Thursday, June 19, 2008

Glad Midsommar

Ja imorgon är det alltså midsommar. Det känns lite konstigt för mig. Jag har lite svårt att få till den rätta känslan eller stämningen. Midsommar är ju så otroligt svenskt. Jag antar att det är lika betydelsefullt för oss svenskar som 4th of July är här. Förra året var vi ju hemma i Sverige till midsommar och var på bröllop men i år är vi kvar här fast å andra sidan kommer vi i år att få chansen och tillfället att uppleva vår allra första 4th of July och det är något som ska bli både kul och spännande.

Midsommar är nog bland det allra svenskaste som finns. Nationaldagsfirandet är ju inget jämfört med midsommar. Jag hoppas att ni allihop får en underbar midsommar vart ni än befinner er. Jag hoppas att solen kommer skina på er. Midsommar kan ju bli hur fint som helst eller så kan det bli som det var förra året med ihållande regn och kyla. Hur som haver kan det troligtvis inte bli sämre vädermässigt än vad det var förra året.

Själv kommer jag och C att fira litet och stilla imorgon då det bara blir vi två. Vi har ju vårat större kalas att se fram emot till nästa lördag istället. Vi kommer att sitta ute på altan och duka upp fint med svensk mat. Jag har faktiskt också kollat vädret för evetuella åskskurar men det ser lovande ut och jag hoppas vi klarar oss så att vi verkligen kan sitta ute och äte. Värme har vi så att vi inte behöver oroa oss över iallfall. Lite sill får det allt bli och kanske till och med en lite nubbe. Det är vid sådana här tillfällen som man åter igen saknar sin familj och tycker att man befinner sig alldeles för långt bort. Jag önskar att USA inte låg så långt bort från Sverige.

Glad midsommar till er alla från soliga Alabama.
Bild från DN.

Sådan här midsommar vill man inte ha. Låt oss hoppas att det inte blir så i år.Bild från DN.

Däremot får det gärna se ut så här istället eller vad säger ni?

4 comments:

Lullun said...

Ja, visst är midsommar stort. Speciellt jämfört med nationaldagen. Själv är jag dock ingen stor midsommarfirare, speciellt inte när jag är utomlands. Har faktiskt inte "fått till det" en endaste gång. :-)
Hoppas ni får det trevligt hur som helst. Låeter ju jättehärligt att kunna sitta utomhus. Det kan ju inte riktigt vi... ;-)

DILA said...

Nationaldagen är ingenting jämfört med midsommar. Hoppas att ni får en trevlig midsommar over there! Ni lär antagligen ha det varmare och skönare än vi här hemma. Hoppas bara att regnet håller sig borta.

Kram Dila

Annika said...

Nationaldagen i Sverige borde vara Midsommar.
Hoppas ni får det urmysigt, Desiree...
Jag har lite svårt för att fira Midsommar i utlandet, det är ngt som tar emot, även om jag har kul på själva festen...
KRAM!!!

Marianne said...

Ja, midsommar är nog det svenskaste som finns. Här tog vi det lugnt och grillade, hoppas att ni fick en mysig kväll!