Monday, October 26, 2009

Höst

Nu har även höstfärgerna börjat komma. När jag skrev om höstkänslor som fredagstema här i fredags så skrev jag att det mesta ännu var grönt. Men nu märker jag att det börjar gå snabbt och att träden börjar skifta vackert i både gult och rött. När jag och C tog våran cykeltur i söndagsmorse så var det som sagt så otroligt vackert att jag var jätteglad att jag fått med mig kameran. Luften var så där klar och krispig, solen lyste och naturen kändes verkligen fräsch och rentvättad. Det är något så speciellt med det där morgonljuset tycker jag som man ser på fotot ovan. Idag är det lite extra höstlikt med regn och rusk. Temperaturen så här års växlar friskt. Det kan vara allt mellan några få plusgrader till 25 grader. Det gäller alltså att kolla vädret dagligen.

Nu vill man gärna passa på att mysa till det med levande ljus hemma om kvällarna. Doftljus är stort här. Finns i alla möjliga varianter, dofter, färger och storlekar. Hur mycket som helst att välja mellan. Jag köpte dessa båda häromveckan då de var på extrapris. De kommer nog att räcka länge för de är rejält stora.


Här står jag och blickar ut över morgondimman som sakta börjar lätta över den lilla sjön vid golfabanan. Det ser nästan ut som ånga som stiger upp vilket det också är då temperaturen på vattnet är betydligt högre än luften.

När vi passerade golfbanan så låg ännu daggen kvar i gräset . När solen lyste på dessa smådaggdroppar så såg det nästan ut som ett lätt snötäcke som vilade över greenerna.Nu har vi haft ett par klara vackra dagar med stålande höstväder. Det är bara att njuta. Värmen i huset får vi sätta på av och till beroende på när det behövs. Det verkar som det ska bli bra väder på lördag då det är Halloween! Nu börjar många av träden bli riktigt vackra.


Ha en fin dag allesammans.

7 comments:

Annika said...

Härliga bilder! De med dimma blir så trolska!
Vackra!
Men Desiree!! VISST går det fort med löven nu!! Här börjar en hel del träd kalna av, och nyligen var de gröna!!
NU går det fort.
kallt idag, tycker jag. Känner mig frusssen...Men jag var ute ocvh gick i regnet imorse och det var så skönt. Regn skall det dock vara hela dagen idag och imorrn...
BARA det inte regnar på lördag, säger jag! Det vore INTE kul!
Kramar!!!

Sparkling said...

vilka underbart härliga bilder, verkligen en fröjd för ögat! grattis efterskott!

Saltistjejen said...

Vad vackert det är hos er nu! Jag tycker det är så lyxigt att få uppleva vckra höstar!
Och dina bilder från söndagsmorgonturen är sååååå sagolika. man bara väntar att det ska synas ngn lite rumpnisse eller älva som tittar fram. Coolt attd et var dagg. Tyckte först det såg ut som rimfrost.
Vi har också regn och rusk idag.
Kramar!!

Ninni said...

Vilka härliga höstbilder! Dimman över vattnet...kan det bli mera stämningsfullt? Vad skönt det ser ut med en cykeltur i solen...
Med lite tur kanske vi får se solen här hemma de närmaste dagarna. Det vore skönt!
Ha det så gott!
Kram NInni

Desiree said...

Annika, tack. Det känns som om det går väldigt fort nu med löven som du säger. Pang bom liksom så plötsligt är det höst på riktigt. Ja det är lite ruggigt idag här också med regnet. Just det kompis, BARA det inte regnar på lördag men det ska enligt väderleksrapporten inte gör det här.

Kramis

Sparkling, tack så mycket.

Saltis, javisst såg daggen ut som snö eller rimfrost. Det där morgonljuset var verkligen trollsktvackert. Ha det gott.

Desiree said...

Tack, ljuset denna morgon var sååå perfekt för att fota. Jag är så glad att jag kom ut och fick ta med mig kameran. Nu är det väldigt vackert och skönt här. Men när löven väl åkt av så blir det ganska grått och mörkt här också. Hoppas att ni får lite sol till helgen.

Anna, Fair and True said...

Vilken härlig cykeltur! Gillade särskilt bilderna med dimman!

Jag är inte så förtjust i doftljus, det beror på vad de luktar. Gillar inte om de är för söta eller för blommiga dofter eller t ex kanel.