Thursday, March 5, 2009

Ny RegisteringsskyltNågot man har här i USA är många olika typer av registeringskyltar på bilarna. Det är inte alls lika fantasilösa och trista skyltar som man har i Sverige. Här har varje stat just sin officiela skylt och sin slogan på skylten. Dessutom finns det ett otroligt stor variation även inom staten. Det finns massor av olika typer av skyltar med olika motiv beroende på om man stödjer det ena eller det andra. Det kan handla om djur och natur, sport, konst, utbildning och skolor, olika universitet, andra föreningar osv. Men denna vecka fick vi en ny regskylt till just våran bil. Detta är alltså den officiela skylten som Alabama har. Man har ändrat motivet. Det görs med jämna mellanrum. Den gammla modellen som vi har haft tidigare har sett ut så här. Jag tycker både om den vi har haft och även den nya. Finns en hel del stater som har ganska trista skyltar men jag tycker hittills att Alabama har haft riktigt bra.

Det är även så att myndigheter har sina speciella skyltar. Sedan har krigsveternerna sina osv. Här nedan kan ni se ett axplock som jag gjort ett collage av. Klicka gärna på bilden för att få den större.


Så här såg våran tidigare skylt ut. Jag tycker den var fin. Den översta bilden visar hur våran nya skylt är designad.

Här är en del exempel på olika registeringskyltar som sitter på bilarna här.

10 comments:

Anne said...

Jag tycker både er gamla och nya reg.skylt är fina. Gillar de röda färgerna i den äldre skylten.
Visst är det roligt med de amerikanska bilskyltarna och att de dels varierar så från delstat till delstat men också att de överlag är så mer kreativa än de mer myndighetstråkiga (?) svenska och för all del europeiska.
Blev inga kommentarer på tidigare inlägg så jag passar på här istället. Trevlig läsning läsa om ert turistande i er egen stad. Jag ska skamligt erkänna att jag/vi inte utforskat Portland (vår stad) mycket. Men det tenderar bli så, fråga mig inte varför men så blir det bara. Jag har också överlag varit mer intresserad av andra saker, utflykter ut i naturen och sånt. Men man "borde" ju helt klart lära känna sin stad bättre också.
Utställningen och museet ni besökte lät riktigt kul, så fin bild på mamman (eller vem den nu vuxna kvinnan var) och barnet bredvid. Det är nåt speciellt med stort bredvid smått, speciellt när de är rätt lika klädda också.
Fredag imorgon, helgen nära. Yes, vad härligt!

Angelica E said...

Mycket roligare än i både Sverige och i Spanien!! Det finns ju hur många fina som helst i USA..

Kramar

Angelica

Millan said...

Vad fina skyltar ni har! I england ar skyltarna helt enkelt gula med svart text. Hur kul ar det?? Den bakre ar gul och dem framre ar vit vill saga. I borjan tyckte jag det var urskumt med alla dessa gula skyltar... i sverige ar det val bara diplomater som har det. Era ar i alla fall mycket finare. Rena konstverken vissa av dem ju! kram

Desiree said...

Anne, håller verkligen med dig om att det finns massor med roliga skyltar. Jag tycker att man ständigt upptäcker nya fast man tror att man sett de flesta. Vi har ju inte heller åkt på många grejer här i Birmingham. Det är precis som du säger annat som ligger längre bort eller de vanliga vardassysslorna som tar över oftast. Den här utställningen var något jag tänkt på och velat gå på länge innan det blev av.

Angelica, tack. Ja det är kul med alla olika varianter som finns här.

Millan, verkar som om man på många håll i europa kör med ganska tråkiga skyltar alltså. I Sverige har jag för mig att diplomatskyltarna är blå med svart text. Här finns inga krav på någon främre skylt framtill. Man har bara en skylt som sitter baktill. Det finns nämligen inga fartkameror här. Fram får man ha vad som helst ex en skylt med en svensk flagga om man känner för det.

Musikanta said...

"Stars fell on Alabama" är en gammal evergreen - en av mina absoluta favoriter. Har dansat tryckare till den många gånger när jag var ung...

Här är länken där Jack Teagarden - legendarisk jazzmusiker - sjunger låten. www.youtube.com/watch?v=AVObfmOSNGg
Kram/M

Musikanta said...

Såg också att Doris Day - stor sångerska och filmstjärna i slutet av femtiotalet - hade gjort en fin inspelning på samma sång.

Den fanns att klicka på i en av rutorna till höger om videon om Jack Teagarden. Han var förresten den främsta solisten i Louis Armstrongs orkester på den tiden...

Jooy said...

Bra blogg du har, den har hjälpt mig med skolarbeten!:)

Lycka till

Sporty Spice said...

Ingen CT-skylt!? =) Vi har fina, ljusblå skyltar. Dock utan "slogan".

Nina said...

Ja, amerikanska registreringsskyltar är verkligen mycket snyggare än de svenska. Myndighetstråkiga, haha! Hur svårt vore det att införa i Sverige egentligen? Vi har ju olika landskapsblommor och sånt. Däremot så har vi ju färgglada sedlar till skillnad från USA. Varje valör har sin färg, motiv och storlek vilket jag tycker är fint. Se, båda länderna har för- och nackdelar. ;)

Anna, Fair and True said...

Du skulle säkert kunna lura i oss att du bestämt texten "Sweet Home Alabama" :)

Här i Sverige kan man ju bara beställa en skylt med ett särskilt ord/namn. En Jaguar som brukar stå här på gatan har "jagaren" :) Undra vad han jagar?! Damer?! :)