Tuesday, July 28, 2009

Stockholm Stockholm

Nu är jag tillbaka ute i förorten hemma hos mina föräldrar igen. Jag bodde ca en vecka inne i stan och det var trevligt på många sätt. Jag passade på att gå, gå och gå. Mina nya gympaskor har vid detta laget blivit rejält ingångna och användna. Men de är riktigt sköna att gå i så det har inte varit några problem. Jag har njutit av Stockholm på många olika sätt. Har gått på diverese museér och utställningar. Har kolla på en föreställning av parkteatern som är gratis ute på Djurgården. Tog en heldag för "fotosafari" inne i stan och gick runt hela dagen lång och fotade olika stadsdelar och miljöer.

Men jag längtade på sätt och vis efter några dagar tillbaka hit ut till förorten och naturen. Så det känns bra att vara här igen. Det kommer att bli fler dagar inne i stan när C kommer hit.



Något som var en riktigt lyx var det lilla underbara bageriet som jag upptäckte på Vallhallavägen. Ett litet hål i väggen men de öppnade varje morgon kl 08. Det var rent himmelskt att stiga in där precis då det öppnat efter min joggingrunda. Brödet var nybakat och varmt och doften där inne var otroligt underbar. På frågan om vad jag ville ha ville jag första gången säga "ALLT" en av varje tack! Så lyxigt och gott att gå hem med sitt nybakde varma bröd och få äta detta till frukost. Åh vad jag saknar sådana här små bagerier i Alabama.

Sådana här små ljuvliga butiker med franska ostar är också något man saknar otroligt. Detta med olika ost är något som är väldigt europeiskt.




Stockholm är vackert på så många sätt. Jag njuter av att det finns så mycket vatten överallt. Man förstår varför det kallas för nordens vendig. Jag njöt av att promenera trävs och korst över hela staden och alla miljöer.



Här ger jag er lite av mina Stockholm bilder så att ni som inte är på plats får se en liten glimt och njuta ett ögonblick.






Jag besökte både Högtorgshallen och Saluhallen på Östemalm. Underbara ställen båda två. Dofterna och allt smått och gott som säljes här. Även om jag inte köpte något så var det en fröjd att få gå runt här och botanisera och titta på allt.





Gammla stan har sin skönhet och charm också. Fast det är otroligt mycket turister och man får lätt klaustrofobi nästan då man går på Västerlånggatan så den försökte jag undvika så mycket som möjligt. Man får istället välja andra fina bakgator.



10 comments:

Ninni said...

Du ser ut att ha haft en skön tid i Stockholms city! Dina fina bilder ger verkligen stan rättvisa. För visst är den vacker med allt vatten och all gammal bebyggelse. Rent och fint om man jämför med Brasilien:)
Ha en fortsatt skön ledighet!
Kram Ninni

Anna, Fair and True said...

Vilka fina Stockholmsbilder! Jag bor ju här men ändå kan jag inte se mig mätt!

Det finns ett annat bageri på Valhallavägen (tror inte det var samma??), Valhallabageriet, som ligger i slutet av allén nästan nere vid Gärdet. Vilka underbara bröd de bakar där!

Saltistjejen said...

Ah! UNDERBART!!!!
Mmmmm vilka fina bilder! Och Stockholm ÄR verklgien en fantastisk stad på många vis. SÄRSKILT på sommaren!!!!
När är det C kommer??
Kram!

Camilla said...

Vilka fina bilder, som alltid :)
Du verkar ha haft en väldigt trevlig vecka mitt i smeten.
Färskt, varmt bröd finns det inget som slår. Jag jobbade extra på ett mindre bageri för några år sedan. Efter en vecka kände jag inte lukten längre, men nu börjar det återkomma. Tur det annars tror jag att det hade varit något fel på nosen ;)

Ha det gott

Inger said...

Ett är då säkert, du förtrollar alla bilder! Underbara!
Jag gillar oxå att traska runt i Sthlm. Kan lätt fördriva 6-7 timmar på mina promenader. Tittar på allt, allt. Bra promenad dojor är dock A&O. Är helt beroende av mina olika gympadojor.Roligt att du trivs. Ingen US längtan?
Jag har det, kanske för att jag inte bor där utan bara gästar lite då och då.
Må gott hälsningar!

Desiree said...

Ninni, tack så mycket. Lite smuts finns det nog också i Stockholm men det är faktiskt ganska rent och snyggt på de flesta ställen. Hoppas att du har det bra hemma i Brasilen.

Anna, javisst är det Vallhallabageriet jag syftade på där jag hade köpt mitt bröd (bilden/fotot var dock från ett annat bageri men brödbilden var bröd från Vallhallabageriet som är helt underbart ställe). Det där lilla bageriet är rena rama himmelriket.

Saltis, C kommer faktiskt nu på lördag. Ska bli underbart och jättekul att få ses och krama om honom igen för det var ju ett tag sedan. Blir ännu trevligare att dela och göra saker tillsammans med honom i Stockholm.

Camilla, låter underbart att ha jobbat extra på ett bageri. Det är sådant jag själv mycket väl skulle kunna tänka mig att göra. Verkar himla mysigt på något sätt. Tur att lukten/doften kom tillbaka för det är ju en doft man vill minnas och kunna känna.

Inger, tack så mycket. Än så länge har jag ingen US längtan men det beror väl på att jag ännu inte flyttat hem hit på riktigt. Kanske kommer det då jag inte längre bor i USA. Kul att du gillar bilderna och visst är det underbart att verkligen kunna gå rejäla långpromenader här i stan. Jag tror att jag längtat efter sådant extra mycket då det bara är bilen som gäller nere i södern.

Marianne said...

Vilken härlig vecka du har haft och så många fina bilder från Stockholm! Håller med om de där små butikerna som bagerier och ostbutiker, det kan man verkligen sakna. Och Västerlånggatan, ja det tycker jag är rena katastrofen nu för tiden. Turisterna kommer ju för att se hur det var förr i tiden, och så möts de av allt bjäfs. Jag förstår inte att man inte kan K-märka affärerna också. Men det räcker som du säger att gå bara några gator bort så är det som att komma in i en annan värld.

Härligt att C kommer snart, jag förstår att du saknar honom!

KRAM!

SweFlo said...

Usch, jag tycker inte om att läsa dina Sverige-inlägg! Jag blir så himla fylld av längtan efter att själv få vara där. Men samtidigt njuter jag av dina berättelser och vackra bilder. Med största vemod :-)!

photobyjennie said...

Vad fint du har fångat sommar i Stockholm! Är min stad så här fin?!!

Jättefina bilder!

m family goes västerut said...

Längtar hem genast, men vi ska inte hem till S nåt mer i år. Får njuta av dina vackra bilder istället!

Tack. Särskilt för bilderna från stan. Vasastans Ost på St Eriksplan är en annan toppenbutik!