Monday, February 9, 2009

En typisk lördag i bilder

Tänkte sammanställa min lördag med bilder denna gången. Detta skulle jag säga är en ganska vanlig lördag för oss här i Alabama. En angenäm och trevlig dag utan större krusiduller.
Jag har under senaste året blivit ganska morgonpigg från att tidigare varit en riktig sjusovare. Jag försöker att hålla ungefär samma tider på helgen som till vardags så att man inte ska få den där helg-jetlaggen då man kört rejäl sovmorgon på lördag och söndag och sedan inte kan somna på söndag kväll. Det är dessutom ganska trevligt och mysigt att tassa upp för sig själv på lördag morgon och tända ett ljus i köket och sedan pyssla med något. Ibland bakar jag och idag började jag dagen med en stor kopp te och bloggläsning. Trevlig start på dagen.

Sedan var det dax för oss att åka iväg och handla. Vi brukar alltid köra veckohandling och det gör vi normalt på lördagar. Kylen gapade tom så det var dax att fylla på förråden med godsaker och annat som behövs. För att slippa alla tusen flortunna plastkassar som man får här (de tenderar ju att packa typ 2-3 saker i en kasse och sedan ta en ny för ytterligare några få grejer) så använder vi oss av IKEA plastkassarna och andra tygkassar som vi köpt. Bilen lastas med kassrna.På väg till affären.Vi stannar till på banken först för att lösa in en check som vi fått tillgodo. Japp här används fortfarande checkhäftet flitigt som man hade i Sverige på 80-talet. I vissa avseenden är fortfarande USA otroligt omodernt.Här brukar vi handla. Publix är ungefär som Ica hemma i Sverige.


Här står C vid köttdisken och kollar in vad vi ska ha för något.Sedan bär det av till Walmart för att handla lite annat. Vi har börjat handla mer på Walmart för det blir faktiskt billigare. Just frukt och grönt och bra mat över huvudtaget är dyrt här i USA. Det kostar minst lika mycket som i Sverige. Onyttig mat är däremot mycket billigare vilket delvis förklarar fettaproblemet.


Då var veckohandlingen klar och kassarna fulla med frukt/grönt och annat.Sedan var det dax att för lite städning och dammsugning. Sådant här får också göras under helgen då vi inte hinner med sådant under vardagarna. Detta är min kära Electrolux dammsugare. Jag har inte en sådan där typisk amerikansk dammsugare. Det var något jag bestämde redan då vi skulle flytta hit att jag skulle investra i en vettig kvalitets dammsugare och inte i någon av de klassiska amerikanska dammsugarna som ser ut som UFO:n och är fruktansvärt opraktiska.Det ska även tvättas och strykas under helgen. Låter kanske som jag inte har haft något vidare helg hittills men ibland gäller det att bara göra sådant som måste göras utan att tänka allt för mycket på om det är kul eller inte. Jag antar att vi allihop har sådant här som bara måste göras. Det är bara bita ihop. "Just do it" som Nike hade som slogan.


Nu blev det lite trevligare och roligare. Helgens väder var strålande vackert vårväder för Alabama. Efter gångna veckan med rejält kallt så slog det om så det heter duga och det var nu ca +20 grader ute. Detta blev således första lunchen ute på altanen. Sedan bakade jag även en ananaskaka att ta med till kvällen då vi skulle träffa ett svenskt-amerikanskt par som vi känner.Innan vi åkte till C och G till kvällen så stannade vi till för att tanka.
Här är C och G:s hus. Lätt att känna igen med den lilla fina Svenska flaggan som hänger på deras front porch. De bor i ett jättemysigt och trevlig hus i gammal stil med en riktigt söt veranda på framsidan som ni ser här. Vi fick en mycket trevlig kväll hos dem. Det blev en god middag med grillat och sedan ananaskakan med glass till efterrätt.

14 comments:

Sanna said...

Roligt att läsa om ert vardagliga liv over there! ;)

Desiree said...

Sanna, ja jag tänkte just att det ibland faktiskt kan vara kul och interessant att visa upp lite av ens vardag.

Louise said...

Mysigt inlägg! :)

Petra H said...

Jag tycker att det är så kul att läsa om bloggarnas vardag (i detta fallet en vanlig helgdag)!
Du stryker alltså kökshanddukarna - ojoj, själv försöker jag att undvika så mycket strykning som möjligt (mao blir det mest skjortorna som stryks)...
Vi kör också med veckohandling, och vårt bagage ser likadant ut med en stor Ikea-kasse fylld med andra kassar.
Vad mysigt att sitta ute och äta lunch, det är alltid något speciellt med de där första måltiderna utomhus.
Stor kram!

Jenny said...

Vad kul att få se lite från er vardag "over there". Det känns otroligt att vädret skiftar från minusgrader till 20+ på en dag! Önskar att det gjorde det här också...

Annika said...

Supermysigt inlägg, och jag hade tänkt köra ngt liknande imorrn :-)
Det är verkligen jättekul att få följa med en vardag!
JAG MED! Jag stryker också kökshanddukarna! Ja, jag stryker allt, utom underkläder :-)
jag tycker att checkanvändadet har avtagit med besked. Ser sällan o aldrig ngn skriva en check längre, men visst händer det. DÅ tänker man, men HALLÅ!!! Betala med DEBIT istället! SÅ tidssinkande...Verkligen gammaldags ja...
KRAMAR!!

