Sunday, October 25, 2009

Födelsedagshelg och firande

Den här otroligt vackra och härliga buketten stod och väntade på mig då jag kom hem på fredagen från mina kära föräldrar.

Nu känner jag att jag har fått bli rejält firad och jag är mycket nöjd över min födelsedag. Egentligen blev det mesta firandet på lördagen. Men på fredag morgon blev jag uppvaktad av C med både blommor och en överraskningspresent. Av C fick jag nämligen en jättefin ugnsform av det kända märket Le Cruset som gör fantastiskt fina emalj kärl och grytor. Tåliga och av toppkvalitée. Le Cruset gör ju så fina saker att man kan ställa fram det på bordet direkt då man har gäster. Sedan fick jag även ta fram mina båda Ecco paket. Det blev nämligen två Ecco paket, ett större med ett par snygga höst/vinterstövlar och ett mindre med ett par lite coola sportiga skor. Jag gillar verkligen Ecco för det gör så otroligt sköna skor. Dessutom så gick det att beställa med europeiska storlekar och det är ju toppen. Jag har ju annars problem med att mina fötter är för små för amerikanska normalstorlekar. Storlek 36 är jättesvårt att hitta här. Minsta storleken här är ju 36.5. När jag kom hem i fredags så stod även den här supervackra blomsterkorgen till mig på våran trapp från mina föräldrar. Tack så jättemycket mamma och pappa för de jättefina blommorna!

.
I det lilla Eccopaketet låg dessa skor. Lite coola och sportiga. Sedan hade jag även innan jag lämnat Sverige fått denna knivslip i förskottspresent av mina föräldrar. Den är verkligen suverän! När man är interesserad av matlagning så är vassa knivar ett måste känner jag. Jag hatar verkligen slöa knivar.



Stövlarna från Ecco såg ut så hät. Jag fick ju även en liten gåva från en av mina favoritbutiker här i USA, nämligen sminkbutiken Sephora. Tre små fina lipgloss.


Mammas och Pappas stora vackra blomsterkorg förgyller verkligen köket på ett mycket vackert sätt. Jättefina blommor!

Lördagmorgon började vi med att duka upp en god och härlig frukost-brunch.

Lördag morgon började jag och C med att ta det soft. Vid 10 tiden åt vi en god frukost-brunch med färsk frukt, bröd jag smuglat med mig från Sverige, goda pålägg, juice och gröt. Sedan hade vi även massage att se fram emot. Jag hade känt mig lite stel när jag vaknade på lördagmorgon så massagen gjorde verkligen susen. Ha ha det är väl ålderkrämporna som börjar komma nu eller hur;-)

Innan massagen hann vi faktiskt med en liten fika stund på Starbucks. Vi fick dock reda på att massagsskolan kommer att upphöra pga av finanskrisen så har de haft svårt att få nya elever och de tvingas nu efter 15 år att klappa igen! Inte kul alls. Vi har ju verkligen gillat och uppskattat att gå på deras elevbehandlingar som varit mycket prisvärda. Vi har en gång kvar att gå men sedan får vi försöka hitta något annat ställe eller betala fullt pris och inte gå lika ofta. Det har ju känts så lyxigt och underbart att just ha denna massagen varje månad. Supersynd att de inte kommer att finnas kvar som sagt :-(





Kaffe med härligt krämig mjölkskumm, färsk frukt och smuglat bröd från Sverige fick det bland annat bli denna morgon.


Denna fina solgula ugnsform från Le Cruset fick jag som överraskningsgåva av C. Superfin!

Middagen och kvällen på resturangen var verkligen trevlig och god.

Lördag kväll hade jag bokat bord på Bottega som är en italiensk resturang som ligger inne i stan. Det är en av stans bästa resturanger. Jag blev mycket nöjd med besöket och kvällen där. Maten var verkligen mycket god och av hög kvalitée. Spännande smaker och mycket vällagat. Eftersom jag själv lagar så mycket mat så kräver jag det lilla extra för att impas. Men det här var som sagt riktigt bra och hit kan jag absolut tänka mig att gå fler gånger. Servicen var av toppkvalité också. Vi började med att beställa in lite bubbel för att skåla i. Det verkade som att hovmästaren noterade att vi verkligen var interesserade av maten så de bjöd oss oväntat på en extra förrätt! De som satt vid bordet brevid fick inte någon extra förrätt så det var mycket uppskattat.



Bottega kan jag verkligen rekomendera om ni har vägarna förbi här. Hit kan jag absolut tänka mig att gå fler gånger. Maten var utsökt och spännande. Jättefina råvaror. Servicen var bästa tänkbara och miljön stämningful och mysig.

