Monday, October 12, 2009

Inför Halloween

Nu pyntas det vill jag lova i grannskapet. Känns som om detta var stora helgen för att pynta inför halloween. I princip alla våra grannar har nu smyckat sina hus och trädgårdar med allt från söta snälla pumpor till läskiga spöken och benrangel. Vi brukar inte köra med så mycket halloween pynt men vi har ju våra pumpor som sagt. Jag kommer kanske köpa lite fler och sedan har vi som traditon jag och C att karva till några ansikten på våra pumpor kvällen innan halloween och sedan lägger man in värmeljus och ställer dem på trappen.

Det börjar bli dax att köpa och bunkra upp med godis. I vårat område är det mycket barn och det är väldigt populärt för att trafiken stängs av så att barnen fritt kan springa omkring i denna lilla del där vi bor. Det brukar komma barn från närliggande områden och lite längre bort också. Jag tror allt att vi som sagt får börja bunkra upp med godis nu.

Något annat som jag funderat över är alla städer som utnämer sig själva till att vara de mest hemsökta av spöken. Jag vet inte hur många kända städer det finns här nere i södern som sägs vara den MEST hemsökta. I alla dessa städer så som Charlston, Savannah osv finns även spökturer (rena rama turistfällorna självklart). Är det bara södern som är speciellt facinerad av sina hemsökta städer eller är det så här i hela USA?


Halloween lär nog bli stort i år då det infaller på en lördag. Här i USA firas det som alltid den 31 oktober vilken veckodag det än råkar bli. Jag iallfall fixat min halloween utstryrsel till i år. Det brukar inte bara vara barnen som klär ut sig utan här i vårat grannskap så blir det ofta lite festligt även för de vuxna speciellt om det infaller under en helg.


Här hänger Kims söta spöken i trädet.Mitt emot så har de lite blowups personligen är jag inte lika förtjust i blowups utan gillar de andra pynten bättre.Jepp det är som sagt allt från snälla till läskiga spöken och benrangel. Stora spindlar, gravstenar mm.

16 comments:

Sparkling said...

jag älskar haloween, vilka coola pyntningar, önskar att det var så i Sverige också!

Christoffer said...

Jag måste verkligen fira Halloween på plats ngt år.

Har nog svårt att greppa storleken av det, man vet ju att julen är gigantisk. Men alla dessa monster verkar vara minst lika popis.

Anne said...

De megastora spindlarna var coola!!!
På Target igår så såg jag att de sålde sån där dim-maskin, som sprutar ut dimma. Det vore rätt läckert...
Jag kommer ihåg från tidigare år och det du skrivit, att ni bor i ett riktigt barntätt område där Halloween firas stort. Det låter kul. Här är det tvärtom, väldigt dött och avslaget på Halloween. Dåligt med barn i närområdet helt enkelt, jag antar att det beror på det.
Det har gått så fort den här hösten, det är snart sista oktober och Halloween. Thanksgivning är inte så långt borta heller. Tycker du att hösten hittills gått/går fort eller har du stark Sverigelängtan?
KRAM!

annebelle said...

Härliga bilder! Oj, de anstränger sig verkligen för att smycka trädgårdarna och verndorna där du bor!

Marie said...

Åh, vad härligt! Önskar att vi också kunde pynta sådär! Häftigt med spindlarna, och haunted house, grave yard mm... Coolt!

Saltistjejen said...

Kul att ni karvar era egna pumpor tu´ycker jag! Det har jag bara gjort en gång men det var skoj!
Här har man som regel att barnen endast kommer och ringer på dörrarna till de lägenheter som har Haloweenpynt. Tycker det är en jättebra regel för då behöver inte de som inte alls firar Halloween att känna sig tvungna till detta och barnen kan vara mer "effektiva" och endast ringa på där det säkert finns godis! :-)
Vi ahr dock aldrig varit hemma tidigare, men kanske iår eftersom det är en lördag. När det infallit på en vardag ahr vi alltid varit på jobbet för jag tror att man har en tidsregel i huset också så det brukar vara trick or treats fram till 18 eller 19 på kvällen men inte senare. Och vi ahr oftast inte varit hema från jobbet till 18 förut...
Iår bör vi dock kanske fixa godis! Hoppas bara att Lilla E inte blir skrämd om det står spöken i dörren, men det får vi se.
Kram!

Annika said...

Otroligt COOLA bilder och en Halloweenälskare som jag njuter av dem!!!
Ah, mer!! Älskar spindlarna!!

Det är verkligt mysigt att pynta upp nu. Gillar mysfaktorn bakom, även om man kan diskutera dödskallar och gravstenar och annat som jag har i min trädgård, mohohahahaha!!!
nej, jag älskar den här tiden på året. Så är det bara...

