Tuesday, June 24, 2008

Rusning efter solresor

Detta är vad man kan läsa om i DN. För varje millimeter regn går priset på sista-minuten resor upp en hundralapp. Tydligen har folk börjat jaga efter resor efter den senaste tidens ostadiga väder. Jag kan förstå att man inte vågar chansa på ännu en semester och sommar som regnar bort liksom den förra. Tydligen är sommarens hetaste mål Mallorca, Cypern och Turkiet. Kanske borde charterbolagen starta resor till Alabama. Här finns det nämligen solsken och värme så att det räcker och blir över. Att inte få sol är något vi inte behöver oroa oss över här. Den låga dollarkursen borde väl snart göra att det kan bli lika attraktivt att åka till södra USA som att åka till Thailand. Alabama har faktiskt gott om fina stränder att erbjuda. Nästa solresa kanske bör bära iväg till just Alabama. Jag skulle nog säga att detta är lite av en oupptäckt pärla än så länge.

8 comments:

Petra H said...

Hi hi, jag är väl lite galen som lämnade soliga Karibien för en svensk sommar :D Men, jag kan förstå att folk inte vill sitta inne hela semestern och vill komma iväg till solen!
Jag ska dock också iväg till solen på söndag, då jag flyger till Barcelona där solen skiner - på måndag möter jag O i Zaragoza!

Desiree said...

Petra, nej då jag tycker inte alls att du är tokig som lämnat soliga karibien. Det är ju en helt annan sak för dig och mig som är utlandssvenskar och bor i ett soligt klimat. Det gör ju inte jättemycket även om vi skulle få lite dåligt väder i Sverige för vi vet ju att vi kommer att få sol då vi ät tillbaka i vår vardag. Men jag kan förstå hur viktigt det är om man bor i Sverige med sol. Hela året längtar man efter just sol och semester och då vill man ju inte ta risken att det hela regnar bort. Man behöver ju solen för att ladda sina batterier och orka med den långa mörka vintern. Åh vad mysigt att åka till Barcelona. Det verkar vara en sådan mysig stad. Jag har inte varit där men skulle hemskt gärna åka dit någon dag.

Anne said...

Ja, det är märkligt det här med svenskar och vädret. Den här sortens artiklar kommer ofta på sommaren och det är ju lätt att hånflina lite glatt när man är i trakter med mer pålitlig sommar än den svenska, men jag kan ju helt klart förstå behovet av ljus och sol är stort. Men man glömmer, tycker du inte... Minnet har bleknat en aning hur jobbigt det kan vara med de mörka, långa vintrarna och jag kan nästan bli nostalgisk.
När jag tänker efter är det nog inte kylan (som ju numera, i alla fall i Sthlm området inte är särskilt kall vintertid) utan faktiskt det förbaskade mörkret och de låååånga vintermånaderna med så lite sol. Det märktes nu när vi hade gäster, det skulle "passas på" och vara ute så mycket som möjligt.
Jag var nog så mer förra året, nu vet jag att sommaren är lång, varm och skön och att det inte behövs rusas ut bara för att det är en solig eftermiddag.
Men visst, helt går ju ränderna inte ur ;) För att sitta ute och äta och sånt, liksom "passa på" och njuta, visst sitter de takterna i.

Marianne said...

Jag kan förstå folk i Sverige, förra sommaren var väl rätt usel har jag för mig, och två sådana somrar på rad kan ju inte vara roligt.

Själv tycker jag att vi borde passa på att se sådana platser som Island, Grönland, Färöarna och Skottland nu när vi bor så här varmt. Då kan det vara lite mysigt att svalka av sig som omväxling. När man bor i Sverige igen en vacker dag är det ju inte direkt drömmen att dra på sig MER kläder på semestern.

Konstigt egentligen att Atlantkusten, hela Florida och Sydkusten i US inte säljs mer som semestermål för Skandinaver. Det kanske har varit för dyrt tidigare? Finns det tillräckligt med hotell för charterturism? Kanske vore något att satsa på annars, för den som kan resebranschen.

MY WHITE COTTAGE said...

Ja, med förra sommaren i färskt minne börjar man ju bli lite orolig att det ska bli likadant denna... regn, regn och åter regn! Nja, så illa har vi det inte här på Österlen. Här skiner solen nästan varje dag, men det är väldigt blåsigt vilket i sig inte skulle göra så mycket om det vore varmt, men när termometern knappt tar sig upp till 17-18 grader då är det inge kul... Jag hade hoppats på lite sol och bad tillsammans med killarna innan jag börjar jobba, men det lär det nog tyvärr inte bli! Men vi har mysigt ändå. Igår var vi inne i Ystad och flanerade lite, vi gick till en kinarestaurang och åt lunch, det tyckte killarna var urhäftigt! *hihi*

Må så gott! Kram Jenny

Marie said...

jag skulle gärna åka på semester till alabama, hellre det än till thailand! =)

Lisa said...

Du har verkligen fatt mig att vilja aka till Alabama. Nar man har last om alla dina utflykter och resor och inte minst sett alla fina bilder, sa ar det Alabama som galler kann det som.

Eftersom vi malade huset forra sommaren och ska fortsatta i ar, sa ar det varken sol eller regn vi vill ha. OK mycket sol tredje semesterveckan skulle sitta fint, da aker vi till huset i Jamtland och vill garna bada i badviken dar.

Desiree said...

Anne, jo det är precis som du säger att minnet av de där långa mörka månaderna har bleknat något. Man minns inte längre riktigt hur jobbigt det var. jag satt och kollade i en gammal Amelia igår där de visade höstmode och började faktiskt längta en del efter svensk höst (helt knäppt egentligen). Ha ha snart kanske jag blir och låter som Annika som kan längta efter regn, rusk och höst ;-)

Marianne, du har rätt i att man kanske borde passa på att åka till lite mer kalla och svala platser nu när man bor på en varm plats själv. jag skulle tex vilja se Alaska medans jag bor på denna kontinent. Man borde nog saluföra södra USA mer. Här finns mycket att se och göra och många fina stränder. Hotel längst med stranden och Mexikanska golfen rådet det inte brist på.

My White Cottage, jag förstår att man är småorolig över att även denna sommar ska regna bort. Man orkar ju inte riktigt med två sådana sommrar på raken. Skönt att ni ändå har ok väder även om det inte är så varmt så att det blivit mycket badväder.

Marie, härligt. Du är hjärtligt välkommen :-)

Lisa, tack så mycket. Ja ska man måla huset vill man inte ha det för varmt och inte direkt solsken. Lite småmulet och uppehåll är det bästa målarvädret.