Wednesday, November 18, 2009

Äntligen avklarat

Nu har jag och C varit och vaccinerat oss mot svininfluensan. Det känns faktiskt otroligt bra att äntligen ha fått det gjort och avklarat. Verkar som om USA faktiskt kom mer på efterkällken vad gällde vaccin än vad man gjort i Sverige även om det varit försenat över hela världen. Det har varit ganska dåligt med info om när, var och hur man skulle få detta vaccin. Men efter en del söknande på nätet så hittade vi ett ställe som låg nere i stan som skulle köra vaccination mot grisen här idag och imorgon. Det stod att det framförallt var till för riskgrupperna. Då det var på gångavstånd från jobbet så tog vi chansen igår eftermiddag och knatade dit i rask takt. Vi fick fylla i ett formulär men de frågade inte om vi tillhörde någon av riskgrupperna. Vi hade också tur då det inte var allt för lång kö framför oss. När det sedan var ens tur gick det supersnabbt och smidigt.

Nu känns det jätteskönt att jag är vaccinerad. Jag vill verkligen INTE ha eller få swineflu. Hittills mår jag bra och har inte känt några direkta biverknar av vaccinet. Jag är lite öm i armen men det var jag också efter att ha tagit vanliga influensa vaccinet. Jag var orolig att inte ha fått svininfluensa vaccinet innan vi skulle sätta oss på flyget till Sverige men nu så, ah toppen!


Nu till något helt annat. Det sista man överger för säsongen här nere i södern är sina flipfloptofflor. Det är också det första man tar fram på våren. Alabamianerna ÄLSKAR verkligen sina flipflops. Skulle man nu ändå känna att man saknar sina vanliga flipflops allt för mycket under vintern så kan man faktiskt köpa sådana här vinterfodrade flipflops och iallfall gå runt i inomhus hemma. Här är det vanligt att man kan se folk som går i täckjacka men med flipflops långt in på hösten. Folk som reser i just flipflops är extremt vanligt. Det ser man otroligt mycket på flygplatser här. Själv tycker jag inte alls att de är speciellt praktiskt eller bekvämt. Jag trivs bäst i mina gympadojor.

10 comments:

Saltistjejen said...

Hahha vad ÄR det med folk och deras flipflops??!?!?!?? ;-)
Även här i staden kan man se personer med flipflops på ibland när det är svinkallt ute! Fattar inte! Men vissa verkar älska dem.
Själv får jag lätt skasår mellan tårna av dem och äger därför inga nu.
Jag är helt klart en sneakerstjej. Helst går jag runt i gympadojor oavsett väder. Så lite likadan är jag nog som flipflopparna fast med gympaskor, haha!
Skönt att ni vaccinerats. Vi ahr itne gjort det men jag är nästan hundra på att M hade jst svinisen när han var sådär dålig så kasnke är han safe iallafall. E har vaccinerats en gång men borde få en spruta till för att vara hlt safe. Dock vet vi inte när de kommer få in mer vaccin till henne.
Kramar!

Marie said...

I England ser man också flipflops långt efter det att de borde ha ställts in i garederoben efter sommaren! Jag förstår inte heller charmen med dom, visst, de är bra på stranden men man kan ju inte gå några längre sträckor med dom, det är ju jättedåligt för fötterna!

Anne said...

Jaaaa du, vad är det för kärleksrelation folk har till sina flipflops. Bbbbrrrr, vad kallt det måste vara. Men överlag tycker jag amerikaner verkar klä sig mer lättklätt, åtminstone här. Vet att Annika pratat om det också. Det här med att man ser tonåringar stå så lättklädda när de väntar på skolbussen t.ex. Ja, det var ett litet sidospår....

Nice att ni vaccinerats, ni ska ju ut och resa och vara på gång under julhelgen också med flygresor kors och tvärs.
Vi har inte vaccinerat oss, som jag förstått det är det tydligen väldiga förseningar och bristande vaccintillgång i min delstat så är man inte riskgrupp verkar det inte finnas helt enkelt. Har förstått det som att de pga bristen även ändrat riskgrupperna och gjort den mindre. De hade tidigare öppna vaccinationskliniker med drop in, men nu har de (som jag förstått det) slutat med det pga bristande tillgång och det körs bara vaccineringar via ens primary physcians mottagningar. Enligt det senaste jag hörde på nyheterna förra veckan så kommer det nog inte finnas mer för allmänheten (icke riskgrupper) förrän nån gång nästa år. Så vi sitter lugnt i båten och väntar.

Annika said...