SweFlo said...

Kul att se er lördag i bilder! Ser att vi har exakt samma dammsugare! Jag vet inte hur många (dyra) amerikanska monster jag gått igenom innan jag äntligen skaffade denan guldklimp som funkar hundra gånger bättre.

Desiree said...

Louise, kul att du gillade det.

Petra, jag tycker precis som du att det är riktigt kul att faktiskt läsa om lite vanlig vardag emellanåt. Kika in och se hur andra har det. Jag blev nog delvis inspirerad av ditt inlägg förra veckan som du hade. Hi hi jag styker inte jättemycket men handdukarna har en tendens att bli så himla skrynkliga annars. Jag stryker i princip bara kökshanddukarna, och örngotten. Jag stryker aldrig lakan. Tidigare strök jag mina t-shirts och tröjor men jag har märkt att om man viker dem med en gång då man kört vissa grejer i torktummlaren så funkar det utan att stryka. Sedan har jag inte jättemycket skojor eller blusar för dessa måste ju strykas självklart.

Jenny, japp det är snabba skift och temperaturväxlingar här speciellt under våren och hösten.

Annika, kul att du också tänkt köra ett sådant inlägg. Ser fram emot att få se lite av din vardag imorgon då. Här är det fortfarande väldigt vanligt att folk använder sig av checkar. Men södern ligger väl lite efter i det mesta. Det är ju inte den mest moderna och progressiva delen av USA direkt. Det tar ju sådan tid då folk drar upp checkhäftet och ska betala med i kassan.

Sweflo, kul att du också har en sådan dammsugare och är nöjd med den. Jag älskar min lilla röda godig som sagt.

Saltistjejen said...

Ojojoj! Vad du är DUKTIG på helgerna Desiree!! Himmel.... När jag läser ditt inlägg känner jag mig som en riktig latmask... :-)
Om jag gör EN av alla de saker du verkar göra på helgerna så är jag nöjd! ;-)
Kul att se bilder och ni verkar verkligen ha fått vår nu! Härligt med er altan!
Kram!

Desiree said...

Saltis, trams du gör ju massor. Du som kliver upp kl 05 varje morgon, åker en lång resa till jobbet varje morgon, fixar med julfest någon dag innan du ska hem till Sverige osv. Du behöver inte alls känna att du ligger i lä. Det blir en hel del praktiskt göromål på helgerna för att vi inte hinner under veckodagarna. Inte så kul men the job has to be done ibland..

Ida i Québec said...

Åh vad jag tycker om att se såna där vardagsbilder! Då ser man verkligen hur annorlunda vi alla lever och hur varje människas "tråkiga vardag" (eller helgdag) blir intressant för någon annan.
Det såg så himla mysigt ut att äta lunch utomhus... det vet jag inte när vi får njuta av här. Vi har hittills inte haft någon dag de senaste månaderna med "varmare" väder än -15. Ofta ligger temperaturen på -20 - -25 grader. Och som värst hade vi -36 tidigare i januari.
Vi är också flitiga med egna kassar när vi går till affären. Fast oftast räcker de inte till så det slutar med att det blir några halvtomma plastpåsar ändå... så himla dumt och onödigt. Särskilt när man får typ en duschkräm ensam i en påse och en klase bananer i en annan. Jag läste en diskussion för inte så länge sedan på ett amerikanskt matforum där deltagarna jagade upp sig över "packers" som lade frukt och kött i samma påse... här är länken till den diskussionen (http://www.seriouseats.com/talk/2008/07/grocery-bagging-violations.html) - läs och tappa hakan över hur de tänker! Så där skulle jag aldrig reagera.

Oj, vad långt det blev... ha en trevlig vecka, Desiree!! KRAM

Desiree said...

Ida, ja det är verkligen kul att se hur vi alla har det. Ibland är det skönt att se och läsa att alla andra inte heller har det så glamouröst alla gånger. Det finns en vardag bakom varje hus och hem vart man än bor i världen. Händer också att vi ibland glömmer våra kassar och det blir ett ton av de där plastkassarna man då får istället. Jag trodde att de var bättre på sådant i Kanda, alltså mer moderna och inte körde med tusen kassar. Jag fattar själv inte hur man kan bli upprörd över att få kött och frukt i samma kasse. Jag brukar ju ändå sköja frukten då jag kommer hem så då gör det ju inget om det skulle har råkat läcka lite köttsaft från någon förpackning men det brukar ju ändå inte hända. Jo det är ju helt annorlunda i Sverige där man packar själv och dessutom får betala dyrt för varje kasse. Då ser man till att ta med sig kassar och man ser också till att packa dem väl och effektivt på ett helt annat sätt. FÖrst när jag flyttade hit tyckte jag det var lyxigt och skönt att få kassarna packade nu tycker jag nästan att det bara är jobbigt och fördrar hellre att packa själv. Ha det gott Ida även om du har det riktigt kallt fortfarnde. Hoppas att våren kommer så smått till er också inom kort.

Anna, Fair and True said...

Låter som en skön lördag trots alla sysslor. Ibland kan det kännas så skönt att få sådant gjort.

Sparkling said...

jag önskar att jag också var mer morgonpigg för när man väl är uppe är det väldigt härligt att vara uppe tidigt. kul att se hur en vanlig lördag ser ut för dig =)