Wednesday, October 14, 2009

Roddtur på Stensjön samt lite fredagstema


Idag är det ju fredag, jippi! Det är ju fredag och då brukar det också vara ett visst fredagstema. Temat för idag är egentligen favoritfilmer som Erica valt. Hur som haver så känner jag att jag helt har kommit av mig då det gäller film. Det var väldigt länge sedan jag såg en film så jag känner att jag verkligen har noll koll på ämnet. I sommras såg jag dock en film, "The Reader". Den tyckte jag var bra även om jag irriterade mig mycket på att de två huvudkaraktärerna hela tiden gick runt det som var viktigt i helt onödig cirklar. Andra bra filmer som jag gillar som jag kommer på genom tiderna är:

Den engelske patienten
Döda poeters sällskap
Stekta Gröna Tomater
Lost in translation
Sex and the city filmen

Jag tänkte därför istället gå ifrån filmämnet och berätta om en underbar roddtur en tidig julimorgon nere i Blekinge där C´s mor och moster har sina rötter och sin familjegård samt det lilla torpet.

En tidig morgon när dimman vilade över Stensjön nere i Blekinge så gick jag och C och tog den lilla träekan och bestämde oss för att ro ut bland vikarna. C´s föräldrar har sitt lilla torp alldeles vid sjön. Själv sjön ser inte speciellt stor ut från torpet. Men när man väl kom ut och började ro in och ut i alla vikarna så märkte man att den var rejält stor. Det är ingen direkt badsjö då den är grund och fått sitt namn av alla stora stenbumlingar som ligger härs och tvärs. Några gånger gick vi faktiskt på grund mot just stora stenar och fick hjälpa oss loss med åran.

Jag brukar ibland träna rodd på roddmaskinen på gymet och det kan jag lova är både jobbigt och svettigt. Där tränar man i stort sett hela kroppen så det är mycket effektivt. Då jag var i Sverige brukade jag se till att stiga upp tidigt under veckodagarna och sporta lite så C sa att han skulle bli min rodd tränare och jag skulle minnsan få ro.

Wow vilken upplevelse det var! Dimman låg som sagt mycket tät och luften var lätt kylig denna julimorgon. Det var knappt så att solens strålar letade sig igenom den tjocka dimman. Men allt eftersom så lättade dimman och solen kom fram och det var otroligt vackert och stilla. Vi hörde bara fåglarna som kvittrade och ljudet av årorna som doppades i vattnet. Jag såg till att ro på ordentligt. C sa att han ville minnsan höra hur det porlade längst fram i fören. Då är det minnsan inget sölande vid årorna vill jag lova. Det var sååå vackert och så fridfullt. Så läckert på sätt och vis. En fantastisk upplevelse.


Dimman låg som en slöja över sjön och skogen.Å hej å hå vill jag lova. Detta var en bra träning och mycket roligare än att sitta på en roddmaskin på gymet.Det var en relativt tjock dimma då vi gav oss ut men allt eftersom tiden gick så lättade den. Här ute på sjön fanns inga mygg tack o lov. Det var alldeles tyst och stilla.

När solen kom fram kunde jag verkligen njuta av solskenet och den fantastiska naturupplevelsen samt stillheten.
Stensjön heter ju just stensjön pga av alla stora stenbumlingar som ligger där. Men det är också en vacker sjö då det finns många fina näckrosor. Då sjön är grund är det som sagt lätt att gå på grund på någon av stenarna. Vissa partier är djupare och andra är extremt grunda.

Dagen grydde, dimman lättade och det blev en kanonfin sommardag med blå himmel och spegelblankt vatten.TREVLIG HELG OCH HA DET SKÖNT

14 comments:

Saltistjejen said...

Fantastiska bilder! och det verkar varit en helt underbar roddtur!!!!!! Vilket ljus!
Mmmm....
hoppas ni får en skön helg nu!
Kram!

Nilla said...

Döda poeters sällskap
Stekta Gröna Tomater! Där sa du två jättebra filmer som jag hade glömt! :-) Vad härligt det ser ut på roddturen. Jag gillar också att ro, men det var så längesedan nu.

Annika said...

Desiree! VILKA trolska och underbara bilder!!
En sommarmorgon i juli är bara vackrast!
Ljuset är ljuvligt.
STEKTA gröna tomater!! Underbar!!
Kram och trevlig helg!!

