Sunday, September 27, 2009

HelgSolen lyste för första gången på länge under söndagen, helt otroligt! Lördagen bjöd på sitt vanliga rejäla regnande. En man vi mötte på golfbanan berättade att hans vovve förvånat rusat in då den sett sin skugga på marken för första gången på flera veckor. Den var så ovan över detta att den blev rädd för sig själv.

Lördag stormade det rejält igen och regnade ordentligt. Jag ägnade mig åt att fixa pajer till nästa helgs kräftskiva som vi ska ha med svennegänget samt åt inomhusaktiviteter så som att handla och tvätta. Lördag morgon började dock bra med en underbar helkroppsmassage. Det var superskönt.

Söndag hade först jag och C tänkt åka ut till Oak Mountain Statepark men det hann vi inte. Istället hjälpte C mig med att skriva på ett ansökningsbrev. Håller på att söker jobb i Sverige men då jag ännu inte sökt så mycket jobb som behövde jag lite coaching med mitt personliga brev. Det är inte lätt att få ihop ett sådant brev och det tar oroligt lång tid. Vi satt lätt i tre timmar i sträck och höll på med mitt brev som iförsig behövde en rejäl make over från det utkasst som jag själv satt ihop. Men nu är det färdigt och fixat och det känns otroligt skönt.
Så här immigt har vi väldigt ofta haft det på våra fönster. Jag är så innerligt trött på fukten. Hoppas verkligen på lite torrare luft ska komma nu. Det blir en otrolig kondens på fönster då den varma fuktiga luften utomhus möter den tunna glaset med den svala luften från ac:n inomhus.
Det har regnat så mycket och varit så otroligt fuktigt att våran lilla svenskaflagga till och med börjat mögla. Vi tog in den i helgen och tvättade den och sedan sprutade C antimögelmedel på den. Lördag fick jag alltså ägna mig åt att handla och fylla på fruktskålen bland annat. Jag var iväg till Costco och då jag skulle åka därifrån hade helvetetsregnoväder just brutit ut. Jag hade inget parply med mig och hade inte tid att stå och vänta ut regnet. Jag satte en stor pappkartong på huvudet och rusade ut med min kundvagn på parkeringen. Jag hann bli rejält blöt innan jag var framme vid bilen så när jag sedan kom till nästa anhalt som var Publix så såg jag ut som en dränkt katt. Det var dessutom inte helt lätt att hitta bilen med en stor pappkartong på huvudet som gjorde att jag knappt såg något. Måste dock ha sett ganska roligt ut för andra.Men efter regn kommer ju solsken. Även om altanen var blöt på söndag morgon så lyste som sagt solen och det kändes toppen. Jag och C bestämde oss för att ta med Sadie på en rejäl promenad och det var något som både vi och hon uppskattade.Sadie som är grannes hund är perfekt att låna med sig då man ska ut och gå en vända.

Under lördag kväll precis innan solen gick ned så slutade det regna och sprack upp en smula. Det blev rätt häftiga färger som ni ser på himlen. Vackert i kontrast mot trädens mörka silouetter.

6 comments:

Saltistjejen said...

Vilken härlig helg ni verkar haft trots att du lyckades privka in regnskuren där vid Costco. Men nui fick ju mycket sol och vackert väder också1 Själv är jag ganska väderberoende rent humörmässigt och kan känna mig nere om vädret är grått alltför länge så jag förstpr att du var glad at ha fina dagar.
Himlen på sista kortert var otroligt vacker!
Kram!

Annika said...

Ja, jag har ju sett vilka översvämningar det är i södern!!
Riktigt illa. Skönt om det börjar ge med sig nu.
Här har den riktiga fukten vikt hädan nu, och det är jag glad över!

Garvar åt mannen ni mötte på golfbanan som blivit rädd för sin egen skugga. Tänk att ni haft dåligt väder så länge. det är ju faktiskt ganska ovanligt :-)

Kramar!!!

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Jo det var supernice med lite vackert väder i kombination med ledighet för en gångsskull. Man blir som du säger nere efter ett tag om det bara regnar hela tiden.

Annika, det är så dax för fukten att vika hädan! Idag har det faktiskt inte känts lika fuktigt som innan och det är underbart!

Marie said...

Holy baloa! Det måste ha varit kul att se dig med en pappkartong på huvudet! :) Men jag skulle nog ha gjort likadant, har inte tålamod att vänta på att det ska sluta regna eller nåt! Hoppas det fina vädret börjar hålla i sig iallafall...

Och jag håller också på med mitt cv, inte kul, inte kul! Lycka till med ditt!

Sporty Spice said...

Haha, ja DÅ har det varit regnigt länge om man glömmer bort sin egen skugga. Superfina bilder som vanligt!

Desiree said...

Marie, jo de som satt i sina bilar måste fått sig ett gott skratt av att se en galen kvinna med en stor pappkartong som försöker navigera sin kundvagn i full fart över parkeringen medans regnet öser ner. Det bjuder jag på ;-)

Sporty, tack. Jo det har verkligen varit mycket regn här senaste månaden så jag hoppas att oktober blir torrar och svalare.