Thursday, October 1, 2009

Fredagstema - Tre saker att ta med till öde ö

Vilka tre saker skulle du ta med dig till en öde ö? är frågan som Erica börjar med som första fredagstema för oktober månad.

Oj oj detta tycker jag är svårt att klura på. Det är klassisk fråga som jag nog både fått och tänkt på tidigare men ändå sitter och tänker länge över. En öde ö, jag tänker mig iallfall en tropisk ö där det finns färskt vatten, palmer, kokosnötter och där man inte behöver så mycket kläder. Ska man vara praktisk eller ska man satsa på lite roliga grejer?

Om jag ska vara praktiskt så skulle jag nog ta med mig ett campingkök, en super leatherman kniv och ett metspö för att kunna fånga fisk. Om det däremot var en öde ö där det redan fanns en liten hydda och tillgång till mat och eld – the basics alltså. Då skulle jag ta med mig min laptop (om vi säger att det fanns el och tillgång till nätet), en mixer så att jag kunde göra goda smoothies på all tropisk frukt och sedan skulle jag gärna ta med en hund som sällskap. Hunden skulle bli en vän att utforska ön tillsammans med och få någon att prata med och inte känna sig så ensam.

Då var det fredag - underbart! Imorgon ska vi på kräftskiva med vårat lilla svenskgäng här i Birmingham. Det kan tyckas lite sent med kräftskiva i början på oktober men det gör mig inget. Det är IKEA kräftor som faktiskt fått ligga i frysen på jobbet, då som ni fått reda på denna vecka, att våra frysar hemma är knökfulla som de är. Det är inte så ofta vi träffas lilla svenskgänget här så det ska bli kul med kräftskiva.Vädermässigt har jag blivit bönhörd denna veckan. Det har varit fantastiskt toppenväder med ca 23-25 grader, sol och TORR luft, ahhhh! På morgonen har det till och med varit lite kyla i luften med temperaturer på endast 10-15 grader, så skönt. Idag är det dock mulet och det kommer lite regnskurar men imorgon ska det bli bättre igen och förhoppningvis inget regn då vi dessutom ska sitta utomhus på våran kräftskiva. Jag hoppas att vi slipper mer fuktig luft.


Ha det gott allesammans! Trevlig helg!

16 comments:

Fritt ur hjärtat said...

fiskspöt funderade jag också på. Men tänkte att jag får lösa det där, med kniven jag har med.
Här har vi också haft en bra vädervecka, det var skönt, nästan nödvändigt kändes det som.

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, det är helt klart inte lätt att välja ut bara tre saker som man får ta med sig. Jag tycker det var svårt att klura på. Kul att ni också har fått njuta av fint väder under veckan. Ha en fin helg.

Marie said...

Jag glömde fredagstemat igen, dålig stil! Jag får försöka komma ihåg nästa vecka, tror jag börjar bli dagvill...

Praktisk är nog bra att vara på en öde ö, annars överlever man inte så länge!

Härligt med kräftskiva, hoppas ni får en riktigt bra kväll!

Annika said...

Smarta grejjer!
Fiskspö, superbra!!
Kniven, YESS!!
HUnd, SMART!!!

Här har det varit kallt, ruggigt. fast allt är relativt, ungefär 14-18 grader.
Ganska mulet.

KUL med svennekräftskiva. Antar att vi får se en massa bilder på måndag. KUL!!

KRAMAR!!

Norrsken och stjärnfall said...

Nästan samma saker som jag skulle ta med, om jag också skulle vara praktisk men opraktiska saker så blir det dator med ett fungerande internet och självklart ett batteri som fungerar i evigheter. Kul med kräftskiva med svenskarna! Hoppas att ni får en trevlig helt.

Desiree said...

Marie, du får hänga på nästa gång du känner för det. Du hade ju annat kul och interessant på din blogg idag ändå. Ja det ska bli kul med kräftskiva även om det som sagt blivit oktober redan.