Söndagmorgon vakanade vi till strålande väder. Det var en kylig morgon men det såg så vackert ut ute att C föreslog att vi skulle börja dagen med en cykeltur ner till sjön för att fota morgondimman. Jag tvekade först över att behöva lämna mitt varma goa täcke men var samtidigt lockad av möjligheten till fina bilder och cykeltur. När vi väl hade kommit ut var det en alldeles fantastisk morgon! Det är något speciellt med morgonljus. Dimman låg som en vacker slöja över sjön. Nu verkar det som om det även börjat komma lite höstfärger hit till oss här i Alabama. Då vi begav oss ut var det ca 7 grader ute bara men sedan under dagen steg temperaturen till behagliga 18 grader. Just nu är det alltså helt ljuvligt väder. Man får passa på att njuta nu för den här perioden är inte så lång. När bladen senare åkt av träden blir det ganska grått och mörkt även här.




Tidig söndag morgon. Kylig morgonluft med dimma som stiger från sjön. Så vackert och friskt. En riktig toppestart på dagen.


Morgondimma och lite höstfärger på träden vid sjön.

11 comments:

Saltistjejen said...

Vilken underbar helg!!! Och jätteina presenter! Jag gillar också Ecco mycket. Framförallt för att de gör bra skor om man har långa och smala fötter vilket jag har. Deras skor passar ofta mina fötter bra. Ett annat märke om M´s moster sa var bra om man har långa smala fötter är mefisto. Men jag har ingen aning om ifall de också gör små storlekar. De borde nog det dock för jag tror märket är franskt och i Europa är det ju många som inte ahr så stora storlekar.
Restaurangen såg jättemysig ut. Vad roligt att ni fick så bra service där och att maten hde det där lilla extra. Detta är ngt jag vet att vi blivit bortskämda med här i NYC. Väldigt bortskämda faktiskt. De flesta restauranger håller en så hög standard att man faktiskt kan märka av detta när man äter på andra ställen, Usch då kan jag känna mig som en kräsen bitch.... ;-)
Synd med massageskolan också. Men jag förstår att det är tufft för många i den branchen nu. Många förlorar sina jobb och det första man drar ner på är såklart "lyx" som t ex SPA och massager etc. Haha, här i staden har t ex en hel del strippklubbar fått slå igen p g a finanskrisen....! Lite udda bransch som man iten tänker så mycket på.
Som sagt, härlig födelsedag och helg!!!!!!!
Hoppas att ni får lika fint väder i veckan och att det blir en bra sådan! Imorgo kommer Petchie-Petra hit och det ska bli sååå roligt!
Kramar!!

Miss Marie said...

GRATTIS! Vilken underbar födelsedagshelg du har haft! Skönt när man kan njuta av sin födelsedag i flera dagar!

Snygga skor! Både skorna men framförallt stövlarna! De var riktigt snygga. Och jag gillar ju Le Creuset så jag kan föreställa mig vilka goda middagar du kan göra med den ugnsformen... Gott!

Anne said...

Vilken superhärlig födelsedagshelg det blev!!!! ååååhhh, vad trevligt det ser ut. SÅ fina presenter du fick. Den där stora blomkorgen från dina föräldrar blir man glad varje gång man ser, den kommer säkert hålla sig fräsch länge också så du får njuta av den ett bra tag.
Gillar alla dina presenter, Ecco är ju bara bäst och vad gäller köksmärken fick du en kanongrej där. Passar perfekt en kocktjej som du :)
Visst är det roligt när man går till en bättre restaurang som man har förväntningar på och satsar lite extra. Då vill man inte bli besviken, även om det ju tyvärr händer...speciellt om man som du är duktig på att laga mat och gör det mycket. Som du säger, det krävs ganska mycket då av ett utebesök för att du ska bli impad. De märkte nog helt klart att ni var genuint intresserade eftersom de bjöd pp förrätt!!!
Ha en riktigt skön vecka!

Anonymous said...

Vilken härlig födelsedag du har haft. Det riktigt kryllar av stämning i bilderna, härligt!
Grattis i efterskott!

Annika said...

