Friday, June 13, 2008

Fredagstema - Utsikt

Dagens fredagstema från Victoria i Florida är ”Utsikt”. Jag tror att detta fredagstema tolkar sig allra bäst i olika bilder som visar olika typer av utsikt. Här kommer mina tolkningar och bilder: Bilden ovan föreställer Providence Canyon i Georgia som även går under smeknamnet " Little Grand Canyon".Utsikt jag hade i Sverige förra sommaren. Stockholm, min hemstad. Utsikt över Stensjön nere i Blekinge när dimman la sig över vattnet i skymningen och till sist en stor poatisåker nere i Skåne.


Utsiken över Birmingham, Alabama.

Utsikten från min arbetsplats. Inte jättekul utsikt men jag sitter iallfall precis vid ett fönster och kan kika ut vad som försigår på gatan nedanför.


Havsutsikt är något jag saknar nu då jag bor minst 5 timmars bilväg från havet. Vi försöker dock komma ner till havet så ofta vi får tillfälle.


Utsikten över träsket (the marshlands) i Georgia från balkongen på vårt B&B. Bortom det vidsträckta gräsfälten finns havet då detta ligger precis vid kusten som vetter mot Atlanten.


Utsikten över Appalacherna i Great Smokey Mountains, TN. Häftigt och vackert.

Det finns mycket vacker och storslagen natur i USA. Detta är höstfärgerna över Appalacherna taget i South Carolina. Bilden nedanför är också tagen då vi var i SC.

Det ser nästan ut som ett vykort men det är ett kort jag tagit själv. Helt otroligt vacker natur och höstfärger.Utsikten från Little River Canyon i Alabama också över Appalachernas bergstoppar.
Ha en riktigt skön helg allihop.


15 comments:

Annika said...

ÅH Desiree!! Vilka vackra bilder!! Du har så rätt; det finns så otroligt mkt vackert att se i USA. Storslagen natur, dramatik och enorm skönhet. Little Grand Canyon minns jag när du skrev om...Vilket ställe.
Appalacherna och Blue Ridge Mountans är verkligen speciella. Det ljus som råder där är suveränt!! Magiskt och lite mystiskt!
Och Stockholm---alltid finast i världen!!!
Ha en jättefin helg!!!

Petra H said...

Underbart vackra utsikter, och ha ha, en skånsk potatisåker mitt i allt - ett sådant foto borde ju JAG ha som älskar både Skåne och potatis :D
Om en vecka sitter jag och äter svensk nypotatis i Skåne, jippi!!
Trevlig helg och kram!!
PS Jag tycker definitivt att ni ska komma och hälsa på i PR, det går ju direktflyg från Atlanta!

Millan said...

Harliga bilder pa valdigt olika utsikter!! Du har verkligen varit pa manga, for mig, exotiska platser men otroliga vyer! Den enda utsikt jag egentligen har sett sjalv ar den over Stensjon :-).
Stockholm ar otroligt vackert. Vi har borjat fundera lite pa att aka dit ett gang tjejer nasta ar. Jag har inte varit dar pa sakert 12 ar eller sa...
Trevlig helg!

Lullun said...

Jättefina foton! Älskar verkligen sådana där canyons och har sett ett par, men inte varken Grand C och Little Grand C, så det får jag väl "beta av" någon dag framöver. Och de stora vidderna med skog; älskar även dem. Och saknar dem. Älskar höstfotot, med alla färgerna.
Trevlig helg!

StrandMamman said...

Fantastiskt fina bilder!! Man blir sugen på att se alla de där ställena :)

Fritt ur hjärtat said...

Oj så mycket vackert du visar på en enda gång!! Här kastas man mellan höjder och slätter, ljus och dimma, dessutom olika världsdelar. En mycket rolig tolkning. Bilderna är super!!
Ha en bra helg.

Marianne said...

