Thursday, October 22, 2009

Fredagstema - Höstkänslor

Den här bilden är inte hämtad från nätet utan det är en bild jag tagit själv då vi var uppe och hyrde en stuga i South Carolina för ca 3 år sedan. Det var våran första höst i USA och landskapet här var helt så man tappade andan. Så vackert och maffigt!

Höstkänslor (Nu har hösten kanske kommit till de flesta. Vad är höstkänslor för er? Vad är det bästa resp. sämsta med hösten? o.s.v.). Jo nog är det höst nu alla gånger och därmed ett passande tema som Erica valt denna fredag.

Jag tycker nog betydligt mer om hösten numer än vad jag gjorde för några år sedan. Jag måste säga att jag gillar hösten. Jag tycker att den är mysig och vacker. Jag förknippar hösten med vackra höstfärger på träden. Här kan det verkligen vara otroligt grant när man ser alla blad som skiftar i rött, grönt och gult på de böljande kullarna så långt ögat når. Jag tycker om när luften är klar så lite härligt kylig och krispig. En vacker och solig höstdag med blåhimmel är helt underbar! Jag gillar och uppskattar den svalare luften som kommer hit om hösten då man kan gå långpromenader i tex Oak Mountain State Park och höra hur löven prasslar under skorna.

Men hösten är också mysig då man kan få tända en brasa hemma och sitta där, njuta och titta in i elden. Jag älskar att få tända många levande ljus. Jag tänder ofta ljus under just hösten.

Höst här innebär ju också att man dekorerar vackert med pumpor utanför sin dörr. Det är Halloween sista oktober. Höst här föknippar jag med dofter som äpplen, pumpa och kanel. Det säljs ju många doftljus med just dessa dofter.

Det sämsta med hösten är väl de korta dagarna och mörkret. Jo även om vi bor på betydligt sydligare bredgrader här så blir dagarna ganska korta. Men trots allt så överväger det positiva tycker jag. Hösten är mysig och trevlig.

It´s Friday, jippi! En alldeles extra bra fredag eftersom det är FÖDELSEDAGS FREDAG. Idag är det nämligen inte vilken fredag som helst heller. Det råkar vara min födelsedag! Således är det en alldeles extra underbar fredag. Imorgon ska jag och C på massage på eftermiddagen och sedan ska vi hem och fixa till oss inför kvällen. Jag har bokat bord på en av stans bättre resturanger. Jag ser fram emot en riktigt god och njutningsfull födelsedagsmiddag. Uppvaktad har jag blivit av älskade C. Fina paket har jag också fått. Återkommer på måndag och berättar mer.

Ha nu en riktigt mysig hösthelg.




Här brukar hösten vara en av årets bästa årstider. Höstfärgerna när de kommer är verkligen spektakulära. Det är en maffig upplevelse och stå och blicka ut över Appalacherna och se hur landskapet sprakar i gult, rött och orange så långt ögat når. Höstdagarna brukar vara klara och fina med en hel del sol. Här var en tidig morgon vid Lake Gunthersville och dimman låg som en lätt slöja över sjön fortfarande.


Vi har en japansklönn som står på våran tomt. Den brukar verkligen bli helt knallröd när det är höst. Ett gott glas vin framför öppna spisen en fredaghöstkväll är inte heller dumt.


Hösten är även pumpornas tid. Oj vad mycket pumpor det finns i alla möjliga former, färger och storlekar. Både till halloween och till Thanksgivning som är i slutet på november så smyckar man med pumpor och höstfärger.



Under vårat första år här i södern så hyrde vi en stuga tillsammans med en vän och några av hans vänner i South Carolina. Där fanns kanoter man kunde låna och det var en strålande vacker höstdag. Vattnet blänkte i höstsolen och var alldeles klart.



Jag tycker om alla vackra höstfärger som kommer. Ännu har inte höstfärgerna kommit hit. Det dröjer några veckor till tror jag. Vissa träd har börjat skifta så smått men de flesta är fortfarande relativt gröna. Det har ju både varit varmt och regning hela hösten hittills. Det har regnat betydligt mer än vad det normalt gör.


Hoppas ni alla får en riktigt mysig hösthelg!

12 comments:

Victoria said...

Massor, massor av grattiskramar på födelsedagen!! Ha en superdupermysig födelsedag!

Kramar//Vic

Anne said...

Allra först, massor massor med grattiskramar på födelsdagen! Hoppas det blir en härlig fredag och helg!!!

