längre! Mitt kommer jag nog att betala av tills jag fyller 65, tyvärr...
Du som är så matlagningsintresserad - skulle du verkligen vilja ha någon annan att laga mat åt dig? Städning kan jag förstå... och gärna strykning också ;-)
Du får kolla in våra grannars Jaguarer när ni kommer i maj - tror att här är ca 4-5 stycken i huset!!
Ha en underbar helg vid kusten!
Un abrazo fuerte och håller tummarna att ni får huset sålt snart!

leopardia said...

Oh, ja, en butler!! Fast jag skulle inte gå till gymmet om jag vann 10 mille, jag skulle låta den personlige tränaren komma hem till mig...

Desiree said...

Anne,tack så mycket. Vi har det skönt härnere även om fredagen varit regnig.

Erica, ja det kan man ju alltid hoppas på. Du har ju inte så långt tid tills du också är klar med ditt studielån. Skönt att ha det avklarat i relativt ung ålder.

Taina, ah jag är alltså inte ensam i mina funderingar om en hel del märker jag. Vi vet ju inte riktigt när vi flyttar tillbaka. Det beror mycket på när huset vårt här blir sålt.

Strandmamman, jag håller helt med dig om att man får hoppas på att en del av dessa drömmar få gå i uppfyllelese med eller utan tio millioner.

Annika, ooh yes yes!! Jag vet precis vad du menar och jag håller helt med dig. Jag tror att den där klassiska gröna färgen faktiskt har ett namn och heter något som racing green eller något sådant. Snyggt är det iallfall.

Västmanländskan, ja ja ja, jättegärna mera vardagslyx. Det tror jag vi alla skulle behöva och må bra av.

Marie, tack så mycket.

Petra, det där med studielånet känns verkligen jätteskönt men precis som du har det är det för C. Han kommer tyvärr inte att bli av med sitt förrän strax innan pansionen eller något sådant. Vad gäller matlagningen så är det både ja och nej. Självklart vill jag laga det mesta själv men det vore skönt att ibland kunna kalla in någon som sköter lite mer av den lite tristare vardagsmatlagningen. Någon som kanske kom och fixade en gång i månaden och fyllde på lunchlådorna i frysen så kunde jag själv ägna mig åt den där roligare och mer spännande helgmatlagningen.
Jag kollar gärna in dina grannas Jaggar då vi kommer. Jag vet även att C mycket gärna gör det för han är verkligen bilinteresserad. Tack så jättemycket Petchie. Un abrazo fuerte para ti tambien de mi.

Leoparida, javisst vore inte det fel. Du har helt rätt man kanske ska ha PT till att komma hem till en själv. Ha en bra helg.

Millan said...

Jag haller med oom allt du skriver. Ja kanske inte att salja huset har just nu... men alla de andra drommarna later toppen! I min fantasi och man hade mycket pengar sa skulle jag vilja dela livet mellan sverige och england och liksom fa det basta av bada platserna. Tank om man kunde gora sa....
Hoppas att ni snart far salt huset. Det ar for segt nar man verkligen vill och inget hander! Hoppas ni har det jatte bra med sverigebesoket! kram

Anna, Fair and True said...

Vilken tur att du lyckats betala av dina lån! Jag kommer nog betala i en så där 30 år till. Ja, om jag inte vinner de där 10 miljonerna alltså! ;)

Hoppas ni får ett hus sålt snart! Håller tummarna! Jag hörde förresten om amerikanare som "sålt" sina hus genom lotteri sålt lotter för 50 dollar styck. Tydligen skulle inte de fungera i Sverige dock eftersom lagstiftningen inte tillåter det (tror det var spel- och lotterilagen som var kruxet).