Sunday, October 4, 2009

Helgens Kräftskiva

I lördags var det alltså kräftskiva med lilla svenskgänget här i Birmingham. Nu blev vi inte allihop riktigt men det var jag och C, sedan Erik som är gift med Elisabeth som är från USA och Christer som är gift med Gretchen och deras lilla dotter Lina. Sedan hade Erik också bjudit in en av sina studenter som var en tjej från Alabama som har ansökt om att åka och plugga i Sverige och därför gärna ville kolla in lite svenska traditioner och lära sig lite mer om just sverige.

Kräftorna var IKEA kräftor som sagt och även i år så smakde dessa riktigt bra. Det sjöngs och drack lite snaps. Vi glömde tyvärr fixa sånghäfte i år så vi försökte välja visor som alla kunde och som man kom ihåg utantill. Det blev en blandning av både julvisor och snapsvisor. Även snapssorterna var vitt skilda allt från beska droppar till julsnaps. Man tager vad man haver helt enkelt. Men riktigt trevligt och gott blev det.


Vi satt utomhus genom hela middagen och gick sedan in för att äta efterrätten. Kvällen var jättefin och helt perfekt för att ha kräftkalas på. Nu är det som sagt skönt ute. Igår hade vi sol och 22 grader med en torr luft, så nice!
Kräftor i oktober och julsnaps på kräftkalas. Det är inte så jättenoga det viktiga är att ha trevligt ihop och få köra lite svenska traditioner.
Efterrätten dukades upp inomhus för det hade trots allt blivit lite kyligt utomhus.

En mysig och vacker kväll blev det. Ännu ett lyckat och trevligt kräftkalas. Igår satte det igång igen, REGN och åter mera regn. Det började väl vid lunchtid och sedan regnande det ovabrutet resten av dagen. Men så har det ju varit nu i över en månad att minst halva helgen går bort pga av regn så jag börjar väl vänja mig. Idag är det riktigt kyligt och känns rått ute i luften med bara 18 grader. Men jag har iallfall kunnat ta fram mina jeans och fått sätta på mig dessa och det är kul. Igår gjorde vi inget särskilt alls. Jo jag inhandlade faktiskt min halloween dräkt till i år. Kan inte avslöja vad det blir förrän på dagen D. Men nog lär det bli halloween partaj i år då det infaller på en lördag.

10 comments:

Marie said...

Mmm, vad gott och härligt med kräftskiva! Jag blir riktigt sugen på att äta kräftor när jag ser dina bilder. Och vad härligt att kunna sitta utomhus! Tur att det inte regnade då!

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Jo de var riktigt goda och kvällen var helt underbar så vi valde helt rätt kväll för kräftskiva. Nog hade vi tur med vädret kan man säga.

Anne said...

Vad mysigt och GOTT det ser ut. Ni har alltid så inbjudande och smarriga dukningar vid era bjudningar. Jag gillar det, inga papperstallrikar och muggar och sånt där.
Jag tycker förresten lyktorna du köpt från World MArket var jättefina, är själv sugen och inspirerad att göra nåt med hemmet nu när jag kommit hem. Nu känns det som höst men var ju sommar då jag lämnade, så det känns som det är dags att ändra och greja lite.
Måste förresten helt hålla med dig om det du skrev om matetikett (inlägget som hette bananetikett), jag tänker och resonerar precis likadant när det kommer till regler och uppförande där. Det är en annan sak när man är själv, då är andra regler som gäller. T.ex. äter jag själv dagtid ofta framför datorn eller tv:n, men då spelar det ju ingen roll.
Hur som helst, roligt kunna följa med din blogg på regelbunden basis igen!
Något nytt beträffande huset?
KRAM!

Desiree said...

Anne, heeeej kompis, så kul att du är tillbaka. Ser fram emot att få läsa och höra hur du har haft det. Jo nog känner man sig sugen på att fixa lite nu inför hösten med lite nytt. Vi tänkte nog försöka åka ut till någon pumpkinpatch nästa helg och se om vi kan få tag i lite pumpor att dekorerar med inför halloween. Nej tyvärr inga nyheter alls med huset. Tvärtom så verkar hela husmarknaden ha dött av för tillfället. Vårat och andra hus visas inte ens. Folk har slutat att gå på visningar. Jag vet inte varför det är så just nu men hoppas att det här huset kan bli sålt någon dag även om det känns asjobbigt. Det känns som om det skulle behövas ett mindre mirakel.Men superskoj att du är tillbaka!

Annika said...

Härliga bilder, Desiree!
Visst är det kul med lite svennetraditioner ibland! Me likey, a lot!
IKEAS kräftor tycker jag är goda! Mums, nu blev jag sugen...
Härligt att ni kunde sitta ute!

Här är det vackert, krispigt och man känner sååå att det är höst. Snart vet jag att det är dags att slå på värmen, och snart vet jag att det är dags att börja med höstkläderna...yippey!!!!
I love it!!

KRAMAR!!

Anonymous said...

Det låter som vår kräftskiva i september, lite av varje - julsnaps bland annat ;-) Och vi hade ju inte ens kräftor utan bara räkor, men allting funkar om man har rätt inställning!!
Vad tråkigt att ni har sådana regniga helger, vi har haft en ovanligt torr orkansäsong hittills!!
Kram

Desiree said...

Annika, det var perfekt att vädrets maker var med oss och det var himla mysig att kunna sitta ute. Elisabeth hade dukat så vackert. Kräftorna var riktigt mumsiga. Inget fel alls på dessa IKEA kräftor. Det blev två kartonger över så igår delade jag och C på en och idag ska vi göra en god fisksoppa med bland annat kräftstjärtar och annat smått och gott. Hoppas du kryar på dig snart. Inge kul att vara sjuk :-(

Petchie, jovisst är det så att allting funkar. Det måste inte alls vara så perfekt eller helt enligt regleboken. Det viktigaste är att träffas och få det trevligt ihop och sedan gör det mindre att det är kräftskiva i oktober med julsnaps, ha ha. Lustigt att ni har extra torrt nere hos er och här är det så blött och regnigt. Det är på något sätt aldrig lagom. Förra året var det supertorka här i år är det översvämningar nästintill.

Saltistjejen said...

Vad härligt det ser ut!!! Underbart med kräftor! Jag har inte ätit kräftor sedan jag lämnade Sverige tror jag.
Kraaam!

Sporty Spice said...

Oh vad det ser trevligt ut. Nu blev jag supersugen på kräftor!!!

Anna, Fair and True said...

Vadå, snaps passar väl vid varje svensk högtid - påsk, midsommar, kräftskiva, jul osv.! ;)