Monday, September 21, 2009

Ganska usel helg


En bild som visar hur vi har det just nu. Regn, regn och åter regn. Det är riktigt kass väder här då ett lågtryck har parkerat sig över oss. Det är dessutom mycket värre än vad den här bilden visar för idag är det också riktigt mörkt ute. Väldigt höstlikt förutom att det är varmt och fuktigt.

Lördagen var usel! En riktigt blä dag. Vi vaknade och det ösregnade. Vi hade plannerat att åka upp norrut och segla lite katamaran och paddla kanot hos en av C´s kollegor men det blev ju inställt då det regnade. Då tänkte vi att vi istället kunde åka upp till akvariet i Chattanooga, TN. Men hur som haver blev vi fördröjda och kom av oss och sedan blev det för sent för att åka upp dit då det ändå visade sig att det skulle ta oss tre timmar enkel resa att åka upp dit. Så även den idéen fick överges. Då satt vi i bilen packade och med våra matsäck och visste inte riktigt vart vi skulle ta vägen. Vi lyckades iallfall ta oss till botaniska trädgården där det fanns en utställning om Orkidéer.

Uställningen var iallafall trevlig. Fanns en hel del orkidéer som var otroligt vackra och som jag inte hade sett tidigare. Vi köpte oss en vacker gul som nu står i matsalen där det är lite mer ljus. Vi hoppas att den ska trivas där och förhoppningsvis även blomma om vilket vi inte fått våra tidigare orkidéer att göra som stått i vardagsrummet. Jag tror att det har kanske varit lite för mörkt där för att de riktigt ska trivas. Orkidée utställningen var inte så stor och när vi var klara forsatte det att regna ute så någon utomhus aktivitet gick inte att göra. Vi åkte till Walmart och köpte lite plastburkar för att organisera upp i skafferiet och fördrev lite tid där genom att kolla in olika halloween kostymer. Sedan åkte vi hem och hade picknick hemma vid köksbordet med våran matsäck. Regnet forsatte att ösa utanför. Hatar då det bara regnar på det här sättet på helgen. Jag behövde göra av med lite energi och kände mig rastlös så jag städade hela huset. Nu är iallfall hela vårat hus välstädat så regnet förde väl med sig något gott ändå på sätt och vis.
Någon timme innan skymmningen så slutade det regna.


Avslutningen på denna lördag såg vi iallfall till att den blev bra. Vi grillade en god biff, drack lite gott vin och fick ihop en riktigt bra middag.Ironiskt nog så har vi riktigt dåligt väder just nu. Det är tydligen något lågtryck som har parkerat sig ovanför oss här i södern och regn råder det ingen brist på. När det inte regnar så går det knappt vara ute heller för värmen och den höga luftfuktigheten gör att man verkligen känner så som man kliver ut i en fesljummen ångbastu. Gör man den minsta typ av ansträning ute så svettas man floder. Inte speciellt kul. Här får man alltså sitta inne och kura. Tända ljus och så för det blir mörkt ute med allt regnande. Idag vaknade jag igen av att regnet som smattrade mot fönstret. Det är riktigt blä väder ute idag också, mörkt, blött, regning och fuktigt. Usch vad jag är trött på både detta lågtryck och på fukten som gör att man ständigt går omkring och känner sig klibbig.



Dessa är förvisso inte orkidéer men jag tyckte att den här blomman var läcker med sina färger och sedan tyckte jag att regndropparna här på kålväxten blev vackra.



Här har vi några av orkidéerna som vi var och tittade på, på utställningen. Många orkidéer är riktigt läckra och vackra.

Söndagen fortsatte det att regna dock inte ihållande regn iallfall utan ett flertal skurar. Vi åt en god brunch med våfflor och fruktsallad och sedan åkte jag och handlade lite och efter det åkte vi in till stan och tränade lite grann och avslutade söndagen med en god höstgryta när man ändå får lite höstvibbar av det här vädret förutom att det är 28 grader varmt ute och så fuktigt som sagt. Inte kul när man inte kan vara ute på helgerna. Ni hemma i Sverige har betydligt bättre väder än vad vi har här just nu.
Imorse var jag hos tandläkaren eller snarare hos tandhygienisten skulle jag nog säga. Det är egentligen hon som gör hela jobbet från att noggrann rengöring till att ta röntgenbilder. Sedan kommer tandläkaren bara in kort och petar lite på tänderna och tar en koll som tar max 2 minuter. Vi går till tandhygienisten och tandläkaren här två gånger om året (mycket oftare än vad jag någonsin gjorde i Sverige). Så nu känner jag mig så där ren och fräsch i munnen. Jag gillar verkligen stolarna de har på mottagningen. De är hur sköna som helst och sedan ligger man där och kollar på tv och får själv välja kanal medans jobbet utförs.
Denna lilla gula fick följa med oss hem. Jag hoppas att den kommer att trivas och att den kommer att både blomma länge och se till att blomma om.




