Tuesday, October 6, 2009

Frukost i det papparslösa samhället

Datanördarna äter frukost. Ha ha jo så här ser det ut hemma hos oss varje vardagsmorgon. Här sitter vi och mumsar på våran mussli med våra laptops. Så är det ju när man inte har någon papperstidning. Det går inte säga saker så som - vill du vara vänlig och ge mig eknomidelen. Det är ju bara att klicka till sin egen ekonomidel om man vill ha den. Jag är helt klart internet beroende, skulle inte klara mig utan nätet. Lite bloggar och lite DN är vad jag ser till att svepa igenom på morgonen.

Någon vanlig papperstidning har vi inte här. Däremot brukar jag slå på tv:n och kolla The NBC morning show medans jag gör iordning mig och sedan blir det DN via nätet.

9 comments:

Victoria said...

Haha! Så ser det ut hemma hos oss också ibland! Praktiskt men kanske inte så socialt... ;o)
Kram!

Saltistjejen said...

Hahaha!!! ungefär sådär ser det ut hos oss varje dag. Iblnd till frukost ibland till andra måltider eller allmänt...
Frukosten blir ju numer lite beroende av hur E är så det är inte alltid man sitter ner och äter i lugn o ro längre, haha utan springer ibland omkring som en yr höna mellan frukostmacka, yoghurt, te och E som ska leka, eller vill att man ska läsa eller annat...
Men vi använder datorerna MYCKET och jag läser ofta bloggar när jag äter faktiskt. Lunch äter jag ofta hemma nu när jag jobbar så nära och då blir det ofta lite bloggläsande eller annat surfande på nätet. Koll av email också.
Stor kram!!

Desiree said...

Victoria, skönt att man inte är ensam. Ja praktiskt men inte så socialt. Men på morgonkvisten är jag ändå inte så social av mig så mig gör det inget.

Saltis, ah så ni kör också så här. Jo jag kan tänka mig att det inte blir mycket lugn och ro och sitta ned med liten E som vill göra annat och leka. Vad skönt att du faktiskt kan gå hem på lunchen numer. Jo nog är man datorberoende helt klart.

Anna, Fair and True said...

Vi sitter oftast så där på kvällarna men på morgonen sitter jag oftast i soffan framför TVn (SVT Morron) medan Peter sitter vid köksbordet och läser tidningen. Han äter nämligen innan mig och går hemifrån tidigare. Och jag tar med mig tidningen till jobbet och läser den där. Men internet-beroende är vi båda två! :)

Annika said...

HAHA! Kul bild!
Sådär ser det nog ut hos oss ibland också, men vi har papperstidning också. Fast, sanningen är ju att peter ofta har gått till jobbet då jag äter frukost under veckorna. Jag äter dock frulle framför datorn.
Japp, jag med, datorberoende!!
Kram!

Desiree said...

Anna, interessant att höra vilka olika morgonvanor folk har. Tur att man inte är den enda som är internetberoende iallfall.

Annika, jag förstår verkligen att du passar på att kolla bloggar under din frukost.Speciellt om du äter själv. Även om DN på nätet är toppen så måste jag nog säga att jag föredrar den hederliga pappersvarianten när jag får tillfälle. Är jag hemma i sverige så läser jag helst pappers DN.

Fröken Anki said...

:D Ser ju onekligen lite lustigt ut. Men praktiskt! Och modernt! ;)

Vi har NY Times weekender-upplaga så vi har papperstidning som räcker hela veckan. Lite gammaldags kanske, men jag gillar känslan av att bläddra.

Ha en fin torsdags morgon. Kan ni förresten skicka upp lite sol hit till PA, det är så höstigt och grått just nu?
kram

Marianne said...

Så är det här också! Inte mer osocialt än att läsa papperstidningen tycker jag, tvärtom egentligen, det blir: "Kolla i DN, det står att ..." och så vidare, och inte så sällan att man börjar prata om en artikel som båda kan läsa. Med papperstidningen är det bara en i taget som kan läsa och då blir diskussionen ganska ensidig.

Kram!

Marie said...

Haha! Jag också! Men här hemma äter vi inte frukost tillsammans på vardagsmorgnarna, jag är inte så hungrig 5.30! Äter jag ensam så gör jag det vid datorn!