Monday, June 9, 2008

Sommarhettan har slagit till

Hettan har verkligen slagit till här nu. I helgen bestämde vi oss för att köpa oss en fläkt att ha på våran altan. Det fick bli en industrityp av fläkt som är mer robust och klara utomhusbruk bättre. Detta känns som ett mycket lyckat köp hittills. Vi har redan haft glädje av den då det hela helgen varit temperaturer på runt +35 grader. Det är dessutom en fuktig hetta som känns extra jobbig. Man behöver inte göra många knop för att man ska bli helt svett numer då man är utomhus. Även om fläkten kostade en slant så är detta definitivt ett riktigt bra köp. Hela denna vecka är det risk för åska så vi får väl se om det blir några rejäla åskoväder.

Nationaldagen firade med en god middag ute på altanen. Det fick bli något så svenskt som sill och potatis till förrätt och rabarberpaj med glass till efterrätt.

9 comments:

Ninnie said...

En liknande fläkt kom min man hem med idag! Vi har väldigt varmt på vår altan, den ligger i söderläge och vindskyddat, så nu när det varit upp mot 27-28 grader de senaste dagarna har vi inte kunnat sitta där, trots att vi har en stor markis att veva ut. Luften står still...därav fläktinköpet! Fast idag har det varit behagligare temperaturer, ca 23-25 bara.
Men förstås, låååångt ifrån er hetta. Hoppas ni har god nytta av er fläkt!

Petra H said...

Jättebra idé med en stor fläkt på altanen! Det hade ju varit synd om ni inte hade kunnat utnyttja er fina uteplats pga av värmen under sommaren men nu ska det väl vara lite lättare att stå ut utomhus ;-)
Mysigt med svensk sommarmat, jag är så sugen på nypotatis nu!

Annika said...

Ja, fy tusan vad hett det är nu. Det har varit 100 grader här idag...Vad är det? 38?
Fast the heat index är 110, och det är långt över 40...
Rätt vidrigt nu faktiskt. OCh jag sitter faktiskt i hettan utanför Ingrids hus just nu...
Det lär ska bli så här varmt ett bra tag framöver. Det är som augusti i juni...
BRA köp med fläkten!!!

Marie said...

vilken fläkt! sån skulle jag behöva i min lilla lägenhet... här blir et varmt!

Fundersam Cecilia said...

Fläkten är väl värd sina pengar förstår jag.Vi har pratat om att köpa en till lite mindre AC till huset men än så länge går fläktarna i taken på högvarv.De där hemma i sverige säger att ja men då har vi ju lika varmt...men det går ju inte att jämföra våran värme och deras med tanke på fuktigheten som är utan dess like.Så är det 31 grader känns det ju som 45 nästan.Å så gott med sill och potatis och rabarberpaj.Åt ni vanlig potatis eller finns det någon som är som färskpotatis?

Sporty Spice said...

Funderar också på altanfläkt. Fast de senaste tre dagarna vet jag inte om det hade hjälpt. Vi har haft nära 103F (feels like 107). Så hett. Imorgon får vi dock "svala" 86F.

Desiree said...

Ninnie, oj då har ni också rejält varmt på eran altan. Jag förstår att ni också har glädje av en fläkt där. Skönt med lite behagligare temperaturer.

Petra, detta var ett riktigt toppenköp för annars blir det för varmt att sitta där iallfall på dagen fast man sitter still så blir det för hett.

Annika, verkar som ni har ännu värre hetta hos er. Jag är inte avis. Detta räcker gott och väl för mig.

Marie, det är ganska skönt med en fläkt. När vi bodde i våran vindslägenhet i Göteborg hade vi en i sovrummet för det blev alldeles för varmt annars. Rekomenderas verkligen.

Cecilia, ja man måste liksom ha både AC och fläkt i detta klimat annars klarar man sig inte. Vi åt vanlig potatis men i helgen fick vi faktiskt tag på något som ska vara nypotatis. Vi har ännu inte provat den men den ser lovande ut iallfall.

Sporty, det hjälper ju om man bara ska ta det lungt och koppla av men inte om man ska göra något annat. Skönt att ni får lite svalare idag.

Lullun said...

Phu vilken värme. Här hade vi 0-gradigt hela helgen, men nu har vi faktiskt kommit upp i otroliga +7. Ett mellanting mellan våra väder, säg 25 C låter bättre för mig. :-)

Anna, Fair and True said...

Jag har inte ätit någon sill och potatis i år ännu men på midsommar blir det av! Ska bli mums!