Tuesday, June 10, 2008

Farmers Market


I helgen var vi och besökte den stora farmers market här i Birmingham. Denna marknad är verkligen stor och här finns allt möjligt när det gäller frukt och grönt. Det finns dessutom blommor och växter till salu. Hit kör bönderna med sina grejer och ställer upp. Marknaden är öppen 7 dagar i veckan 24 timmar.

Vi åkte dit lördag eftermiddag. Det var varmt och man svettades bara av att gå runt bland stånden då det var 35 grader. Vi hade med oss kylboxen så att frukten som vi handlade skulle hålla sig fräsch. Jag tycker det var underbart att bara gå runt och botanisera bland allt som fanns. Roligt att handla frukt och grönt på det här sättet.

Här fanns allt möjligt att välja på. Vi lyckades hitta en vattenmelon till slut som inte var allt för gigantisk då vi bara är två och inte vill äta vattenmelon tills det sprutar ur öronen.

Tomater, sqash, okra, gruka och mycket mycket mer.Jordnötter i stora säckar. De vackra tomatraderna i grönt och rött såg jättefina ut.


Det verkade även finnas en Mexikansk sektion med produkter från Mexico och kaktus som man kunde handla. Vissa kaktusar kan man ju äta och används i matlagningen i Mexico.

Härligt läskande gott var det sedan med vattenmelon då vi kom hem.

12 comments:

Marie said...

vilket roligt ställe! ibland kan man se paparazzi-bilder när kändisar är på farmer's market och det ser så himla mysigt ut. skönt att kunna äta frukt o grönsaker som är närproducerade!

Petra H said...

Mums vad allt ser gott ut!!
Vi hittade en liten, rund (alltså inte oval) vattenmelon för nga veckor sedan på Costco - perfekt för två personer!
Kaktus smakade vi med scrambled egg i Mexico, intressant frukost...

Desiree said...

Marie, det är himla mysigt att gå runt på en sådan marknad och som du säger är det också trevligt att köpa närproducerade grödor.

Petra, vi hade tur liksom ni hittade vi också en liten rund melon som också var perfekt för två :-)
Jag provade just scrambled eggs med kaktus då vi var i Mexico i augusti förra året. Jättegott!

Annika said...

VILKA FINA BILDER!!!!
Jag älskar Farmers Markets. Det känns så helt RÄTT att handla av lokala bönder.
Vattenmelonerna börjar nu bli som allra bäst på hela året, mums. Persikorna såg super ut också!

Lullun said...

Mmmmm. Bättre än Marabou t.o.m. ;-) Jag fullkomligt älskar vattenmelon, så jag blev verkligen läskad. Ett sånt ställe saknar jag verkligen här. :-)

Annika, sverige said...

Vilken härlig marknad... en sån vill vi ha här hemma i Sverige med!

UNDERBARA bilder!!

Trevlog dag!!

mia said...

Vad gott det ser ut! Nu i den här värmen känner man egentligen ingen hunger så då passar läskande frukt perfekt.

Kram Mia

Dila said...

Vilka härliga bilder! Matmarknader är jätte skoj, skanar det här hemma i stan där jag bor. Mycket roligare att handla på marknad än i en affär. Maten känns fräschare på något sätt och lite "närmare". Låter kanske konstigt. Vattenmelon är en favorit, liksom ananas och persika. Kaktus skulle var skoj att prova. Har du provat det själv? Äter man den som den är eller ska den tillagas på något sätt?

Kram Dila

Marianne said...

Vilken härlig marknad, och vilka härliga bilder. Marknader är oslagbart bäst att handla grönsaker på. Det hade vi fina i Istanbul. Måste hitta en här också.

Hur lagar man kaktus? Har du provat?

Desiree said...

Annika, vattenmelonen var supergod och persikorna var också mums.

Lullun, ja här var riktigt trevligt att strosa runt och det fanns mycket gott och lockande att handla.

Annika Sverige, jag är glad att jag upptäckt detta ställe för hit kommer jag gå fler gånger.

Mia, du har helt rätt. Det passar verkligen bra med vattenmelon då det är riktigt hett ute.

Dila, jag har faktiskt provat kaktusen tillsammans med äggröra i Mexico. Det var gott. Hade inte så stark smak. Blev lite som att ha haricoverts eller gröna bönor i äggröra. Gott. Men lite speciell kaktus smak ändå. Jag tyckte om det hela.

Marianne, oj jag kan tänka mig att ni hade många härliga marknader i Istanbull. Hur är det med marknader i Egypten? Borde väl finnas en hel del fina marknader där också.

Anna, Fair and True said...

Åh, ananas är så himla gott! Hur använder man kaktusen? Har du provat någon gång? T ex i äggröran - är det bitar av kaktus eller mosat eller?? Här i Sverige är det mest i dryck, Loka och sånt.

annebelle said...

Vad underbart! Där skulle jag vara stammis.