Sunday, October 18, 2009

Kylig helg

I fredags blåste det ner kyliga vindar norrifrån. Plötsligt sjönk temperaturen ner till mellan 10-15 grader. Det slutade äntligen att regna också. Vi har till och med fått sätta på värmen här under helgen. Husen är nämligen så pass dåligt isolerade att det snabbt blir kallt inomhus om det är kyligt ute. När vi vaknade i lördagsmorse hade vi bara 16 grader inomhus. Lördagkväll så satte vi därför faktiskt på värmen för första gången den här säsongen. Idag är det ännu en kall morgon med bara 7 grader. Vi hade stängt av värmen över natten i huset och när jag tassade upp kan jag säga att det var riktigt kyligt inomhus. Jag hoppade snabbt in i dushen för att värma mig. Men det är strålande sol och riktigt härligt och vackert höstväder idag.

Jag tycker egentligen att man borde få en dag till under helgen för lördag brukar tyvärr gå åt till att göra sådant tråkigt som måste göras men som man inte hinner under veckan så som att handla, tvätta och städa. Dessutom finns det en hel del att göra i trädgården under hösten. Vi har som bekant en hel del tallar på våran tomt och de befinner sig i sin bästa eller sämsta barrsäsong hur man nu ser på saken. Det blir verkligen drivor med barr på nolltid.

Söndagen bjöd på strålande vackert väder. Det var sol och ca 12 grader. Så skönt! Jag kände att jag hade lite spring i benen och ville passa på att kolla in fler halloween dekorationer i området så jag satte på mig löparskorna och sprang en runda. Det var en hel del folk som var ute och jobbade i trädgården eller som höll på att pynta.

Det har varit en skön och bra helg.


Vi har ätit gott så som vi brukar under helgen. Vi brukar köra med en lite senare frukost/brunch vid 10 tiden på helgerna. På lördagkväll brukar jag försöka se till att laga något lite mer festligt och sedan dukar vi fint i matsalen och har en fin stämningsfull trerätters. Jag gillar ju att laga mat och prova nya recept och så här på helgen då man har lite mer tid så är det perfekt att prova lite nytt och gott. Förrätt, brödbak och brunch visas här.


Nu när det slagit om och blivit kyligare tog jag mig en titt i min garderob och insåg att jag saknade lite varmare basplagg så det fick bli en tur till GAP. Där hittade jag lite fint samt det jag var ute efter. Dessutom var jag in på min favorit sminkbutik, Sephora för att hämta upp min födelsedagspresent. Jag fyller nämligen år på fredag. Gillar butiker som ger en födelsedagspresenter.




Lördag kväll smög jag runt lite i området med min kamera för att fota lite av alla halloween dekorationer som dykt upp. Jag har ju visat lite tidigare men de blir egentligen finast och gör sig till sin fulla rätt då det mörknat.




Vi har faktiskt piffat till och utökat på pumpafronten på trappen. Köpte ytterligare två stora pumor idag. De vi fick tag på förra helgen är jättefina men lite väl platta i formen för att kunna karva i senare så jag köpte några helt vanliga som var lite mer runda i formen.

8 comments:

Miss Marie said...

Wow! Jag vill också få födelsedagspresent från Sephora! Lyxigt! :)

Verkligen en härlig helg för er! Gillar både förrätten, brödet och brunchen, mums! :)

Annika said...

På fredag är det alltså dagen D för dig!
KUL!
Sephora är en så kul affär att botanisera i.
vad hittade du på GAP undrar jag nyfiket???
Måste ut oc hhandla för jag har inget alls just nu, känns det som. Bara tristplagg i hela garderoben...
Mysigt med halloween. Den där pumpan till höger är så fin. Visst är det den som kallas fairytale pumpkin? VILL ha en sån. Ska köpa!

Ni verkar ha haft en bra helg, och äntligen lite höstkänsla hos er också. About DAMN time!!
Här har vi ju frusit till max!!!

NU har vi lika varmt ser jag idag, 12 grader både i Bama och i norra VA.

Kram!!

Marianne said...

Så fint ni har det med pumporna!

Så du fyller på fredag! Det blir svårt att fira med ännu godare mat än ni brukar äta, ni har alltid så fint. Trerätters är sällan jag gör, det blir skillnad när man är ensam i köket, det är inte lika roligt då. Ni är ju två som hjälps åt.

Kul med nya kläder också, jag ska försöka hitta lite vita blusar i morgon har jag tänkt, för det är så bra att dra på sig över en t-shirt för att bli både lite mer välklädd och lite mer påklädd : )

Kramar!

Desiree said...

Marie, yes! Det är inte dumt alls att bli uppmärksammad till sin födelsedag av Sephora. Jag fick ett litet kit med tre olika lipgloss. Jag gillar dessutom deras poängsystem med små presenter varje gång man handlat för 100 dollar.

Annika, jepp på fredag åldras jag. Orkar inte ens tänka på själva åldern jag tänker rikta in mig på firandet istället. Vet inte om pumpan till höger kallas för fairytale pumkin men det kanske den gör. Det lät jättefint iallfall. Nu kommer jag att tänka på den som det :-)
Det bidde lite basplagg så som lite olika polotröjor men sedan hittade jag en riktigt fin jeanskjol som jag föll pladsk för. Den satt så snyggt.
Yes äntligen är det lite vackert och underbart höstväder. Jag njuuuuuter för fullt.

Marianne, jo på fredag är det födelsedag för mig. Trerätters till helgen kör vi ofta med fast det brukar vara jag som komponerar ihop menyn, handlar och dessutom lagar allt på egen hand för det mesta. Maken blir oftast gäst på mina kalas ha ha :-)
Hoppas du får tag i några vita blusar. Ha en fin måndag.

Saltistjejen said...

Kul med alla dekorationer! Våra grannar hade värsta dekorationen utanför sin dörr i helgen och jag tänkte fota men nu har det mesta försvunit och jag hann inte ta fram kameran. Undrar vart det tog vägen???
Ni verkar ha så mysiga helger! Skönt tycker jag för man behöver ladda batterierna.
Tänk att su snart fyller år! Kul! Har ni några planer för hurd du ska fira?
Kramar!!

Desiree said...

Saltis, lustigt att eran grannes dekoration försvann. Om det var en halloween dekoration borde de ju ha kvar den tills dess stora dagen är. Fast grannen kanske skulle bättre på den ytterligare. Kanske kommer den fram igen. Hoppas för nu blir jag nyfiken på hur den såg ut. Ha en fin dag.

Sporty Spice said...

Vad fint ni har med pumpor på trappan. Jag lutar mer åt det än åt folk som pyntar med spöken, RIP-gravstenar i plast och gud vet vad. Tycker det lätt blir tacky.

Kul med vintershopping. Det jag behöver i år är ett par nya tofflor, det blir som du säger rätt kyligt i amerikanska hus (de kan ju för sjutton inte isolera). Men jag väntar till jul tror jag ... för jag önskar mig svenska ulltofflor (sånna de säljer på Hötorget). Så mysiga och varma!

Ninni said...

Vad du frestar mig! Så gott det ser ut med dina matbilder...jag blir så hungrig.
Pumporna är verkligen dekorativa, jag tror jag måste köpa i år jag också.
Hoppas du får en fin födelsedag på fredag!
Kram Ninni