Friday, September 4, 2009

Tillbaka i Alabama


Nu är jag tillbaka här i Alabama. Hit verkar hösten ännu inte riktigt nått. På dagarna är det fortfarande strålande svenskt högsommarväder med ca 25-28 grader. Fast en del småtecken har jag sett på att det börjar närma sig höst. En av våra träd på tomten har börjat få gula blad och solen kommer inte upp på morgonen här förrän vid 6:30. Jag håller på att försöka komma över jetlaggen men ännu sitter den i på morgonkvisten. Idag har det dock gått ganska bra vaknade inte förrän vid 05:30. Sitter här i köket vid datorn och det är verkligen beckmörkt ute.

Resan tillbaka gick smidigt och bra utan några som helst problem. Båda flighterna gick i tid och både jag och väskorna kom fram som vi skulle. Naturligtvis var väskorna ännu denna gång packade till max och rejält tunga. C kom och mötte mig på flygplatsen och han är så himla glad att jag är tillbaka här hos honom igen. Jag hade ju saknat honom mycket jag också så det känns bra att vara tillsammans igen. Det känns lite småmärkligt första dagarna här då jag varit borta så länge. Allt är som innan men ändå tar det en smula tid att vänja sig. Första morgonen då jag vaknade visste jag först inte riktigt vart jag var då jag ännu inte vaknat helt, var osäker på om jag var i Sverige eller Alabama men det var så mörkt ute så jag förstod att det inte kunde vara Sverige. Känns mysko att jag rest till sydligare bredgrader men ändå måste tända lampor om morgonen även vid strax efter sex på morgonen.

Sedan finns det andra saker som man lägger märke till då man varit borta ett tag som att toaletterna är väldigt låga i det här landet medans köksbänkarna är väldigt höga istället. Det kändes konstigt att första gången köra våran bil här som är automatväxlad. Jag har både igår och i förrgår letat efter kopplingen men den finns ju naturligtvis inte. Känns iallfall otroligt skönt att ha fått några dagar ledigt för att kunna komma över västa jetlaggen och packa upp väskorna osv. På måndag är det helgdag här då det är Labor Day. Så det blir lång helg med andra ord. Inte fel alls. Så jag får önska er alla en riktigt trevlig helg.

14 comments:

Annika said...

Välkommen tillbaka, Desiree!!!
Ja, visst är det skumt hur man liksom hinner "glömma" bort vissa saker medan man är borta :-)
Hoppas att din jertlag ska gå över snabbt, njuuut av helgen! KUL att ha dig tillbaks igen!!
Stora kramar!

Anna, Fair and True said...

Det där med toaletterna är något jag verkligen tänkt på många gånger! Tänk om man är en smula handikappad. Då är det inte så lätt att komma upp och ner på toan.

Skönt att du är "hemma" i Alabama igen och hos C! Även om du såklart längtar till nästa Sverigeresa också!

Desiree said...

Annika, tack så mycket. Jetlaggen går säkerligen över på ett par dagar. Underbart med långhelg och lite mjukstart. Ha en fin helg du också.

Anna, ha ha jo det känns ibland som man sitter nere vid golvet så låga är de. Det är skönt ändå att vara hemma hos C och alla sina saker fast jag längtar enormt tills dess att det här huset blir sålt. Ibland känns det som om det skulle behövas något mirakel nästan för att det ska bli sålt.

Suzesan said...

Skönt att resan hem gick bra. Du låter laddad av energi. Visst känns det lite skumt när man kommer hem igen, efter att ha varit borta. jag kan tycka det räcker med två veckor så är man lite i obalans. Ha man sen jetlag måste det ju vara värre.

Ha en trevlig helg

Kram
/Susanne

Victoria said...

Välkommen hem och ha en trevlig helg! Kramar/Vic

Desiree said...

Suzesan, tack jo jag känner helt klart att jag är lite obalans i tillvaron. På sätt och vis är allt så välbekant men ändå så ovant på något sätt. Men det lär väl inte ta lång tid innan man kommit över det och allt känns normalt igen.

Victoria, tack så mycket. Ha en fin helg. Hoppas att killarna trivs riktigt bra i sin nya skola.

Millan said...

Valkommen tillbaks! Forstar att det kanns skumt sa har de forsta dagarna. Men harligt att vara tillsammans med C igen! Konstigt att tanka att for inte sa lange sedan satt vi och fikade pa en bakgard i Karlskrona och nu sitter vi pa helt olika stallen i varlden!
Skont att resan gick bra!
Ikvall ska vi ha kraftskiva med svenska kompisarna har. Da kommer en svensk tjej som jag annu inte traffat som precis har flyttat hit fran Birmingham Alabama! Hennes man ar engelsk tror jag men hon kommer fran borjan ifran Goteborg. Lite lustigt att hon bott just i Alabama fram tills nu :-)
Trevlig helg. Kram!

Desiree said...

Hej Millan, på sätt och vis är det precis som du säger inte alls länge sedan vi satt och fikade ihop i Karlskrona och nu sitter vi på var sin sida om atlanten. Kul med kräftskiva. Hur många blir ni? Oj vad förvånad jag blir att du faktiskt ska träffa någon svenska som just bott här där jag bor nu. Jag tror inte att jag vet vem det är. Vad heter hon? Du får fråga henne hur länge hon bodde här i AL. Ha en trevlig helg och en riktigt mysig kräftskiva.

Millan said...

Hej. Nu ar kraftskivan over och vi ar glada och trotta :-). Alabama tjejen och hennes man var himla trevliga. Moa och Steve hette de och de hade tva dottrar varav den aldsta ar 7 dagar aldre an Nils (och nils blev valdigt fortjust i henne!!) Jag fragade lite om hon kande nagra andra svenskar i alabama men hon sa att hon nte gjorde det...
Vi blev 12 vuxna och 7 barn sa fullt hus kan man saga :-)
kram

Katta said...

Sommaren verkar ha varit toppen i Sverige och jag hoppas du får en bra höst i Alabama!

Jag tittar in då och då!

photobyjennie said...

Hej!
så nu är du hemma i Alabama igen! Bra att du får starta med en långhelg!

Kul att jag såg dig på Plagg innan du åkte! Jag slås fortfarande av hur märkligt det var att vi skulle springa på varandra!

Ha en bra vecka!

Desiree said...

Millan,hej vad kul att kräftskivan blev så lyckad. Hmm nej Moa har jag inte träffat innan. Verkligen liten värld att hon har bott här och nu varit på kräftskiva hos er. Skoj att Nils och hennes dotter kommer så bra överrens. Kanske blir det fler träffar framöver med Moa och hennes familj.

Katta, tack så mycket. Jepp jag hade verkligen en toppensommar i Sverige och du får gärna titta in fler gånger. Ha det bra.

Photobyjenny, jo nu är jag tillbaka i södern igen. Ja det var verkligen ett sammanträffande att vi befanns oss på samma plats i förra veckan. Jag hoppas att vi kanske får möjlighet att ses någon gång igen och prata lite. Ha en fin helg.

Lullun said...

Välommen tillbaka, kort och gott! :-)

Desiree said...

Lullun, hej det var länge sedan sist. Tack så mycket :-)
Jag hoppas att du har det bra och att allt är bra med dig och Aaju.
Kram