Monday, March 16, 2009

En regning helg

Här har det det verkligen varit blött i helgen och även idag fortsätter regnet. Hela lördagen regnade det och hela förmiddagen söndag men sedan på eftermiddagen sprack det faktiskt upp och det blev ett par timmar med lite sol. Den övre bilden här har jag tagit precis då det slutat regna och det blev lite soligt ett kort tag. Våren är en otroligt vacker säsong här. Det är mycket som har börjat blomma som man får passa på att njuta av nu.
Vi hann faktiskt med en härlig lång promenad ute i Oak Mountain State Park. Denna gången tillsammans med svenska C som jobbar på samma ställe som min C gör och hans amerikanska fru G, samt deras lilla ettåriga dotter. Det blev en trevlig söndagstreking i skogen på en ny led som vi aldrig varit på. Idag har skyarna åter öppnat sig. Regnet lär iallfall göra under för vårgrönskan och för våra nya blåbärsbuskar som vi planterade förra helgen. Många av träden har redan slagit ut och jag tror att resten här kommer att komma snabbt med tanke på senaste dagarnas regn och milda temperaturer.

På lördag får vi Sverigebesök. Då kommer som sagt mina föräldrar samt Ingrid som är min farfars änka på hela 80-år men det är en stark och vital dam som verkar vara minst 20-år yngre än vad hon är.

Imorgon är det St. Patricks Day som ju är en Irländsk högtid. Det firas även stort över hela USA eftersom det finns så pass många Irländska imigranter som kommit hit. Här i Birmingham fixar de varje år en parad som går genom stan.

Hemma hos oss har jag en egen knäckebröds bagar speciallist nämligen C. Han gjorde ytterligare en sats under lördagen och så här fina blev de. Självklart var de jättegoda. Denna satsen blev faktiskt ännu mer lyckad än vad den först var. Kanske kan han jobba som knäckbrödsbagare i Dalarna när vi flyttar hem ;-)
Godaste knäckebrödet i USA finner man alltså numer i Birmingham, Alabama så att ni vet om ni råkar ha vägarna förbi.C-s fina och jättegoda knäckebröd. Visst ser de både smarriga och proffsiga ut.Efter regn kommer sol även om det varade kort på söndagen. Jag älskar de rosablommorna här som växer på ett träd. De blommar just nu på barkvist med sin intensivt rosa färg. Otroligt vackra.
Något annat som också tyvärr är på G är tallarna. De kommer inom kort att börjar sin pollinering och då är det stora gula moln av pollen i luften. Våran altan brukar bli helt gul och man får sopa dagligen för att det kommer så pass mycket pollen.
Det finna flera olika sorters Magnolior som blommar just nu. Jag tycker nog att de flesta sorterna är riktigt fina.Lite mer fina blommor.Ute i Oak Mountain State Park såg vi dessa vita små blommor. De liknade faktiskt vitsippor ganska mycket. Kanske en relativt när släkting till just vitsippan. Här har jag hittills inte sett några vitsippor så som i Sverige.
Vi fick en härlig promenad ute i skogen iallfall medans det var uppehåll några timmar. Jätteskönt att komma ut lite efter allt regnade hela lördagen.

7 comments:

Marie said...

ååååhhh, de här bilderna får mig att vilja ha vår, va härligt!

Anonymous said...

Så härligt det ser ut med alla blommor, oj vad jag längtar efter värmen och med den all blomster-fägring.
Knäckebröden ser väldigt smaskiga ut. Kanske kan man få receptet??
Hälsn. Inger

Jessica said...

Vad fina bilder =) Här i Sverige är det bara grått och kallt och slaskigt =( aldrig blir det vår..vad heter knäckebröd på engelska?

Desiree said...

Marie, ja det är en härlig och vacker säsong här just nu.

Inger, tack så mycket. Får kolla med Calle vad det var för knäckebrödsrecpt. Kan lägga ut det som ett onsdagsrecept på onsdag.

Jessica, tackar tackar. Hoppas att även ni får vår inom kort. Det är segt nu i mars då det är grått och slaskigt och man bara väntar och längtar efter vår. Knäckebröd kallar de nog för Crisp bread tror jag. Man kan ju hitta Wasa knäckebröd i de flesta vanliga butiker så det är ju toppen.

Annika said...

Härligt!! Igår när jag kom hem slogs jag av hur vårligt det blivit här: Grönt gräs, påskliljor som blommar, tuplanblad och de där gula blommande buskarna som jag just nu inte minns namnet på. Våren är här!! men det regnar, runt 10 grader varmt. Helt OK!!!
Kram!!!

Desiree said...

Annika, ja här är det verkligen vårlikt just nu. Härligt att ni också har fått vår uppe hos dig. Jasså det regnar där uppe också. Hoppas du får sol resten av veckan.

Saltistjejen said...

Vilken underba r årstid ni har nu! Vår och blommor och knoppande grösnka! Jag tror dom du att de milda temperaturerna samt regnet kommer att få allt att explodera!
Jättekul att dina föräldrar och Ingrid kommer nu när det är som vackrast hos er!
Hoppas ni får det jättemysigt!
kramar!