Nu har även Halloween dekorationerna börjat dyka upp. I souvenirbutiken vid botaniska trädgården såg jag dessa.


Vi passade också på att gå runt lite på övriga delar av botaniska trädgården och gick in i orangeriet där de hade en del kaktusar.




Den här dammen med näckrosorna i blått och rosa tyckte jag också var fin.

I går kväll kollade jag och C en svenskfilm faktiskt för ovanlighetens skull (vi kollar film väldigt sällan, oftast hinns det inte med). Men vi såg iallfall filmen De Ofrivilliga som handlar om grupptryck. Man får följa olika personer i deras vardag och händelser där de utsätts för olika typer av grupptryck. Den här filmen har fått mycket god kritik och ska tydligen vara Sveriges bidrag till Oscarasgalan vad jag förstod men jag måste säga att jag mest tyckte att filmen var ganska märklig och inte speciellt bra heller. Jag förstod först inte ens att det handlade om grupptryck innan jag kom till slutet.

9 comments:

Annika said...

Så dåligt väder hos er alltså...
Här har vi haft det mest strålande väder du kan tänka dig...
Så olika det kan vara. Visserligen gillar jag regn, men det blir lite depp när det håller på en hel helg.
Jag hade skittråkigt igår, riktigt uselt, trots strålande väder. Peter jobbade hela dagen. Karolina var ute med kompisar...ICK vad trist det var. Jag hade ingen lust att hitta på ngt på egen hand heller...SKITTRIST!! Skönt med måndag :-)
er middag låter god och trevlig.
Fukten verkar ha lämnat oss häruppe nu...Meget tacksam för det! Visst kan det komma fuktiga dagar än, men mestadels är det nog över nu.
Gillar att gå till tandis jag också :-)
Det ska jag göra på ons :-)
Tycker om när tandhygienisten drar och bökar, hahaha!!
Känns fräscht!!
KRAMAR!!!

Saltistjejen said...

Oj då ahr vi precis tvärtomväder mot er nu. Här är det underbart!!! Runt 20-26 grader i helgen och sol med torr fin luft!!!!
Så hrälgit. jag hoppas att det håller i sig en bra bit in i oktober. Ofta är ju september fin här och så även hittills. Skönt för vi har haft lite trist väder för ca 10 dagar sedan eller så.
Jag förstår att det kan krypa i kroppen när det är sådär långvarigt regn. man vill ju gärna ut på helgen. Samtidigt kan det vara mysigt ibland med regn ocksåtycerk jag. men bara en dag och helst inte hela helgen. Men då kan man kura med en bra bok eller se på film eller göra annat. För oss är regn itne så skoj dock eftersom E ofta blir väldigt uttråkad om hon enabrt är inne i lägenheten Och när man har henne kan man itne bara "njuts" av en bok eller så utan måste ju aktivera henne vilket kan vara lite tröttsamt i längden om man inte får gå ut.... :-)
Men orkidéutställningen ni var på var ju superfin! Vi var på en här för ett par år sedan som var himla fin också. Jag älskar orkidéer men vi slängde vår trogna orkidé efter att katterna varit på den alltför många gånger. Den var dock väldigt bra för den hade blommat nästan konstant med nya blommor i ca 1.5 år. Så det kändes lite trist att kasta den, men skicket var inte så bra efter att katten lekt med den senaste gången...
Hoppas nu ni får bättre väder snart!
Stor kram!!!

Victoria said...

Tråkigt att så många planer gick i stöpet på grund av det dåliga vädret, men skönt att ni kom iväg på orkidéutställningen i alla fall! Hoppas att ni har bättre väder nu. Kramar/Vic

Miss Marie said...

Jag tycker inte att helgen verkar ha varit så dålig! Vilka vackra blommor! Och kul med halloween-pynt, det kan behövas när det bara blir mörkare o mörkare...

Desiree said...