Petra H said...

Vilka härliga bilder!! Jag förstår att det är ett fint sommarminne som du gärna tänker tillbaka på. Och skönt att slippa myggen ;-)
Trevlig helg!
Kram

Fritt ur hjärtat said...

Helt fantastiska bilder!
Men..
Döda poeters sällskap
Stekta Gröna Tomater
Lost in translation
Hade kunnat stå på min lista också. Me like!

Anne said...

Helt UNDERBARA bilder, helt fantastiska! Som Annika skrev, de är helt trolska. Jag kan riktigt känna den där stämningen som måste legat i luften, den stilla morgonen och spegelblanka sjön. Nästan så att jag får lite sommarlängtan...
Ha en riktigt skön helg! KRAM!

Marianne said...

Vad härligt det låter! Vi var ofta ute och rodde i Mälaren när jag var liten, men det är ju många år sedan nu. En stilla morgon är det som vackrast. Så vackra bilder!

Ha en jätteskön helg!
Kram!

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Kul att du gillade bilderna. Jo det var en fantastisk naturupplevelse som sagt att få möta morgonen på det här sättet.

Nilla, bra att jag kunde komma på två bra filmer. Jag tycker det är svårt att komma ihåg alla filmer man tyckt varit superbra.

Annika, jo det kändes verkligen trollskt som du säger den där morgonen. Man kunde inte tro att dagen skulle bli så klar och vacker då man först begav sig ut och dimman var så tjock och tät. Stekta Gröna Tomater har vi faktiskt kollat på igen sedan vi flyttade hit och den var lika bra som jag mindes den.

Petra, ha ha jo myggen är verkligen skönt att slippa för de var verkligen ettriga i sommras vill jag lova. Detta gav ett fint sommarminne.

Fritt ur hjärtat, ja det är många filmer man glömmer bort och sedan när man går in hos er andra så utbrister man ofta - ja just det den filmen var ju så himla bra. Ha en bra helg.

Anne, tack så mycket. Det var verkligen rogivande och underbart att komma ut på sjön så tidigt. Ha en toppenhelg du också.

Kram

Marianne, ja visst är det underbart att ro en stillmorgon. Rena spaupplevelsen nästan. Sköt om dig och ha det bra.

Christoffer said...

Har med riktigt svårt att rangordna filmer, när man väl ska göra det så har man svårt att komma på vilka som verkligen är favoriterna.

Som en liten travia, så skickar jag med en länk över alla filmer/serier som spelats in i din nuvarande bostadsort
http://www.imdb.com/List?endings=on&&locations=Birmingham,+Alabama,+USA

Ha en bra helg ni med

Desiree said...

Christoffer, ja det är verkligen inte lätt att rangordna och komma på vad gäller filmer. Tack så mycket för länken med alla filmer som spelats in här. Kul :-)
Jag har faktiskt försökt kolla på bra filmer som just har sitt ursprung här så som Stekta gröna tomater, Forest Gump, Driving Miss Daisy osv. Det är så mycket kul detaljer man plötsligt känner igen i miljöeerna i dessa filmer nu när man bor här. Ha en skön helg.

Ninni said...

Åh vilket fint minne! Härliga bilder av er roddtur också.
Såna morgnar skulle man vilja uppleva fler av men tyvärr så är det alltför sällan som vi kommer upp riktigt tidigt när det är så där stilla. I vår stuga sover man så oerhört gott. De enda ljud som hörs är fåglarna och dem störs man inte av :) Nej, då måste man nog sätta klockan på ringning.
Hälsningar från ett kallt, mörkt och regnigt Sverige.
Kram Ninni

Desiree said...

Ninnie, tack så mycket. Eran stuga låter underbar. Här sov vi också väldigt gott så jag hade faktiskt ställt klockan på ringing. Här har det slagit om nu blivit kyligt men det är klart och soligt väder idag så det gör mig glad för det har varit regnigt hela veckan annars.
KRam och sköt om dig.

Anna, Fair and True said...

Oj, vilken upplevelse! Då tänkte jag särkilt på dimman! Så häftiga bilder!

Jag håller med om "The Reader". Bra film men så frustrerande!

Katarina said...

Vilka vackra bilder! Svensk sommar är något mycket speciellt!