Sunday, October 11, 2009

Pumkinpatch

Igår åkte vi ut till en pumkinpatch där man får plocka pumpor själv. Detta brukar vara populärt så här års då det är dax att börja dekorera inför halloween och thanksgiving. Vi åkte ut hit tillsammans med C och G och deras lilla dotter L. C jobbar ju tillsammans med min C och är svensk. Han är gift med G som är amerikanska och de ska flytta till Helsingfors här i december.

Det var kul att komma ut till pumkinpatchen. Detta är populärt bland barnfamiljer just för att det är en kul aktivitet att välja och plocka sina egna pumpor. Man får åka hölass ut till pumpafältet. Där går man sedan runt och väljer en eller flera pumpor som man gillar och sedan tar med sig tillbaka. Det finns verkligen alla former, färger och storlekar. Röda, organga, gröna och även vita. Några runda andra avlånga, från små till jättestora.

Old Baker Farm var namnet på gården vi åkte ut till. Här fanns också lite smådjur som getter, kalvar, smågrisar och höns som barnen kunde klappa och kolla in.


Det blev en mysig söndagsutflykt och vi lyckades hitta några snygga pumpor. Nu står de så vackert här hemma på farstutrappen. Det känns kul och bra att även vi har lyckats pynta lite inför halloween nu med våra pumpor. Vi kommer att kvällen innan halloween självklart att krava ut ansikten på dessa pumor.

Vi var ju här på samma gård för två år sedan. Enda skillnaden denna gången var att det var rejält lerigt pga av allt regnande. Hade jag vetat att man skulle få så här mycket lera på skorna hade jag tagit gummistövlar på mig istället. Det blev verkligen till att tvätta gympaskorna då man kom hem. Lilla L tyckte dock att leran och geggan var riktigt kul.

Kettlekorn är någon slags popcorn. Jag vet dock inte vad skillnden är mellan popcorn och just Kettlekorn.På området fanns lite smått och gott av varje. Det såldes lemonad och här såldes också blommor.

Självklart fanns det en Corn Maze, en labyrint som är byggd inne i majsfältet. Eftersom det har regnat rejält på sistone var det mycket lerigt också som en extra utmaning då man begav sig in hit. Jag och C fuskade på slutet och smet tvärs över för att till slut komma ut. Vi höll på att inte komma ut annars.
En hel radda med höbalar.Mycket pumpor fanns det i alla möjliga storlekar och färger. Här fanns en vägg med hål uppsatt där man kunder prova att träffa hålen med majskolvar och försöka få igenom dem.

Här hade vi kommit ut till det stora fältet med alla pumporna. Det fanns många många att välja bland. Ut till fältet åkte man hölass och sedan fick man välja sina pumpor och vänta på att traktorn med hölasset skulle komma tillbaka och hämta upp en.

Det var mycket folk på plats. Sådant här är väldigt populärt bland barnfamiljer. Detta tyckte lilla L var toppen att få gå omkring här.
Nöjda och glada åkte vi tillbaka på hölasset med våra pumpor vi hade valt ut. Lilla L lyckades bära sin egen som hon själv hade valt.

Idag är det riktigt höstlikt med regn och rusk. Många har ledigt för att det är Columbus Day men icke vi. Om vädret ändå är så här kass så kan man faktiskt lika gärna åka till jobbet. Nästa helg ser vädret ut att bli bättre men nu ska det regna några dagar.12 comments:

Anne said...

Rolig helgutflykt ni gjort!!!
Vi har inte gjort nån sådan i år, men i fjol. Riktigt roligt höstnöje, dock tycker jag (när vi var i fjol) att det var sååå mycket folk, det förtog lite av nöjet att trängas med så mycket människor och behöva vänta en bra stund på att få bilparkering på de intilliggande åkrarna som fungerade som parkering. Har man barn med är det nog ännu roligare också, det är ju främst för barnen på nåt sätt.
Det här tycker jag amerikaner annars är så bra på, att ordna happenings på det här sättet. Majskastningen som du visar bild på, det har jag inte sett. Ser rätt kul ut. Jag hörde att pumpaodlarna får in kolossala pengar på de här hösthelgerna då de har aktiviteter på sina gårdar. 200-300.000 dollar kan de dra in i oktober och på alla helger. Åtminstone de större pumpkin patch (min granne som hade insider info berättade det här). Schysst årsinkomst om man säger så....man kanske borde sadla om till pumpaodlare.
Ha en riktigt bra vecka! Hoppas du visar lite bilder på trappan och dina pumpor. Kram!

Saltistjejen said...

Å vad mysigt!!!!
jag gillar verkligen pumpor! De är så vackra och det känns väldigt speciellt att semånga av dem Vi ahr aldrig plockat pumpor själva men tidigare år när vi åkt runt utanför NYC på hösten så ser man ju just ställen där de odlar och säljer pumpor och jag gillar det verkligen.
Här är höstigt nu!!!! oj! Kylig luft och jag tycker ljuset ändrats rejält på bara de senaste 1-2 veckorna. Nu är det definitivt höstljus igen. Och i och med att man ställer om klockan kommer det ju att bli riktigt mörkt tidigt. Lite trist tycker jag för jag blir ofta mycket tröttare när dagarna är korta och mörkret lägger sig tidigare på kvällarna.
Stor kram!!