Annika, Ja det är verkligen pissdåligt väder här och saken är den att det liksom inte är första helgen heller utan så här har det mer eller mindre hållt på i någon månad nu. Förra helgen var ok men helgen innan dess så försvann hela lördagen i regn och helgen innan jag kom hit var likadan sa C. När det är uppehåll är det liksom skitvarmt och superfuktigt så man är ju inte jättesugen på att hitta på saker ute.
Du verkar inte heller ha haft det riktigt bra. Jag förstår verkligen att det känns supertrist att vara själv och försöka aktivera sig. Hoppas att nästa helg blir bättre för oss båda eller hur? Skönt med måndag, shit det är inte bra när man känner så ;-)
Nu känner jag mig som sagt riktigt ren och fin i munnen iallfall och det är toppen.

Saltis, jag skulle verkligen önska mig erat väder. Även om temperaturen inte alltid är så himmla hög just nu så är det den där höga luftfuktigheten som får en att känna som om man ständigt befann sig inne i ett tropiskt växthus. Visst håller jag med om att regn kan vara mysigt ibland men inte kul när helgen regnar bort och det dessutom har blivit flera helger på det här sättet nu. Vad synd att ni behövde slänga ut eran orkidée som ni haft som blommat så länge. Det förstår jag inte kändes något vidare. Jag gillar orkidéer men det gäller ibland att hitta rätt sort och rätt plats så att de trivs. Min mamma har helt ljuvliga orkidéer som ständigt blommar. Jag hoppas att denna ska blomma om för den vi haft innan har inte velat göra det. Ha en bra start på veckan och hoppas att lillis mår bättre idag.

Victoria, det finns hopp :-) Bättre lite mer torrt väder kanske kommer i slutet på denna vecka. Förhoppningvis kan vi då få nästa helg utan regn, jippi!

Marie,du har nog rätt att man får försöka fokusera på det positiva som den vackra orkidée utställninge som vi trots allt hamnade på och lite kul halloween pynt hittade vi också där att kolla in.

Lullun said...

Trist att du tyckte det var en sådan "depphelg", fast vackra blommor fick ni i alla fall bevisligen sett. :-)
Filmen har jag inte hört talas om, men inte lät den något vidare inte.
Hoppas denna veckan och kommande helg blir bättre! :-)

Millan said...

sa trist det ar nar det bara regnar. Man blir ju galen!! Sarskilt som man langta sa till helgerna... har du forresten borjat jobba igen nu da? Later anda som om ni gjorde det basta av situationen och fick en helt ok helg tillslut!
I england gar man ocksa till tandlakaren tva ganger om aret. Kanns lite mycket faktiskt... m en kanske bra att kunna hitta saker innan de blivit for stora om det ar nagra problem!
Kram!

Anna, Fair and True said...

Intressant det du skrev om tandläkaren. Nu går jag aldrig till tandhygienisten för jag har som tur är inga sådana problem (tydligen räcker eltandborste + tandtråd väl på mina tänder för att motverka plack och jag har aldrig haft tandsten) men dock till tandläkaren minst en gång per år. Men då är det tandläkaren som gör allt, förutom röntgen, och de brukar väl ändå ta en 10 minuter eller så. Han är så trevlig och pedagogisk och berättar vad han gör hela tiden. Dock har jag ingen TV att titta på under tiden! :)

På tal om något helt annat! Nu har jag också inhandlat en KitchenAid!! Har ju funderat av och i till i två-tre år men nu gick priset ner lite och då slog jag till! Det blev en röd och jag hoppas att den är lika fin i verkligheten som på bild. Kände att jag ville ha lite färg men en färg som inte går ur tiden på samma sätt som turkos eller gul. Så snart kommer det upp en bild på bloggen, när den väl anlänt med posten!

Desiree said...

Lullun, tack så mycket. Filmen kan du som sagt skippa. Man får hoppas att nästa helg blir bättre på alla sätt.

Anna, jo jag reflekterade också just över skillnaden att gå till tandläkaren i Sverige där det är just tandläkaren som gör allt skrapande och sådant. Egentligen kanske det är vettigare att göra så som de gör här att tandhygienisten gör skrapande och rengörning och man låter tandläkaren sköta kollen och laga hål och köra de mer komplexa sakerna. Kanske skulle det få ner kostnaderna något för patienterna då man gick till tandläkaren i Sverige vilket blivit hutlöst dyrt.

Åh wow vad kul att du köpt en Kitenchaid! Du kommer garanterat att bli kanonnöjd. En röd! Det var nog den jag helst själv ville ha men jag ville inte betala extra bara för färgen och den svarta blev billigare så därför fick min bli svart. Super som sagt! Ser fram emot att kolla in den på din blogg då den anlänt. Har du beställt extra utrustning till den också? Jag tycker iförsig att det räcker rätt långt med vispen, och degkroken som följer med.