Monday, June 2, 2008

Regn”When it rains it pours” är uttrycket här och det kan man verkligen saga om gårdagens regnstorm. Det var som om skyarna öppnade sig och sedan vräkte det ner regn med både åska och blixtar som krydda på moset. Våran väderradio gick igång och varnade för ”severe thunderstorm”. Ibland kommer det också hagel och dessa hagelkorn kan vara riktigt stora men som tur var kom det inget hagel igår. Vi får faktiskt en hel del sådana här regn och åskstormar som passerar. Det märks att vädret här nere i södern kan vara turbulent. Även om åskan mullrar och blixtarna smäller av har jag börjat vänja mig vid detta och föredrar detta framför evetuella tromber eller tornados. Igår var det två rejäla åskväder som drog fram och resten av denna vecka är det risk för att ytterligare ett och annat sådant här åskväder ska komma. De brukar dock inte vara allt för långvariga och när regnet dragit undan brukar solen komma fram. Det blir dock varmt och fuktigt som i ett växthus för nu märks det att sommaren har anlänt med sina temperaturer på ca 30 grader eller mer. Det kommer inte att bli svalare heller förrän i september. Det är dock väldigt grönt och frodigt. Man kan nästan se hur gräset växer på gräsmattan.
Det var inte helt lätt att fota och fånga dramatiken på bild. Men det var en rejäl vind som piskade tag i träden. Sedan bildades det riktiga floder av regnvatten på sina ställen.

Så här såg det ut på våran garageuppfart i går sen eftermiddag.

19 comments:

Ninnie said...

Hu, vilket ösregn! Det är lite otäckt med stora åskväder, och jag kan tänka mej att det känns otäckt att veta att det kan komma tornados. (Vad gör man då?)Har ni råkat ut för det någon gång?
Här har vi idag 28 grader o strålande sol, underbart tycker jag!

Marie said...

usch, vilket regn! jag föredrar vädret som vi har i sverige nu, precis som ninnie gör! =)

Desiree said...

Ninnie, tornados är inge kul, speciellt inte då de kommer nattetid. Då får vi springa ner i vår källare och söka skydd/sova där nere.

Marie, ja nu verkar det vara riktigt toppenväder i Sverige. Hoppas det blir en riktigt underbar sommar och att detta bara är början.

Anna, Fair and True said...

Man kan faktiskt se hur det står som spön i backen!

Anne said...

Hua, man riktigt ser hur regnet studsar på er garageuppfart. Jag kan tycka det är uppfriskande med de här åskvädren. Tyvärr har vi inte de här åskovädren eller kraftiga regnskurarna här (däremot regnar det ju mycket här men inte på det kraftiga sättet). Men man vill ju så klart vara på säkert avstånd och inomhus, just blixtar är ju läskiga.

Annika said...

Det blir så himla DRAMATISKT här när det åskar. När vi kom hem från beachen och var tio minuter hemifrån i lördags bröt ett enormt oväder ut...Åska, mörker, tornadovarningar och ösregn som inte var av denna världen. OTÄCKT!!
Tyvärr är det väldigt svårt att fånga dramatiken på bild. Det är som oom vattnet vräks ner mot jorden. Det är verkligen down pours, det kan vara O så otäckt.
Idag verkar vi fö ha väldigt lika väder :-)

Petra H said...

Vad bra att radion fungerar!! Vi hade också åskoväder i helgen, O tyckte att jag skulle fotografera men det är ju så svårt att fånga regn på bild för att man verkligen ska se hur mycket det regnar. Du har lyckats bra med dina regnbilder!!
Både i helgen och idag har det definitivt varit bättre väder i Sverige än här i Karibien men det kan man väl bjuda på ;-)
Ha en trevlig vecka!

Cathrine said...

Här i Stockholm har vi strålande solsken och sommarvärme vilket iof är supermysigt, men vi skulle faktiskt behöva få lite regn eftersom gräsmattan redan börjar gulna - och det är bara den 2 Juni. Ett ösregn om dagen kanske skulle göra susen :)

Desiree said...

Anna, det var inte helt lätt att fånga det på bild så jag är väldigt nöjd över kommentaren.

Anne, det var skönt att var inomhus och i säkerhet. Det är ibland rätt skönt när dessa ¨åskoväder kommer, iallfall efteråt så känns det friskare i luften. För det mesta brukar det vara ganska kort och intensivt så det brukar sällan förstöra hela dagen. Det är toppen.

