Tuesday, September 15, 2009

Hej det här är Millie

Detta är Millie. Hon är en nyfiken och mycket livsglad liten labradoodle. Hon har alldeles för stora tassar och vackra långa ben och öron. Hon har ännu den där nakna valpmagen som hon gärna visar då hon lägger sig ned på rygg för att få lite kli och kel. Nyfiken och full av iver och hyss så som valpar är. Hon tillhör våra grannar, Jeff och Liz som skaffade henne under sommaren då jag var i Sverige. De har sedan innan lille Cooper som vid det här laget hunnit bli hela två år. Han är en vid flufflig liten sak. Millie kommer ju att bli betydligt större än vad han är då hon vuxit klart. Det märks tydligt att det är Millie som är Jeffs hund. Tidigare var det Zoie som var hans hund. Hon var en svart labarador dam som tyvärr gick bort förra året då hon helt enkelt blev för gammal. Men nu är Millie här och det är en förtjusande liten varelse. Det är något alldeles speciellt med just valpar. Man kan liksom inte låta bli att älska dem även om de hittar på en massa bus och gör saker de inte får. Hon är fortfarande i det där stadiet där allt gärna ska smakas och tuggas lite på vare sig det är kottar eller dyra skor.


Imorse kom hon skuttande och ville glatt leka med mig då jag var ute tidigt och snyggade upp i trädgården. Jag var glad att jag hade riktigta skruttkläder på mig då hon kom farande och hoppade och skuttade med leriga tassar då det hade regnat under natten. Hon är allt en riktig sötnos.


Hon är som sagt nyfiken på det mesta. Även en vanlig plasträfsa kan vara hur spännande som helst.

7 comments:

Marianne said...

Vilken liten sötnos! Kul att hon kommer springande över till er också och vill leka, så får ni ta del av charmen med en sån liten. Och tur att ni tycker det är kul!

KRAM!

Desiree said...

Marianne, ja hon är helt underbar. Det är något speciellt med just valpar. Man blir så glad över deras stora nyfikenhet på livet.

Millan said...

Men sa sot!! Sma valpar ar verkligen svara att motsta! Och nyfikna ar de verkligen :-). Sa skoj att hon tycker om att komma over till er.
Vad fint du gjort pa altanten med mysbelysningen ocksa. Jag haller med om att det ar trevlig med lite punktbelysning pa altanen! kram

Annika said...

Vilken tur att han har så fina och schyssta grannar som dig och C!! Typ extra matte och husse!!
INTE dumt!!
Det blir liksom det näst bästa när man själv ingen hund har.
KRAM!!!!

Desiree said...

Millan, ja hon är verkligen oemotståndligt söt. Tack, kul att du gillar nya belysningen. Just punktbelysning tycker jag verkligen förhöjer myskänslan och trivselfaktorn mycket.

Annika, just precis det känns som vi får ut det allra bästa med att vara just extra matte och husse. Vi får njuta av voffsingarna men slipper läxa upp och uppfostra. Imorgon ska vi faktiskt ta ut både Cooper och Millie på kvällspromenad då deras riktiga matte och husse är iväg på fotbollsmatch.

Anna, Fair and True said...

Nämen vilken söt! Jag visste inte hur labradoodle såg ut så det var kul att få se en! Är det inte en sådan som Obama skaffat? Fast jag tyckte Millie var sötare än deras!

Desiree said...

Anna, relativt långhårig är hon men ack så väldans söt. Jag vet faktiskt inte vilken ras det är på Obamas hund.