Friday, June 20, 2008

Klockan Fem - Fredagstema

Veckans fredagstema tycker jag är riktigt klurigt. Vad associerar man till klockan fem? Vad sker kl fem? Klockan fem på morgonen brukar jag iallfall inte vara vaken, detta är alldeles för tidigt.

Klockan fem på eftermiddagen brukar jag börja avslulta min arbetsdag. Då brukar jag gå iväg till gymet och träna innan vi åker hem och äter middag. Vårat gym ligger ju här inne i stan och det är himla smidigt att gå iväg på ett pass innan man åker hem. Dessutom brukar det vara väldigt många andra som också slutar vid fem här och det är därför mycket trafik. Åker man hem klockan fem tar det ofta 50 minuter till en timme pga av köeerna på vägarna men åker man istället hem vid 18 eller senare så tar det bara 25 till 30 minuter. Vi brukar komma hem ganska sent på vardagar och middag blir det oftast inte förrän vid 20.

Klockan fem på morgonen däremot är det noll aktivitet. Då sover jag.

Jag önskar er alla en glad midsommar. Ikväll blir det lite stilla midsommarfirande för mig och C på altanen med sill, knäckebröd och jordgubbar. Jag ser redan fram emot detta.


Detta är alltså bilder på gymet. Det är väldigt nybyggt och mycket modernt och fräscht. Sedan ser ni lite hur det är långa bilköeer för att komma ut på motorvägen. Alla ska liksom hem klockan fem så det är lika bra att vänta någon timme för att slippa sitta i kö.Gymet har en hel del modern häftig arkitektur. Det finns en löpbana som är inomhus som går runt hela byggnaden. I detta klimat är det tyvärr ofta inomhus löpning som gäller om man inte ska behöva kliva upp klockan fem på morgonen innan det blir allt för varmt ute.
Glad Midsommar på er!!!

16 comments:

Fundersam Cecilia said...

Så du är inte heller uppe klockan 5?hihi.Nä det känns ju lite tidigt.Jag förstår om det är smidigare att gå till gymet än att åka hem direkt efter jobbet med tanke på bilköerna.
Hoppas att ni får en trevlig stilla midsommarkväll!

Annika said...

Nej jösses, jag vill inte vara vaken klockan fem. men ibland är jag det, högst ofrivilligt. Skulle aldrig falla mig in att stiga upp då, utan jag ligger kvar till 6:30. Vill absolut kunna sova bättre på morgonen.
Trevligt gym du har!!
Önskar dig också en mysig och stilla Misommarkväll!!

milla said...

å tack för en fin kommentar! :o) Nu löste sig allt och det slutade bra! Hoppas du får en riktigt bra kväll!

Desiree said...

Cecilia, hi hi nej hittills verkar det inte vara någon av oss som är med i fredagstemat som brukar vara upppe redan kl 5 på morgonen. Ha en bra midsommar du också även om det känns lite konstigt att få till någon vidare midsommarstämning.

Annika, nej det är skönt att inte behöva vara vaken så tidigt på morgone. Då är det ju fortfarande praktiskt taget mitt i natten känner jag. Ha en skön midsommar helg.

Milla, skönt att det löste sig. Jag tyckte synd om dig då det kom så plötsligt och du skulle stå där ensam men sommarfin. Tack så mycket :-)

Fritt ur hjärtat said...

Det verkar som om jag är de enda "Fredagsbloggare" som är uppe klockan 5. Gymmet verkar häftigt, innan jag blev sjuk var gymmet givet för mig också, nu är det en ständig längtan. Är det inte jbbigt att ha det så varmt? VÄnjer man sig??

Marianne said...

Smart att utnyttja tiden till det är lite mindre trafik. Då tränar ni ju "gratis" i en halvtimme, tid som ni annars bara skulle ha suttit i bilen och varit otåliga.

Visst var det svårt den här gången! Du fick i alla fall till det jättebra! Det är nog bara Lullun och Simone som är uppe fem på morgonen. Jag är alldeles för lat för det!

Kul att se bilder från er vardag. Lovar att det kommer hos mig också.

Ha en jätteskön helg!

DILA said...

Vem är uppe kl fem på morgonen? Inte jag i alla fall. Som tur är har jag en som som aldrig vaknat så tidigt, inte ens när han var bebis. Roligt fredagstema, med ett klockslag. Oftast är man kanske inte så medveten om vad man gör om dagarna. Allt går bara av farten. Vilket fint gym! Ingen tråkig och sliten källarlokal där inte!?! Hoppas ni får en trevlig midsommarhelg!

Kram Dila

Lullun said...

Vilket gym! Det är något annat än det lilla "krypinnet"vi har här. Men vad bra att kunna utnyttja tiden så. att sitta i bilkö och slösa bort en halvtimma känns ju onödigt.

Angående 5 på morgonen hör jag dock till dem som kan vara uppe då. Ganska ofta faktiskt. Tycker det är så lungt och skönt att sitta och skriva blogginlägg då, eller diverse jobbrelaterat (så kan jag surfa privat på jobbet under förmiddagen sedan med samvetet i behåll ;-) ).

