Monday, September 7, 2009

Långhelg och hemmafix


Denna helgen var ju långhelg då det var Labor Day här igår. Denna gången åkte vi inte iväg någonstanns som vi oftast har gjort tidigare eftersom jag precis kommit tillbaka hit från Sverige. Orkade inte packa väskor då jag precis packat upp mina väskor. Istället ägnade vi oss att pyssla lite med hemmet. Tog denna bilden på vårat hus i skymningsljus häromkvällen. Det var en vacker kväll. Det är fortfarande ganska varmt om dagarna här med ca 25-30 grader. Kvällarna är däremot ljumma och fina.
Jag såg den här pärmen med plastfickor på Granit i Stockholm som passar perfekt att ha upphängd i köket med recept för inspiration. Man kan riva ut de recept man är sugen på och sätta in att ha då fantasin tagit slut och man ställer sig den vanliga frågan - vad ska vi äta ikväll. Lätt att byta ut och stoppa in nytt. Vi har i helgen också investerat i denna fina smutta portabla hårddisk. Perfekt storlek. Den är inte större än en liten kalender och väger inte mycket alls. 250 GB - toppen att ha som backupp. Jag har faktiskt fört över alla mina bilder på den och det finns fortfarande mycket plats kvar.Här får alltså receptpärmen hänga i köket brevid spisen.Det har regnat betydligt mer denna sommaren jämfört med förra. Våra Azaleor blommar så vackert och trivs verkligen just nu. Verkar som om hummlor och fjärilar är riktigt förtjusta i azaleorna också. Idag såg jag en jättefin stor blå fjäril som flög runt på blommorna. Lite märks det att hösten faktiskt är på väg här också även om det fortfarande är varmt om dagarna. Bladen har börjat gulna så smått på flera träd i området som tex dett träd på våran tomt. Här i USA är det officelt höst nu efter just Labor Day. Nu är sommaren slut. Just nu vräker regnet ner utanför fönstret så nog är det höstlikt på detta sättet fast den fuktiga hettan gör att det fortfarande känns som sommar för mig.
Kvällarna är som sagt fina och kvällsljuset är ofta vackert. Dagarna är dock kortare här än i Sverige. Här går solen upp vid 06:20 på morgonen och ned vid19:30.

11 comments:

Ninni said...

Välkommen hem igen:) Jag har problem med Internetuppkoppling här i Portugal så därför blir det bara sporadiska besök när det fungerar.
Vad fint ni bor! Är ni också på väg hem till Sverige? Jag kan tänka mig att det är problematiskt med husförsäljning i USA. Det verkar vara massor av lägenheter och hus till salu även här i södra Portugal. Det hänger skyltar överallt och priserna sänks.
Visst är det med blandade känslor som vi flyttar hem igen men vi har ju varit inställda på det så det är ändå som det ska. Men inte har vi saknat novemberrusk och mörker :) Så det kanske blir kämpigt i början med mörkret.
Må så gott!
Kramar Ninni

Desiree said...

Ninnie, tack. Låter toppen med ett stop på vägen i Portugal. Hur länge kommer ni att vara där? Husförsäljningen här är verkligen seeeeeg så in i hellskotta. Det finns i princip hus till salu på varje gata. Vi har haft massor med visningar men ingen som kommer med något bud. Känns som sagt jobbigt eftersom vi inte alls kan planera våran framtid så som det är nu. Vi sitter och väntar. Det är också svårt att njuta så som det är nu. Det hade varit lättare om man hade haft ett datum att gå efter. Ja usch november rusk är faktiskt inte kul. Det jag nog kommer att sakna allra mest då jag flyttar hem är nog klimatet. Du får lapa sol allt du kan och orkar så att du står ut med vintern och hösten men sedan kommer säkerligen en jättefin vår. Ha det bra och sköt om dig.

annebelle said...

Härliga bilder, pärmen är en bra idé. Här börjar det onekligen gå mot höst, det mörknar redan vid 8-tiden på kvällen. Det är kul att läsa din blogg och dina betraktelser över hemlandet och Alabama. Ha det gott

Annika said...

Vackra bilder!
SOM alltid hos dig!
Jo, nu är sommaren slut officiellt, även om den egentligen ine är slut förrän om en månad (det är så jag brukar börja använda höstkläder o sätta på värmen i huset). Hösten är en härlig tid, kanske den bästa?

jag är grymt impad av din söta hårddisk! Var köpte du den? hemma?
SÅ liten, så smart!!

KRAM!!!

Saltistjejen said...

Du är å pysslig Desiree! Fixar och pysslar och pyntar. Både fint och praktiskt tycker jag dina lösningar är.
Ni verkar ha fin "höst" nu även om det mer liknar svensk sommar vad gäller temperatur kanske?
Hoppas det känns bra för dig att ha kommit tillbaks till Alabama igen. Nu när du ser ett slut på vistelsen där kanske du kan njuta mer?
Kram!

Desiree said...

Annebelle, jag kan verkligen rekomendera pärmen. Tycker det är smidigt att kunna ha ett ställe där man lätt kan samla inspiration till just vardagskäket.

Annika, den där hårddisken borde kanske vara något för dig. Den är som sagt jättelätt att använda, smidig, smutt och väger mycket lite. Det går att ta med den överallt även på resande fot och perfekt att ha som backup för bilder och annat viktigt. Det får plats jättemycket på den. Vi köpte den faktiskt på Walmart har för mig att den kostade ca 65 dollar. Verkligen prisvärt. Sådana här finns säkert överallt om du går till Bestbuy eller något sådant ställe också. Du har helt rätt i att det faktiskt fortfarande känns som sommar även om det officelt är höst. Det är först när man börjar sätta på värmen i huset och får chansen att använda sina höstkläder som man känner att det är höst på riktigt.

Saltis,tack. Lite pysslig kanske jag är emellanåt. Jag önskar som sagt att jag kunde se något slut på den här vistelsen här för då skulle jag kunna njuta så mycket mer men just nu känns det bara jävligt seeegt.
Vad gäller höst kanske ni börjar få lite mer höstvibbar uppe i NY?

Marie said...

Vad härligt du verkar ha det! Och vad bra att du har en extern hårddisk, glöm bara inte att föra över bilderna med jämna mellanrum så att du är up to date. Det sparar många tårar när datorn till slut bestämmer sig för att lägga av, det kan jag lova...!

Jättehärliga bilder, som vanligt! :)

Camilla said...

Som vanligt blir jag alldeles salig nar jag ser dina fina bilder. Jag bara njuter:)

Trist att inte veta nar ni kan flytta. Sant ar alltid jobbigt.
Kram

Millan said...

Ibland ar det faktiskt riktigt gott att ha en san dar hemma fixar helg! Ert hus ar verkligen vackert och jag gissar att ni kommer sakna det nar ni flyttar!
I england kanns det verkligen att hosten ar har. Till exempel sa syns det pa ljuset. Solen kommer inte upp pa var balkong forran runt 3 nu till skillnad mot runt 12 pa sommaren. Trist.... Jag ar inte redo for host efter en sommar av alldeles for lite sol och bad! Men hosten ar i och for sig mysig sa det blir val bra det med.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Vilken smart receptpärm! Ska nog ta mig till Granit och kolla in den!

Petra H said...

Vi har nog en likadan extern hårddisk, men i den tråkiga bruna färgen ;-)
Receptplastfickan såg jättefin ut, den ska jag skriva upp för att kolla när jag är i Sverige. Gillar Granit jättemycket!