Tuesday, July 29, 2008

Onsdagsrecept - Jordgubbsmuffins med vanilj och choklad


Goda och mättande muffins med både havre, nötter och jordgubbar. Gott, nyttigt och med mycket bra innehåll. Dessa kommer från nLife.se som bjuder på många goda och nyttiga recept.

ca 15 st
1,5 dl siktad fullkornsmjöl av dinkel
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn/fiberhavregryn/nakenhavre
1 dl hackad mandel
2 msk lönnsirap
2 tsk bikarbonat
4 msk finhackad mörk choklad minst 72% kakaohalt
1/2 dl rapsolja
2 dl vaniljkesella
1 stor mogen banan
1 -2 dl tunt skivade jordgubbar
2 uppvispade ägg

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. När alla dessa är väl blandade tillsätter du under omrörning lönnsirap, rapsolja, vaniljkesella, mosad banan, choklad, jordgubbar och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler. Goda nybakta såklart men går också utmärkt att frysa. Jag har själv provat att frysa dem och sedan värma upp dem och de blir kanongoda då också.
(Här i USA finns Kesella bland annat att köpa på Whole Foods och heter Quark. Vill man fixa till vaniljkesella kan man antigen ha i lite vaniljextrakt eller vaniljsocker som man då köpt på IKEA).

9 comments:

Petchie75 said...

Mums, vad gott och perfekt att använda Costcos enorma jordgubbsförpackningar för något annat än morgongröten! :D
Jag har nu så många onsdagsrecept att testa när jag kommer tillbaka till PR.
När åker du förresten?
Kram!

Desiree said...

Petra, dessa var supersmarriga. Jordgubbsäsongen fortsätter här. De verkar fortfarande vara on sale och sådant. Jag åker på lördag, jippi!!! Äntligen semester ska bli såååå himla sköööönt :-)

Ida, hej det var länge sedan. Hoppas att allt är bra med dig och lilla Bailey boy. Dinkelmjöl heter Spelt på englska.

Victoria said...

Ooooh, så gott! Och jag ser att Ida hann före med sin fråga om vad dinkel heter på engelska, vad bra att veta!
Kram/Vic

Anna, Fair and True said...

Vad mumsigt det ser ut!

My White Cottage said...

Smarriga muffins!

Har läst ikapp om er semester i Florida - så underbart... Vilka fantastiska bilder! Ni verkar verkligen ha haft härliga dagar där nere!

Trist att det har varit så turbulent på erat jobb. Skönt om det lugnar ner sig nu! Och så är det alltså snart dags för hemresa till Sverige! Jag håller tummarna för att du får toppenbra dagar här hemma!!!

Stor kram från Jenny

Desiree said...

Victoria, dessa kan verkligen rekomenderas. Spelt kan vara lite könligt att få tag på. Men på vissa Publix finns det iallfall.

Anna, tack. Ha så kul på roadtripen.

My white cottage, tack så mycket. Ja Florida semestern var helt underbar även om den var kort. Jag hoppas också att det blir mer stabilt och bättre framöver med tillvaron för oss här i USA. Det känns underbart att bara få komma iväg på semester till Sverige. Även om det skulle regna och vara kallt så skulle det inte göra så mycket. Ha det bra du också.

Millan said...

Wow vilka jatte goda muffins. De maste jag absolut prova!
Jag hade en del att lasa igen kan man saga sa det kommer en blandad kommentar...
Sa nu har ni varit i USA i 2 ar. Det ar alltid lite konstigt att tanka tillbaka pa de dar aren man varit pa ett nytt stalle. Pa ett satt sa kanns de ju alltid som en evighet och samtidigt som om de sprungit forbi alldeles for fort. Det later som en valdigt jobbig och orolig var ni har bakom er. Men skont att det lost sig och ni har bestamt er for att stanna och slipper fundera for mycket pa det nu!

Jatte harliga foton fran Florida!! Valdigt somriga och det later som ni haft det jatte gott!

Desiree said...

Millan, muffinsarna är minst lika goda som de ser ut. Det är precis som du säger att tiden känns som den både gått otroligt snabbt men också långsamt på olika sätt. Ja jag hoppas verkligen att den jobbigaste tiden är bakom oss nu och att saker och ting blir bättre och mer stabila. Vi trivs ju bra även om vi båda är överrens om att vi vill tillbaka till europa om några år. Det känns även jätteskönt att både jag och C känner samma på denna punkt. Florida var alldeles underbart. Du kommer att ha tid att läsa ikapp för jag sticker ju på semester imorgon :-)

Marianne said...

Låter gott och ser gott ut. Ska spara receptet och se om jag hittar ingredienserna här. Annars får det väl bli långtidssparande.

Jag har missat onsdagsrecept två veckor nu, men jag får komma igen nästa vecka.