Första bilden, är den från Smokey Mountains? För visst har ni varit till den nationalparken, om jag inte minns helt galet så har ni ju det.
Jag har läst en bok som fortfarande sitter bra i minnet, (Serena av Ron Rash, han räknas tydligen som en av de bästa södern-författarna). Efter den romanen skulle jag gärna själv vilja besöka de delarna av Södern.
Nåja, det var en parentes.
Superfina höstbilder!!! Jag tycker mycket om hösten, det är en stämning, atmosfär och känsla med hösten som tilltalar mig. Speciellt höstarna här, de är ännu bättre än de i Sverige.
Än en gång, ha en toppen födelsedag!!!

Desiree said...

Victoria, tack så mycket. Ska se till att det blir en riktigt mysig dag. Kram och tack än än gång.

Anne, åh tack så mycket, gulle dig. Tack även för ditt fina mail. Första bilden är faktiskt inte Smokey Mountains även om vi varit där. Detta är istället Appalacherna.Tack för tipset om författarinnan. Jag ska gärna ta och kolla in lite av hennes böcker. Extra kul att läsa om trakter man känner igen. Ja visst är hösten både fin och härlig.
Kram.

Saltistjejen said...

Jag älskar också hösten här! Färgerna är så underbara och det är ofta mildare än hemma i Sverige med mer sol. Mmm!
Vackra bilder och er tripp till stugan verkar varit underbar. Har ni gjort om den senare?
Ha nu en fortsatt riktigt skön och bra födelsedag!!!
KRAM!!!

Annika said...

Grattis till dig, min vän!!
HOPPAS ni har en superdupermysig DAG!!!
OCH najs att fylla år en fredag!!

Underbara bilder!!
SÅ fina.
den första bilden är magnifik!!

Visst är hösten här så BÄST!!!

Kram och ha en riktigt fin och rolig dag!!!

Erica Pettersson said...

Grattis på födelsedagen :D

Jag håller med om att hösten kan vara riktigt härlig. Speciellt sådana perfekta höstdagar med sol, klar luft och blå himmel :)
Jättefina höstbilder förresten!

Hoppas att du får en bra helg!
MVH /Erica

Fritt ur hjärtat said...

Grattis från mig med.
Vilka fantastiska bilder. Härlig tolkning!

Desiree said...

Saltis, tyvärr har vi inte gjort om det igen men jag skulle gärna kunna tänka mig att hyra en stuga uppe i bergen över en helg och njuta av de vackra färgerna samt vandra omkring. Jag gillar verkligen att det är ganska mycket sol här under hösten. Man blir ju mycket piggare och gladare på så sätt. Kramis.

Annika, tackar tackar ännu en gång. Om man bortser från HUR mycket man fyller så är det himla nice att fylla år faktiskt. Du har helt rätt. Hösten är underbar!

Erica, tack så mycket.

Fritt ur hjärtat, tack så mycket och kul att du gillar bilderna.Ha en bra helg.

Camilla said...

Ett stort Grattis pa fodelsedagen!
Hoppas att ni far en jatteskon lordag med massage och god mat.

Som vanligt en massa fina foton som verkligen speglar den vackra hosten.

Kram

Ninni said...

Vilka härliga höstbilder! Er japanska lönn är verkligen dekorativ. Jag gillar också hösten åtminstone den här första delen med de vackra färgerna. Just nu är det ganska grått och regntungt som en novemberdag och de dagarna är ju lätt att avstå ifrån.
Hoppas din födelsedag blev en riktigt fin dag!
Kram NInni

Suzesan said...

Sorry Desiree Om jag missat säga grattis men Då kommer det NU. Grattis på födelsedagen och jag hoppas den blev helt underbar. Så som du ville ha den.Hurra hurra hurra hurra.

Fina bilder.
Kram
/Susanne

Desiree said...

Camilla, tack så mycket. Hittills har det varit en alldeles underbart lördag. Hoppas att du får en go och skön helg också.

Ninnie, den japanska lönnen blir verkligen KNALL röd. Det är väldigt läckert. Usch ja, jag pratade med mina föräldrar här och just nu verkar det vara det där hemska grå vädret som parkerat sig i Sverige. Just den biten ser jag inte direkt fram emot när vi flyttar tillbaka. Det är nog däför det behövs både advent, lucia och jul i Sverige så att man får lite ljus och högtider att se fram emot. Våren och sommaren är underbara men just den där långa grå vintern och hösten är ju inte direkt kul. Jag antar att du saknar Belo Horizonte en hel del just nu.

Kram

Suzean, tack så mycket för gratulationerna. Ha en riktigt bra helg.