Hej snygging!!!
Vilken helg!
OCH vilka attans snygga stövlar och skor! Gillar!
FINA grejjer fick du!
Le Crucet har så fina grytor att man blir alldeles vimmelkantig!
Snacka om kvalitet, som sagt.
Ert restaurangbesök lär ju bara så lyckat!!!
FÖR, nog har det hänt alltför ofta att peter och jag gått på "bra" ställen och fått medioker mat.
Förra helgen var vi inne i DC och åt. För oss tre gick det på över 300 dollar, och ändå var det så in i h-vete mediokert att det var rent ledsamt. Vad trist sånt är alltså.
jaja, oftast får man ju god mat, men ibland blir det bara så fel!
Underbara bilder du tagit över helgen!
Kramar!!!

Marianne said...

Vilket härligt födelsedagsfirande! GRATTIS än en gång! Var det 30 du blev? Hehe, ålderskrämporna får du allt vänta ett tag till på, och var glad för det!

Superfina skor och stövlar. Lite tuffare, det gillar jag också, för det är snyggt när det bryter av lite tycker jag.

Massage skulle jag nog också behöva, har nästan kramp i vänster axel/nacke. Men det får vänta tills gästerna har åkt igen. Synd att den där skolan ska stänga om den har varit bra.

Hoppas du får en bra vecka nu!
Kramar!

Desiree said...

Saltis, jag är supernöjd med både helgen och alla fina presenter. Det var långt över förväntan. Ska kolla upp det där märket som du fick tips av från M´s moster. Jag är faktiskt lite småavis på det fina och stora resturangutbudet ni har i NY. Där kan jag verkligen förstå att man blir bortskämd med hur många fantastiska smakupplevelser och kök som helst. Jag kan också förstå att lyxkonsumtion som just massage och spa är något som folk drar ner på bland det första. Synd för skolan dock som funnits i hela 15 år att behöva slå igen. Men så är det ju ibland. Vad kul att du ska få träffa båda Petrorna imorgon! Du får hälsa så gott till dem båda fast jag bara träffat Petchie i verkligeheten.

Kram

Marie, tack så mycket. Jodå jag tänkte nog att den som skulle förstå Le Cruset allra bäst vore du som fick den där jättefina grytan i bröllopspresent. Jag gillar stövlarna helmycket redan.

Anne, tack så jättemycket vännen. Jag är supernöjd med allt. Hoppas att mammas och pappasbukett kommer att hålla länge länge för den är så himla fin. Det var verkligen uppskattat och kul att de bjöd på extra förrätt då de märkte att vi verkligen njöt av de förrätter vi beställt in. Tack, ha en skön vecka du också.

Anonoymous, tack så mycket. :-)

Annika, kul att du gillade stövlarna. Jodu det där med mediokra resturanger känner man till allt för väl vid det här laget. Man blir så himla besviken ofta. Det är verkligen inte kul som ni då ni var i DC förra helgen betalat så mycket och sedan är det liksom inget speciellt. Usch vad trist det är då. Det har hänt oss så ofta också att jag liksom inte längre vågar ha så stora förväntningar och att vi också väldigt sällan faktiskt går ut och äter numer. Jag lägger så gärna ut lite mer i pengar om jag får något jag blir nöjd och glad över. Det här stället var väl värt sina pengar. Inte jättedyrt egentligen ca 30 dollar kostade huvudrätten och förrätterna låg på mellan 9-14. Kul att man har hittat ett ställe man kan tänka sig att gå till igen med nöje.

Desiree said...

Marianne, he he ja visst var det 30 jag fyllde! Du har så rätt så :-)
Tack så mycket. Hoppas du kan få lite massage som behöver det. Det blir så lätt att man just blir stel och får ont i axlar och rygg och då känns det så underbart om man kan få lite massage som lättar upp. Man känner sig verkligen som en ny person efter behandlingen. Ha det fortsatt trevligt med dina gäster.

Petchie75 said...

Ett försenat grattis och vilka fina presenter!!! Och jättevackra bilder från er cykeltur på morgonen. LIka fina dimmiga bilder som från er roddtur i somras.
Vad tråkigt att "er" massageskola ska stänga :-( O fick en massage av mig i födelsedagspresent men vi glömmer hela tiden att boka en tid åt honom - jag SKA försöka komma ihåg att göra det nästa helg!
Stora födelsedagskramar

Desiree said...

Petra, tackar så mycket. Det var verkligen en härlig helg med mycket fint, gott och trevligt. Du får boka in en tid till O så att ni inte glömmer innan det är dax att lämna. Det är verkligen superskönt att unna sig. VIlken trevlig födelsedagspresent han fick av dig. Ha det nu så trevligt i NY tillsammans med Sporty Petra och Saltis. Kul att du får tillfälle att träffa dem igen.

Anna, Fair and True said...

Låter som en perfekt födelsedag! Och vad kul med en överraskning också!