Monday, September 14, 2009

Upp piffande av altanenGillar att ha lite myspys belysning ute på altanen. Den gammla belysningen vi hade vid räcket tidigare såg ut att ha haft sina bästa dagar så det var dax att införskaffa lite nytt. Åkte till World Market och hittade dessa som jag tycker passade riktigt bra in. Hade egentligen velat köpa fler ljusslingor men det är ännu lite tidigt på säsongen. Fast jag antar att jag inte kommer att behöva vänta så värst länge innan julbelysningen börjar dyka upp ute i affärerna och då ska jag köpa några slingor att fästa på insidan av parasollet. Vi har haft en sådan tidigare men den har gett med sig.Shit det är fortfarande så varmt och fuktigt ute att ägnar man sig åt någonslags trädgårdsjobb så blir man svett på en gång. Jag krattade lite tallbarr i helgen och svetten bara rann i ansiktet. Det är förvisso inte så hett ute egentligen men den höga luftfuktigheten gör att det ändå känns som om man kliver ut i en ångbastu. Det kommer skurar numer nästan dagligen. Gräset växer så att det knakar och tallarna har börjat känna av att det är höst för de har börjat barra och mer, mycket mer barr lär det bli. Att kratta tallbarr är den vardagsmotion man får ägna sig åt här på höstarna. Jag var dum nog att inte sätta på mig handskar och fick mycket riktigt en och annan blåsa. Det är handskar på som gäller och pannband borde man nästa också ha.
Här är en lite mer närbild över hur lyktorna ser ut. Sedan fick jag och C varsin fin kermaikmugg av våran granne Kim. De har ju sin stuga uppe i bergen i en liten stad som heter Mentone. Där finns en kvinna hon känner till som drejar och Kim hade då köpt dessa till oss. Min fick bli den lite mer trattformade. Jag gillar faktiskt den bäst. Den är lite smalare upptill. Jag gillar inte att dricka ur allt för tjocka muggar. Sedan gillar jag det vackra mönstret som finns på insidan som bildats.Annars inget nytt. Bara vanlig tisdag. Det är mulet och fukten ligger i luften. Troligtvis kommer fler regnskurar idag.

8 comments:

Saltistjejen said...

Ja hög luftfuktighet är rätt jobbigt tycker jag. Hellre då högre värme. Just nu har vi finfint väder här med skön luft och skön temp. Men det ska bli regn och kyligare redan imorgon och sedan ett par dagar framöver. Hoppas dock att det fina vädret ska komma tillbkas till helgen.
Vad fina lyktorna var! Eller ljusslingan menar jag! Jättefin! och muggarna också. jag är som du där och gillar inte alltför tjocka muggar. Det känns så klumpigt att dricka ur och itne lika gott på ngt vis...
Kram!

Annika said...

Ja, det är fuktigt...
Jag känne rså väl att det är regn på g.
DET lär ska komma söderifrån...Från dina trakter :-)
Japp, i söndags var jag ute i trädgården o jobbade och det var så fuktigt att jag flämtade medan jag jobbade och slet.
World Market har så fina grejjer!! Gillar din ljusslinga mkt!! Det är så mysigt att tända ljus och lyktor utomhus. Fast nu känner man ju att det blivit kyligare på kvällen.
Kram!!

Desiree said...

Saltis, det känns verkligen som om man kliver ut i en bastu här varje gång man går utanför dörren. Jag längtar verkligen efter lite mer torr och sval luft. Visst är det så att tjocka muggar på något sätt känns klumpiga och mindre goda att dricka ur på något sätt. Mysko men så är det bara.

Annika, ha ha jag skickar upp regnet och fukten till dig alltså. Du får skicka den vidare norrut kanske mot Saltis håll. World Market gillar jag jättemycket. De har ju massor av bra och fina saker som man ofta inte hittar någon annanstans. Bra kryddor dessutom och många braiga svenska proukter av diverse slag. Appropå gymmet så känns det ibland som om de inte har AC:n på där fast de självklart har det för på något sätt så smyger den där fuktiga luften in där också. På spinningpassen blir man fullständigt sjöblöt.

Lullun said...

Vilka fina nya "atteraljer"! :-)

Sporty Spice said...

Superfina lyktor. Är själv på jakt efter nya, mina solar panel-lyktor från IKEA slutade funka efter en säsong. Plus att snart blir det ju inte lika mycket sol så då behöver man lite el.

Desiree said...

Lullun, tackar tackar.

Sporty, ta och kika på World Market som sagt. Annars har du ju IKEA ganska nära dig de kanske har något. Inom kort borde också fler alternativ dyka upp inför både jul och halloween.

Marianne said...

Vilka fina lyktor! Sånt lyser upp så fint när det är mörka kvällar, ni har väl också alltid mörkt på kvällarna under sommaren?

Vet du, fukten når ända hit, här är också så fuktigt och hett så svetten bara lackar om en när man sticker ut näsan, det är som en tropisk skog nästan trots att det är öken. Vet inte vad det är för fel, så ska det inte vara här.

Jag är som du med muggar, de ska vara tunna och fina, tror ärligt inte att jag hade använt de där muggarna även om det var en fin present. Jag gillar inte keramik så mycket när det är varm dryck, vill ha porslin. Gud så pimpinett det låter, men sån är jag : D

KRAM!

Anna, Fair and True said...

Jättefina lyktor! Gillar att de liksom smälter in i trät. Får vi se en kvällsbild så småningom kanske?