Anne said...

Smart passa på och åka till gymet före ni åker hem, att slippa rusningstrafiken på det sättet.
Haha, de enda gånger jag är uppe vid 5 är då jag har jetlag.
Hoppas ni fick en fin midsommarafton! Vi har inte gjort nåt speciellt alls, men haft en skön och lugn helg. Första ensamma helgen på länge, då sista gästen åkte idag. Skönt bara vara.

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, ja du och Lullun verkar vara de riktigt morgontidiga. Hettan kan helt klart vara jobbig här på sommaren. Jag har ännu inte riktigt vant mig.

Marianne, ja fredagens tema var mycket klurigt. Kändes som om jag egentligen inte hade mycket att säga om just kl 5. Det är som du säger att man liksom tränar på gratis tid som man annars bara skulle suttit i bilen och det känns ju mycket bättre att utnyttja tiden på detta sättet istället.

Dila, ja gymet är superfint och fräscht. Nej kl 5 på morgonen känns alldeles för tidigt för min del att vara vaken.

Lullun, du verkar vara en av de få riktigt morgonpigga personerna. Men du verkar inte behöva så mycket sömn. Själv behöver jag sova 8 timmar och då hinner eller orkar jag inte gå upp så tidigt. Men jag kan tänka mig att det är lugnt och skönt och att man hinner med mycket under sin dag om man kommer upp så tidigt.

Anne, jag håller med dig att det är bara då jag haft jetlag då jag möjligtvis varit uppe så tidigt. Jag förstår att ni bara tagit det lungt och återhämtat er efter de intensiva veckor ni haft med besök. Det är ju jättekul med Sverigebesök men skönt också när får tillbaka sin egentid.

mia said...

Glad midsommar till dig med! Sill och tillbehör kan man väl få tag i på IKEA?
Du har helt rätt att midsommar är mycket större än nationaldagen, egentligen borde de slå ihop de!

Kram Mia

Handplockat said...

hej hopp
Nu är jag tillbaka i bloggandet efter tre härliga veckor i Bang Tao
Kikar in för att önska dej glad Midsommar denna sista söndag i Midsommarhelgen.
=)

MY WHITE COTTAGE said...

Hoppas du och C fick en mysig midsommraafton tillsammans! Här var det som du vet typiskt midsommarväder, ömsom sol, ömsom regn...

Det ser ut att vara ett fint gym som du tränar på! Skönt att slippa köerna samtidigt som du gör något "nyttigt".

Ha en skön söndag!
Kram Jenny

Lisa said...

Vilket mysigt gym. Vart ar ocksa nybyggt, men sa klart inte sa vackert som ert.
Jag ar tidigast uppe av alla. Klockan ringer 04.20, det ar grymt tidigt. Bade jag o M ar kvallsmanniskor. De haller pa av bygga om min vag till motorvag till arbetet. Det tar 2 ar, och nu far man kora 30 isf 110.
Midsommarafton var som vanligt. Sol och pyttelite regn. Men mysigt och vi kunde ata ute pa altanen i flera timmar.

Petra H said...

Nej, klockan fem är man sällan vaken, även om faktiskt O ibland stiger upp extremt tidigt när han har möte vid 07.. (och då vaknar jag också, för att somna om snabbt igen).
Smart att använda rusningstrafikstimmen till att gå på gymmet, så slipper du köra hem i kö (ett nytt ord som jag lärt mig nyligen på spanska - tapón = bilkö). O brukar förresten använda den ursäkten att det inte är lönt att köra hem så tidigt från jobbet pga köerna - vilket egentligen inte funkar eftersom köerna går på andra hållet, FRÅN San Juan och han kör TILL SJ från jobbet... ;-)Jaja, jag är glad om han är hemma vid 18.30 men ofta blir det senare!

Desiree said...

Mia, japp sill och sådant kan vi få tag på på IKEA och vi har minsann sett till att bunkra upp inför midsommar. Midsommar känns nästan mer som Sveriges nationaldag än vad 6:e juni är.

Handplockat, tack så mycket. Låter härligt med tre veckor på Bang Tao. Hoppas du har haft det riktigt skönt.

My White Cottage, tack så mycket. Vi fick en trevlig men väldigt stillsam midsommar. Vi åt middag ute på våran altan och det fick bli lite sill och en liten nubbe. Kändes inte alls direkt som midsommar men man får göra sitt bästa. Vi har ju våran lite försenade midsommarfest nu på lördag istället och jag tror att det kommer att kännas mer midsommarakatigt. Jag såg att ni till slut fick sitta inne men det gör ju inte så mycket. Du hade ju dukat så fint.

Lisa, oj vad tidigt din klocka ringer. Du måste vara riktigt morgonpigg. Kul att ni kunde sitta ute och njuta av midsommarkvällen.

Petra, ah nu fick jag också lära mig vad kö heter på spanska för det visste jag inte. Det var långa dagar för O. Men så länge du vet om att det blir sent så kan du iallfall plannera för detta. Hoppas du fick en riktigt trevlig midsommar i Sveige.