Annika, javisst kommer det bilder från kräftskivan på måndag. Det där med vilka tre saker man skulle ta med sig på en öde ö är ju en ganska klassisk fråga men ändå svår. Ha det gott.

Norrsken och Stjärnfall, kul att vi råkat välja nästan samma saker att ta med till en öde ö. Egentligen är de roligare sakerna mest interessanta. Ha en bra helg.

Millan said...

Ja det ar verkligen en klassisk fraga som man sakert svarat pa hundra ganger men anda kommer inte svaret automatiskt! Lurigt!!
Det later jatte kul med kraftskiva. Ikeakraftorna brukar vara helt ok. Hoppas ni far det skoj!
kram

Desiree said...

Millan, tack. Ja visst är det svårt fast man säkerligen fått denna fråga många gånger och funderat över den många gånger. Bra att du provat IKEA kräftorna och tyckt att de varit ok. VI provade dem förra året i för sig och tyckte att de var goda. Ha en skön och bra helg.

Ninni said...

Smart val av saker till den öde ön. Jag skulle nog ha ruskigt svårt att välja bara tre saker...det är likadant när jag packar resväskan. Den blir sprängfylld.
Nu har vi fått känna på höstrusket här i mina hemtrakter. Två, tre plusgrader på morgnarna...brrrr. Just nu öser regnet ner, det talas om ev. snöbyar...
Men man vänjer sig snabbt :)
Ha en skön helg!
Kram

Lena said...

Datorn skulle ju vara kul att ha med sig, men tvivlar på strömmen? Man kanske skulle ta med papper o penna också.
Ha en fortsatt bra helg!

mårran said...

Ja vad ska man vara praktisk eller.... du har valt bra saker. Med datorn behöver du ju knappast aldrig känna dig ensam.

Hoppas kräftskivan blev som tänkt!
Fortsatt skön söndag!

Desiree said...

Ninnie, jag håller med dig om att det VERILIGEN är supersvårt att välja ut bara tre saker att ta med till en öde ö. Jag är precis som du när det gäller att packa väskor. Jag vill gärna ta med lite extra för att gardera mig utifall att...
Oj oj låter som att den svenska hösten har slagit till på allvar. Hoppas att ni slipper snö iallfall för det känns ju lite tidigt för det ännu. Man får väl vara glad över att iallfall september var en sådan fin månad med lite sommartemperaturer nästan. Du får ta och sätta på dig både vantar och mössa när du ska till jobbet om morgonen numerdå. Tända ljus och mysa till det inomhus med en kopp gott te eller kaffe. Tog ni med er lite kaffe från Brasilien kanske till och med?

Lena, man får förutsätta att det finns ström som funkar hela tiden eller att man har ett evighetsbatteri och att man har tillgång till internet för annars är det inte mycket vits med att ta med sig datorn.

Mårran, tack så mycket. Kräftskivan blev jättetrevlig. Ha en fortsatt bra söndag du också.

Marianne said...

Hoppas ni fick en trevlig kräftskiva!

Mixer var första gången jag läste hos dig, men det var en bra idé så man kan få sig lite gott av alla de goda frukter som självklart växer på den öde ön!

Kram!

Erica Pettersson said...

Riktigt smarta saker du skulle ta med :) Hunden var en riktigt bra idé. Det skulle vara ett riktigt bra sällskap :D

Hoppas att du får en bra kommande vecka!
(Jag ber även om ursäkt för att jag kommenterar så sent. Har varit en del annat i helgen :))

MVH /Erica

Camilla said...

Kraftskiva kan man ha nastan nar som helst tycker jag. Det ar ju sa gott med kraftor!!
Hoppas att ni hade det vansinnigt trevligt med alla tillbehor.
Ha det gott.
Kram

Anna, Fair and True said...

Jag tänkte inte på det där att det kanske inte var någon varm ö man kom till! Tog bara för givet att det var en paradisö! :) Och kniv och sådant tänkte jag heller på! Så jag hade fått jobba hårt med vassa stenar :)