Annika, skönt att ni satt säkert i bilen iallfall (då det gäller åskan och blixtar men inte tornados i för sig). Bra att det inte regnar hos er för ni har ju redan fått så mycket regn. Bra också att ni bara behövde uppleva en regndag på beachen. Det är verkligen inte lätt att fånga dramatiken på bild.

Petra, tack :-)
Jag fick ta väldigt många bilder och de flesta slängde jag då de inte alls lyckades fånga dramatiken och regnet. Mycket svårare än vad jag trodde att fota regnoväder.

Cathrine, jag unnar er verkligen det fina vädret ni har. Njuuut för i Sverige vet man ju tyvärr aldrig hur länge det fina vädret varar. Jag hoppas dock att det blir en toppensommar i sommar med tanke på att det blev en sådan dålig sommar förra året. Men lite regn kan ju behövas emellanåt för att det inte ska torka ut helt förstås.

Musikanta said...

Jag har varit med om ett fruktansvärt åskväder i Prag i slutet av 90-talet när vi inte hann hem i tid efter en promenad.

Det var ungefär som att stå under ett vattenfall - svårt att andas. Hela gatan flöt och det hade bildats djupa gropar som man sjönk ner i till knät. Man blev genomdränkt på ett par sekunder och skorna blev sig aldrig lika efter den dagen.

Som väl är har vi inte sådana regnväder i Sverige! Nu skulle det däremot vara skönt med lite regn efter nästan två veckors ihållande sol.

Fundersam Cecilia said...

Hu då vilket väder.Igår var det åska och regn runtom oss,kolsvart himmel.Det värsta vädret gick söder och norr om oss så vi klarade oss från severe varningarna.Men idag var det väl risk igen.Man får väl lära sig att leva med det under den här tiden antar jag.Men jag tycker inte om det och nån tornado varning vill jag inte höra talas om.Usch.

Sporty Spice said...

Hua, vi ska få regn imorgon här i CT så det är väl ert väder vi får. Här är ordspråket "if you don´t like the weather, wait a minute" eftersom det skiftar ganska snabbt här.

Millan said...

Oj vilket busvader! Jag snackar ocksa vader pa min blogg idag. Jag ar SA LESS pa vart just nu. Det ar sa gratt och trakigt!! Hoppas regnet ger med sig snart och solen dyker upp hos oss bada!

Desiree said...

Musikanta, jag tycker faktiskt de där häftiga regnovädrena är ganska spännande. Jag gillar när det regnar mycket och kraftigt på en gång och sedan klarnar upp. Det är helt klart svårt att få lagom med regn och sol. Förra året hade vi alldeles för lite regn här och en svår torka med vattenransoneringar osv så det är bättre detta året. I sverige blev det ju en superregnig sommar förra året så man hoppas ju alltid på en lagom blanding även om det inte är lätt att få.

Cecilia, det är som du säger att man får lära sig att leva med att det kan komma rejäla åskstormar. Jag tycker faktiskt att man vänjer sig. Tornados och tornado varningar är dock fortfarande alltid läskiga och man hoppas man slipper dem så mycket som möjligt.

Sporty, japp det där orspråket stämmer verkligen för vädret skiftar mycket snabbt ibland.

Millan, ja hoppas att solen snart lyser på er också för idag lyser solen här och det är varmt igen. Så det är en sak som är toppen här att regnet aldrig brukar vara direkt långvarigt och man vet att man alltid kommer att få både sol och värme de närmaste tre månaderna i överflöd.

annebelle said...

När jag kom till Dallas regnade det ( i augusti 1986), alla var oerhört uppspelta över detta - jag tyckte det var måttligt kul. Det var i alla fall väldigt varmt också, som i en bastu med duschen på.

Desiree said...

Annebelle, ja det kan verkligen bli ångbastu här nere i södra USA. Den fuktiga hettan är jobbig emellanåt.

Ida i Québec said...

Oj, oj, oj vilka bilder! Jag älskar ösregn och skulle gärna suttit där med dig och fotat! hihi!
På första bilden ser det till och med ut som om huset drar taket över huvudet för att skydda sig. :)
KRAM!!

Anna, Fair and True said...

Jag minns när jag var i Dallas en gång (den enda gången iofs, 1996). Då var det sån där "heat lightning" eller vad det kallas, dvs blixtar men utan regn. Det var häftigt. Det förekommer väldigt sällan i Sverige.

Marianne said...

Jag är så glad att ni har den där väderradion så att ni hinner söka skydd om det skulle bli farligt. För vädret är ju som allt annat i US - större än någon annan stans!