Monday, October 8, 2007

Huspyssel och annat smått och gott



I helgen har det pysslats med både hus och trädgård. Alla ni som har hus och trädgård vet att det i princip alltid finns något som man kan fixa och dona med. Något som behöver underhåll osv. Jag fick några riktigt bra tips angående mitt inslag om städning. I helgen har vi därför varit på Lowes som är ett slags hem och byggvaruhus. Nu har jag polerat mina parkett golv med produkten som heter Liquid Gold som Sporty Spice tipsade om. Det blev hur bra som helst. Jag är otroligt nöjd med resultatet. Det var precis en sådan här produkt jag har varit ute efter för att få upp lystern och skydda golvet. Sedan fick jag även mycket bra tips från Fia om att byta ut takduschen mot en handdusch med slang. Nu har vi även gjort det och jag är jättelycklig. Nu slipper jag stå där och kasta vatten med en balja varje gång jag ska städa duschen där hälften av vattnet brukar träffa väggen och hälften brukar studsa emot en själv så att man blir dyblöt. Tack Fia och Sporty Spice. Idag har min kära C gjort något som verkligen får mig att älska honom ännu mer. Han har putsat alla fönster på nedervåningen. Detta är verkligen ett stort och beundrandsvärt jobb. Vi har nämligen riktigt många fönster, närmare bestämt 29. Alla fönster har dessutom spröjs vilket gör det otroligt mycket jobbigare att putsa dem. Jag har aldrig sett någon i vårt område putsa sina fönster. Jag tror att de flesta inte skulle kunna tänka sig att göra detta själv. De anlitar nog en fönsterputsar firma och betalar glatt sina ca 2000 kr för jobbet. Nu är iallfall de flesta av våra fönster rena och det känns jätteskönt. Jag fick klippa gräset medan maken putsade och tvättade fönster. Grannarna tycker nog att vi har en smula konstiga och omvända förhållanden. Men eftersom vi är utlänningar kommer vi ju undan med mer konstiga saker.

Vi passade även på att pynta lite inför halloween. Inget avancerat utan väldigt enkelt men ändå trevligt. Vi köpte två pumpor som vi ställt på trappen och sedan köpte vi också en stor gul och härlig Kysantemum. De tycker jag är jättefina. Pumporna ska vi sedan karva figuerer i några dagar innan halloween. Det gjorde vi förra året och det var verkligen kul. Här finns det massor med tidningar och siter på nätet där man kan hitta många kul figurer och mönster att karva. Jag har också köpt några små mini-pumpor att ha inomhus som jag tyckte var trevliga och vackra.

Igår gick vi en kvälls promenad i den ljumma natten och kollade vilka av våra grannar som hade fått upp sina halloween pynt. Man kan knappt fatta att vi är inne i oktober månad. Igår vid 21 tiden då vi var ute och gick var det fortfarande 25 grader och tidigare på dagen hade det varit 30 grader. Det känns liksom inte alls som höst. Det enda som gör att man fattar att det börjar bli höst är att bladen så smått börjar gulna. Jag älskar verkligen det här klimatet. Att slippa klä på sig en massa så fort man ska ut. Att kunna gå på promenad i oktober i bara t-shirt och flipp-flops. Ibland känns det nästan för bra för att vara sant. Det är då jag undrar hur jag någonsin ska kunna flytta hem till det kalla och mörka Sverige. Den tropiska cocosnöten i mig trivs som fisken i vattnet i detta klimat.