Vilka fantastiska vyer, verkligen storslagna. Ja det finns så mycket vacker natur i US, det tänker man sällan på, det blir mest bara Grand Canyon, Niagara Falls och liknande. Men det finns ju så otroligt mycket mer. Och du lyckas verkligen fånga vyerna också i dina foton, något som inte är det lättaste.

Ha en jätteskön helg!

Fröken Anki said...

Mycket vackra bilder!
Blir så sugen på att resa och se alla dom platserna!
Ha en skön helg!

Dila said...

Många vackra bilder. Det kan man verkligen kalla utsikt! Håller med dig om att jag saknar havsutsikt. Havet är så lugnande och rogivande på något sätt. Låter tankarna arbeta fritt. Istället för hav får jag nöja mig med vår å som rinner genom staden. Men det är vackert och rogivande på sitt sätt också.

Kram Dila

Desiree said...

Annika, ja USA har verkligen mycket imponerande natur och många många vackra platser för att inte tala om alla häftiga nationalparker. Du har så rätt - Stockholm är trots allt finast i världen :-) Ha en toppenhelg du också.

Petra, ha ha jag visste väl att du skulle bli glad över att få se en äkta skånsk potatisåker. Jag tyckte den var så vacker då vi körde där att jag stannade bilen för att kliva ut och ta ett kort. Ja jag får snacka med Calle och kolla flyg och semesterdagar för jag är som sagt himla sugen på PR som verkar ha så mycket att erbjuda. Som du säger är det ju lätt att ta sig dit från Atlanta och till Atlanta är det inte direkt långt för oss. Det funkar ju otroligt smidigt egentligen att ta sig till just PR.

Millan, vad kul att du känner igen Stensjön. Den är ju inte djup och den är full av dy så man blir mer smutsig än ren om man badar där men den är vacker och vi har fått en hel del kräftor därifrån. Vad kul att få ihop en ett gäng som träffas där nere. Det är ju väldigt vackert i dessa trakter.

Lullun, vidderna som finns här är helt otroliga. Jag hade inte upplevt sådana vidder innan jag kom hit där bergen och kullarna sträcker ut sig i all oändlighet verkar det som. Det blir ju extra maffigt på hösten då man har alla dessa höstfärger som sprakar.

Strandmamman, tack så mycket.

Fritt ur hjärtat, ja det blev en rejält blandad kompott med olika typer av utsikt denna gång.

Marianne, ja det finns så mycket vackra platser att besöka att jag är rädd att tiden inte räcker till. Finns så många platser kvar jag vill besöka och uppleva. Tur att man ska vara här ett tag till. Det finns ju så mycket vackra platser i resten av världen också.

Fröken Anki, tackar. Dagens fredagstema har gjort mig ressugen också ¨på många av platserna som ni andra har visat upp.

Dila, har man inte närheten till vatten och havet är detta något man verkligen kan sakna. Jag har ju bott tidigare i både Stockholm och Göteborg och båda har ju närheten till vatten. En strandpromenad är så himla skönt och meditativt för både kropp och själ.

Marie said...

vilka otroligt vackra bilder, desiree! det finns så väldigt många fina ställen i usa, det är ju tydligt när man ser dina bilder. alldeles underbart!

Anna, Fair and True said...

Dina bilder påminde mig om att jag egentligen borde skanna in alla foton jag tog på min tre veckor långa rundresa i USA 1996. Vi har bl a till Badlands och (riktiga) Grand Canyon. Ett projekt för hösten kanske!

Fundersam Cecilia said...

Mums vilka vackra bilder.Du får mig att längta till Stockholm och till alla andra platser med förresten.Tänk att det finns så mycket vackert att se här i USA,undrar om man hinner med hälften ens?!

milla said...

Åh tack, vad kul att du tycker det! :o) Och vilka fina bilder du har lagt upp!

fanny said...

så otroligt mäktiga och fina bilder! åh, jag är sååååå avis på dig alltså :)