Inger said...

Det ser så charmigt ut med alla pumpor och bollkryantemum.Skulle gärna besöka någon Pumkinpatch här i Sverige om det finns.Höstfärgerna värmer verkligen. Reste runt i US en höst och fick uppleva alla trädgårdsdekorationer, så fint. Skelett och gravstenar i trädgårdar tilltalar dock inte mig.
En fin höst önskar jag!

Annika said...

Så himla mysigt med allehanda pumpkin patches, tycker jag. SÅ mysigt att fira hösten! GILLAR!
Det är speciellt och mysigt att befinna sig på en pumpkin patch, och roligt att plocka pumpor.

Kettle corn är popcorn som är smaksatta med både salt och socker. INTE min favvis, for sure!!!

Desiree. jag är kär i den här årstiden. Idag har vi bara ca 12 grader här, och mulet. men jag ÄLSKAR det!!!

Älskar hur hösten här är kantad av allehanda helger och happenings som kröns i julen!!

Kramar!!

Fröken Anki said...

Vad kul att få plocka sin egen pumpa. Undrar om man kan göra det här också? Har faktiskt inte undersökt det. Hmmm...

Jag gillar den här årstiden med höstpyntet, Halloween-pynt är cäl så där. Men pumpor och Mum's - det gillar jag.

Låter som att ni fick en mycket mysig söndag. Ha en bra Columbus Day och en fin vecka!
kram

Anonymous said...

Vad mysigt med en pumpa-utflykt! Jag sa i lördags till O att kanske en av anledningarna till att jag inte gillar Halloweeen är att jag hatar färgen orange, ha ha! Men pumpor är fina!
Jag åkte förbi en åker med höbalar för några veckor sedan med en fransk kollega från Alliance Francaise, och vi sa samtidigt att det såg ut som EUROPA!! Det är så ovanligt att se höbalar, eller överhuvudtaget åkrar här så vi associerade direkt till hemma!
Kram

Desiree said...

Anne, jag förstår att det inte var så kul om det var jättemycket folk. Det där med att kasta majs har jag faktiskt inte sett förut. Jag tror du har helt rätt i att pumpaodlarna tjänar en hel del på dessa evenemang då det kostar 10 dollar per person i inträde.Å andra sidan får man med sig en pumpa och man får även åka med hölasset. Jag får ta och fota så snart det blir bättre väder på hur pumporna ser ut på våran trapp.

Saltis, jo du har helt rätt i att det känns höstigt. Idag har det verkligen gjort det då det varit mörkt och regnigt hela dagen. När ställs klockan om förresten?

Inger, jag gillar också pumporna bättre tror jag än skeletten men det är ändå kul med halloween. Eftersom vi inte har barn så känner vi att det räcker med pumporna får våran del.

Annika, tack kul att du kunde det där med kettlekorn för det har jag undrat över länge men inte vetat. Jag förstår att du älskar denna årstid då ni har lite mer höstlikt. Här är det bara regnigt men ännu varmt. I fredags hade vi 33 grader! Jag gick runt och visste knappt vilken månad det var. Det hade lika gärna kunnat vara mitt i sommaren kändes det som. Jag hoppas på lite fint solsken och lite lägre temperaturer så som ni har för det gillar jag.

Fröken Anki, tack så mycket. Vet inte om det finns något likande i Sverige. Det blev en mysig dag.

Petchie, ah så färgen orange är alltså inte din favvis? Pumpor finns ju dock i många andra nyanser och färger än just de vanliga oranga som säljs överallt. Du har rätt i att höbalar känns faktiskt europeiskt på sitt sätt.

Marie said...

Vad mysigt! Det är ju nu man brukar få se bilder på kändisarna när de är med sina barn på en pumpkin patch! Måste vara väldigt kul att kunna plocka vilka pumpor man vill! :)

Jenny said...

Vad mysigt :)

Sporty Spice said...

Supermysiga bilder! Det är så kul att göra helgutflykter! Och som Annika just bskrev här är ju Kettle Corn både söta och salta. Jag kan tycka att de är gott - men enbart på marknader då de är gjorda i en sådan där stor kittel och helt färska. Att köpa i butik på påse skulle jag aldrig göra. Jag var på en Pumpkin Patch i helgen och där hade de "Corn Mace". Alltså ett stort majsfält som de hade gjort till en gigantisk labyrint. Lite kul.

Anna, Fair and True said...

Åh, jag vill också!! Och jag vill ha ert väder istället för 3 grader brrr!

Marianne said...

Så mysigt! Lagar du pumpa sedan, eller har du dem bara som dekoration?

Kram!