Hemsökta städer...
SAMMA här!
Här är det Old Town Alexandria (där du varit) och Fredericksburg ,Harpers Ferry pch andra ställen som skryter om hemsökningar och ghost tours också.
Det verkar främst vara på platser som var väldigt, väldigt utsatta under inbörderskriget. Och det härjade ju verkligen i mina trakter.

Desiree, skulle du våga hänga med på en spöktur???
Jag skulle inte våga. det skulle skrämma en spökrädd som jag för mkt. hehehehe...
trist, men sant...
men härhemma bland de egan spökena och pumporna är det helt OK :-)

Kram!!!

Desiree said...

Sparkling, ja halloween är KUL. Det verkar ju som att det börjar komma lite mer i Sverige men det dröjer nog en bra bit innan det blir lika stor som här.

Christoffer, ja det borde du absolut ta och göra om du får chansen. Det är både poppis med monster och spöken men det går också att klä ut sig till snälla och söta figurer som änglar, fe, yoda osv

Anne, ha ha jo nog var de stoooora dessa spindlar alla gånger. En sådan där dimmaskin hade varit läcker. Vad gick en sådan på? Synd att det inte är så mycket firande i erat område men det kanske kommer ska du se. Tycker att tiden går snabbt numer men första månaden efter att jag kommit från Sverige var seg och jobbig. Men nu känns det rätt ok.

Annebelle, jojomensan här smyckas och fixas det inför halloween vill jag lova.

Marie, många köper nya pynt varje år också så det är alltid kul att se vad som dyker upp i trädgårdarna så här års.

Saltis, håller med dig om att det är en bra regel. Här finns någon likande regel att barnen bara plingar på de hus som har tänt. Vill man inte fira så släcker man ner hemma hos sig och låtsas som man inte här hemma under kl 18-21. Det brukar börja när det mörknat är regeln här. Hoppas att lilla E inte blir skrämd. Ska hon förresten klä ut sig själv också eller? Ska ni gå med henne på en egen liten trick or treat runda?

Annika, du får se om du kanske också hittar några gigantiska spindlar att ha hos dig. Det är en rolig tid. Barnens högtid som gör att det barnsliga inom en själv kommer fram. Det finns verkligen gott om olika hemsökta städer. Jag har faktiskt provat en sådan där ghost tour i Savannah men även om det var lite läskigt (då man mest hirrde upp sig själv) så var det inte värt pengarna. Men ändå kul att ha provat på en gång iallfall.

Katarina said...

Fina bilder på Haloween dekorationer. Här på Filippinerna har några av våra grannar dessa utsmyckningar också, men långt ifrån de amerikanska dekorationerna. Däremot har juldekorationerna och julmusiken spelats sen första veckan i september!

Själv är jag ingen Haloween diggare, men det är kul att se den febrila aktivitet som andra har!

Jag får väl ändå köpa på mig godis om grannens ungar tittar förbi!

Jenny said...

Vilka coola spindlar som klättrar uppför huset - de ser så riktiga ut *ryser*

Såna skulle jag också vilja ha och skrämma slag på de som kommer hem till mig :)

Anna, Fair and True said...

Coolt! Jag gillar inte heller "blowups" utan tycker det mer genuint tillverkade är finare.

Desiree said...

Katarina, kul att höra lite om hur det ser ut på Filipinerna. Det var tidigt då det gällde juldekorationerna. Fast det där med julen verkar ju å andra sidan komma tidigt nästan överallt numer. Då det är halloween först här har juldekorationerna ännu inte kommit upp men de kommer nog direkt efter halloween. Ha det bra.

Jenny, spindlarna är verkligen superstora. Det gäller att inte ha spindelfobi helt klart ;-)

Anna, då tycker vi helt lika där :-)

Anne said...

Vad bra att det känns rätt bra nu och att det bara var den första månaden som var lite jobbig. Det låter bra!
Dimmaskinen låg på nåt mellan 30-40, tror jag. Ingen aning dock hur dimman kommer till, om man måste fylla på med nåt medel eller patron som kostar extra. Jösses, det finns så mycket Halloweengrejer att det är inte sant.

Petra H said...

Det måste vara häftigt att se alla dessa Halloween-pyntade hus! Jag har bara sett några få Halloween-prydnader här i Puerto Rico, som väl trots allt inte är en jättestor högtid för puertoricanerna - eller så är det kanske för att vi bor i ett område med mest lägenheter och inte så många barnfamiljer!?

Petra H said...

Och, puertoricanerna ÄLSKAR ju jul så kanske de sparar på krutet inför den högtiden istället - ljus- och uppblåsbara prydnader kommer ju upp tidigt och är uppe nästan till påsk(a) ;-)

Marianne said...

Haha, ja de där trädspökena var verkligen söta. Här firas det bara Halloween på American School och College, så det märker vi som inte har barn så mycket av.

Kram!