I helgen provade jag också den där klänningen jag inte kom in i som jag tidigare provat i maj inför ett bröllop vi skulle på i Sverige. Nu var det inte längre några problem. Jag blev helt överlycklig och satte igång att prova flera av de där andra klänningarna och kjolarna som jag inte vågat prova sedan vi flyttade hit och allt gick på. Jippi! Min nya sunda livsstil funkar. Mer motion, mindre mat och nyttigare mat är det som gäller. Sedan Sverige semestern har jag faktiskt lyckats gå ner 8% av min kroppsvikt. Nu känner jag att jag faktiskt får tycka att jag är lite duktig. Jag tror inte på snabba bantningsmedel utan på att fixa en sundare livsstil istället som gör att man kan hålla sin match vikt. Jag trivs så mycket bättre med mig själv och min kropp nu. Alla de där passen på gymet har också gjort att jag numer har lite muskler på armarna och och att jag kan se att jag faktiskt har muskler på magen och inte bara cykelringar. Blev så glad att jag till och med plockade fram min brudklänning som jag hade för fem år sedan och också den satt fint. Nu ska jag sluta skryta men lite nöjd tycker jag att jag har fått kunna vara. Vi ska nämligen på en liten tillställning imorgon där klädkoden är smoking.





Pumpor på trappen.



Mini-pumpor innomhus.

15 comments:

Petchie75 said...

Jag tycker att det är lite konstigt att träden fattar att det är höst om vädret inte ställer om, men det är säkert ngn ekologisk förklaring till det fenomenet (eller ngt med fotosyntesen??). Det måste iaf kännas jättekonstigt med höstfärgade träd och flip-flops!
Mysigt med huspyssel, speciellt när det är ert eget hus!

Petchie75 said...

Men oj, jag glömde ju att gratulera till den hälsosammare livsstilen och viktminskningen!! Jättekul att komma i gamla klänningar och kjolar!
Det planerar jag också för i PR, behöver komma in i en rutin att motionera mer - hoppas att färsk frukt, och soligt väder kan locka fram det!

Anonymous said...

Vilken vacker entre ni har på huset! Det är så läckert med pumpor!..tänk att ni har så varmt, va härligt! Här har det börjat bli kallare nu, ca 9 plusgrader, det blåser och småregnar och löven faller hela tiden! Ang. motion så har jag promenerat idag..skönt! Ha det! :)

Desiree said...

Petra, jag tror att det kan ha att göra med antalet soltimmar per dygn förutom temperatur. Det har ju trots allt börjat bli mörkare lite tidigare numer. Men lite konstigt känns det allt med höst och flipp-flops. Tack, lite powerwalks och färsk frukt får dig säkert i fin form i PR.

Signe, jag älskar pumpor. De är verkligen vackra i både färg och form. Det finns så många olika och kul sorter också. Visst är det härligt att få promenera. Det känns alltid riktigt bra efter man har gjort det.

Fia said...

Vad duktig du har varit med att lägga om din livsstil!! Bra att det där med duschen funkade, visst är det lättare nu?

Tvätta fönster...mmm...det finns en grunka med något färdigt tvättmedel i osm man kan sätta på vattenslangen som både polerar och torkar förnstrena samtidigt, fråga mig inte hur det funkar, men jag vet ATT det funkar. Lätt som en plätt! Fast insidan får man ju tvätta som vanligt....

Annika said...

Jag blir galen på vädret :-/, men du känner ju mig...Knäppgöken.
Blir tokig över att den här varmt och fuktiga filten ligger över en dag efter dag efter dag...MEN, Desiree...NI har verkligen en vacker entre. DET tycker jag också! Verkligen mysigt!
Jättegrattis till att du kommer i klänningen igen...Vilken härlig känsla!! Jag försöker ju hålla min Power walks varje dag...Men det är ju så gott med mat...Nu har jag också pyntat ;-))

Desiree said...

Fia, ja det funkar mycket bättre nu med den nya duschmojängen. Jag är jättenöjd.

Annika, ja vädret är lite mysko. Det har varit ganska fuktigt här också. Kul att du gillar vår entrée. Jag är så nyfiken på att snart få se hur alla dina fina pynt ser ut när de är uppe. Du är ju så duktig på att köra powerwalks varje dag. Jag tycker också att mat är väldans gott.

Monica said...

Desiree, härligt med pumporna. Och vad duktig du är som tränar och äter rätt. Och det är inget skryt att säga att man är duktig när man jobbar hårt och når sina mål, det är bara fakta! :)

Cecilia said...

