Monday, September 7, 2009

Utflykt till Montevallo

Igår bestämde vi oss för att åka iväg på en liten söndagsutflykt. Vi åkte till en liten stad som ligger ca 45 minuter söder om Birmingham. Vi åkte dit framförallt för att kolla in campus området för universitetet som ligger där. Jag hade läst att det skulle vara vackert vilket det också var. Många gammla fina byggnader. Det var dock väldigt öde. Det är något jag och C ofta undrar över - vart är alla människor? Åker man ut en söndag så känns det mesta liksom öde och stängt. Jag får anta att de är inne och kollar på amerikansk fotboll eller i kyrkan eller ute och shoppar. Det är iallfall ingen som direkt är ute och strosar runt. Vi intog våran medhavda matsäck på campusområdet under ett stort träd i sällskap med några ekorrar.En hel del vackra fina gammla byggnader fanns det iallfall att kolla in.
Annars var Montevallo en ganska typisk liten håla i amerikanska södern. Förutom universitetet fanns inte mycket annat att kolla in. Här fanns en Piggly Wiggly (matbutik), några snabbmatskedjor och lite bensinmackar. Folk åker runt i sina pickup truckar. Egentligen blev det inte så lyckad utflykt men vi fick iallfall komma ut och få se lite fina universitetsbyggnader.
Själva campuset var som sagt rätt vackert även om det på sina håll var ganska slitet och behövde en del renoveringsjobb. Tycker att namnet Montevallo klingar italienskt på något sätt men jag vet faktiskt inte hur den här lilla staden fått sitt namn.

7 comments:

Christoffer said...

Hoppas det inte gjorde ngt att jag kollade upp historian åt dig :)

Montevallo was incorporated in 1887, and gets its name from a Spanish word meaning "Limestone". Before its incorporate, the town was know as "Lime Kiln Station", because of its location in the heart of the great lime producing section of Alabama.

Källa:
http://www.cityofmontevallo.com/Default.asp?ID=5

Skön start att komma tillbaka till, trevliga utflykter :)

Sparkling said...

nu har ja läst igenom dina inlägg från sommaren till en kopp te, trevlig läsning och fina bilder var det! :)

Annika said...

Amerikanska universitets campus är oftra SÅÅÅÅÅ vackra...
Knepigt att det itne var så mkt folk i rörelse...
tycker det borde vara det runt ett college, but I guess not...
Jättefina byggnader!
Gillar dina bilder från "hålan", du har fångat det på pricken :-)
Kram!!

Desiree said...

Chistoffer, tack så mycket :-) Vad schysst att du kollade upp lite om historian. Det där att det var ett område där det finns en hel del limestone eller kalksten märkte man defnitivit. Vi passerade förbi ett flertal ställen där de verkade bryta och processa just kalksten. Alla träden kring detta område var helt gråvita med tanke på dammet som yrde omrking. Aha alltså spansk ursprung på namnet ... interessant. Tack än en gång.

Sparkling, ja det blev en hel del sverigebilder. Jag hade en helt underbar sommar, åh Sverige är fantastiskt och vackert på så många sätt. Längtar redan till jul då jag ska tillbaka en sväng.

Annika, hej kompis. Sitter du i bilen nu och kollar bloggar med din iPhone? Jepp jag känner att även om utflykten inte blev den mest spännande så lyckade jag iallfall fånga folksjälen av den amerikanska söderns byliv på något sätt. Det där att det är folktomt tycker jag att det är rätt ofta här. Jag och C var inne i stan en sväng idag och det var samma sak där att det var knappt en käft ute. Men kanske har det att göra med klimatet här att folk helt enkelt inte gillar att vara ute. Men igår kändes det verkligen som om vi var ute och besökte en spökstad. Ha en bra resa hemåt nu.

Marie said...

De amerikanska ungdomarna kanske gör som de franska studenterna o åker hem över helgerna? I Frankrike är iallafall campuset nästan övergivet på helgen, läskigt! Men det ser väldigt vackert ut på bilderna!

Anna, Fair and True said...

Piggly Wiggly är väldigt roligt namn tycker jag! :)

Lullun said...

Lustigt med bristen på folk en söndag, men amrisarna i ert område har kanske inte riktigt den där strosargenen. Det är kanske också därför man inte har så promenadvänliga städer, med gångstigar och så. eller kanske är det omvänt; man har dem inte för ingen använder dem...?! ;-)