Åh så mysigt att pynta och visst är det roligare när det är ens eget hus.Här är det kallt denna morgonen,det låg på 0 när jag gick upp.Usch usch och man kan se frosten.
Grattis till viktminskningen.Vad roligt det måste kännas att komma i gamla kläder.Jag längtar också efter att få komma i trim.

Millan said...

Vilken jatte fin ingang ni har till ert hus! Den ser valdigt grandios ut!! Fint med pumpor ocksa.
Och vad duktig du varit som lyckats ga ner i vikt. Jag tycker att jag gar ner for att sedan ga upp igen.. Det ar himla skoj nar man kommer i sina gamla klader igen och jag tycker gott du kan fa kanna dig duktig!!

My White Cottage said...

Ert hus ser jättefint ut! Skulle gärna vilja se mer bilder därifrån!!! Grattis också till viktnedgången!

Kramar från Jenny

Anonymous said...

Hej! Vill bara lämna en liten hälsning och säga att jag är jätteglad att jag har hittat till din blogg (vilket jag gjorde via Jennys blogg Seaside living. Det är väldigt kul och intressant att läsa om dina funderingar som utlandssvensk och vad ni har för er. Fina bilder tar du också!
Hösthälsningar från Helena i Göteborg

Desiree said...

Monica, pumpor är oerhört mysiga och fina. Ja ibland kanske man får ge sig en liten klapp på axeln när man uppnått sitt mål. Jag vet ju hur du kämpar på i tunga branta uppförsbackar med barnvagn och allt. Det genererar säkert fina muskler.

Cecilia, noll grader låter så himla kallt nu när man vant sig vid värme. Fast det kan ju vara mysigt att sitta inne i stugvärmen och ha lite tända ljus och en god kopp kaffe eller te att värma sig med eller sitta uppkrupen i soffan och svepa in sig i en härlig stor filt. Du kommer säkert tillbaka i trimm efter att lilla bebisen kommit. Man ska inte skynda allt för snabbt heller utan låta det ta sin tid. Det gäller att hitta ett sätt som passar en själv och som funkar bra.

Millan, tack så mycket. Tycker det blev fint med höstblomman och pumporna. Visst är det härligt att kunna komma i gamla kläder. Det har ju tagit mig nästan 3 månader att gå ner dessa 5 kg men jag tror att jag har hittat ett sätt som funkar för mig att förhoppningsvis behålla denna vikt.

Seaside livning, Jag visar gärna mer bilder från huset framöver. Jag hade tänkt filma en tycker att det har varit bökigt att få till filmen så kanske lägger jag ut bilder istället.

Helena, hej kul med nya läsare. Tack för hälsningen och roligt att du gillar både bilder och bloggen. Varmt välkommen åter.

Anonymous said...

Superläckert! Håller med de andra som skrivit, ni har en väldigt läcker entré, den ser pampig och lyxig ut. Förresten, de där spräckliga, randiga pumporna du hade inomhus var väldigt fina. Lite annorlunda.

Klart du ska sträcka på dig och "skryta" över din viktnedgång. Att komma i sina gamla kläder är så mycket roligare och större än att se på vågen att x-antal kilon försvunnit. Det bästa är att komma in i gamla kläder, så ett stort grattis till viktnedgång, regelbunden träning och nyttig mat. Bra jobbat!
Vad tränar du förresten? Är det bara gymträning eller går du även på gruppträning som aerobics och liknande?

Desiree said...

Hej Anne, tack så mycket över alla fina komplimanger som du gett mig. Jag tyckte dina pumpor var så himla läckra speciellt den röda. Du hade gjort så fint i helgen att jag blev inspirerad. Jag går faktiskt mest på pass av olika slag. Vi har ju ett väldigt bra gym här på universitetsområdet. Jag brukar gå på mag och rygg pass samt pass där man kör igenom hela kroppen. Ibland simmar jag och ibland kör jag på stepmaskinerna. Tycker att pass är roligare än att behöva träna själv. Tre gånger i veckan tränar jag nu och inga ursäkter gäller förutom förkylning.