Flipflops ska bli ett framtida inlägg för mig (också)!!!
Jag blir tokig när jag ser flipfloppare mitt i vinter....
Gärna fullt påklädda i vinterjacka, halsduk, jeans, mössa och sen flipflopps!!!
MEH!!
Så fult.
Och sen detta med fodrade floppare...
Det finns ju fodrade foppa-tofflor också...
Vaccint så, vad skönt...
Tycker att flunsan verkar ha lagt sig, eller också är det bara första "kullen" som är avklarad...
Ska också ta sprutan sen, tror jag.
Kram!!

annebelle said...

Haha, vilka urfula flipflops! Men roliga. :)

Millan said...

Skont att ha det gjort! Jag har annu inte vaccinerat mig. Faktum ar att de enda som vaccineras nu ar riskgrupperna sa Nils fick sin i lordags. Han fick nagra utslag pa armen men annars har han matt bra. Ingen feber eller sa. Hoppas du slipper det ocksa! Jag maste faktiskt kolla upp nar vi andra kommer fa vaccinet ocksa...
Det dar med flipflops ar for roligt. Jag tycker inte heller att de ar bekvama. Man far kampa for att fa med sig dem tycker jag. Men aven i england ar de populara och det hander att man nu ser folk med stora vinterjackor och sedan flipflops...ser ju urskumt ut!
Kram

Desiree said...

Saltis, jag undrar helt klart det samma. Det här med flipflops verkar vara ett stort amerikanskt fenomen. Jag är precis som du en sneakertjej. Hoppas at E snart får tillfälle att ta sin andra spruta. Ja det verkar inte lätt att få sig en spruta mot svininfluensan. Det är väldigt begränsat helt klart.

Marie, håller så med dig! De är ju inte alls bra för fötterna eller speciellt sköna förutom att gå med på stranden eller fram och tillbaka till brevlådan om sommaren men inte annars.

Anne, ja det stämmer nog att folk också klär sig mer lättklätt här. Jag har nog tänkt att det speciellt är så bland ungdommar och yngre personer. Om hösten är det lustigt för då kan man se den ene med täckjacka och nästa person med bara t-shirt. Hela spektrat finns.

Ja det där med vaccinet är ju inte lätt. Det verkar som sagt vara enorma förseningar över hela USA. Jag trodde att det kanske var extra besvärligt här i AL men om man jämför med Oregon så är det nog inte så. Det verkar som att de i första hand vaccinerar riskgrupperna men när vi kom in så frågade de inte om vi tillhörde någon av riskgrupperna så då körde vi. Verkar som de uppmanar riskgrupperna att gå och vaccinera sig men sedan vaccinerar de de som finns på plats. Så det kan alltså löna sig att gå dit och chansa. Hoppas att ni får vaccin till er snart. Ni ska ju iallfall inte ut och flyga och då är nog risken mindre att ni utsätts för smitta.

Annika, ja precis! Man ser folk som är fullt påklädda med täckjacka och sedan med flipflops på fötterna. Det ser ju inte klokt ut!

Annebelle, ja de ser väldigt lustiga ut med sitt vinterfoder.

Millan, vad bra att Nils fått sin vaccination. Verkar alltså som om det även är stora förseningar på vaccinationsfronten i England också. Lustigt att det där flipflop fenomenet också finns utbrett i England. Fast å andra sidan så verkar det som om USA och England har en hel del gemensamt så det kanske inte är så konstigt trots allt.

Marianne said...

Är det inte helt klart än? Å, men nu måste ni ju få klart besked, tycker man! Antar att ni börjar packa för säkerhets skull nu i helgen. Hoppas, hoppas att allt går bra nu!!!!

Skönt att ni fick era vaccinationer, så kommer ingenting sånt emellan i alla fall!

Även här går folk i flipflops året runt, men det beror nog mer på en ekonomisk fråga eftersom det är de fattiga som går i sånt även på vintern när en annan har boots på sig - ja, ja, kanske lite överdrivet det med eftersom det är en 15 grader som lägst på dagarna : ) Men vinterfordrade : D

Kram!

Victoria said...

Stolligt med fodrade flipflops, det har jag aldrig sett! Jag får skoskav bara jag tittar på ett par, så här kommer inga över tröskeln, haha!
Trevlig helg! Kram/Vic

Anna, Fair and True said...

Fodrade flipflops hahaha!

För två veckor sedan eller nåt så sa det att alla var välkomna att vaccinera sig. Men efter 2-3 dagar ändrade de tillbaka till bara riskgrupperna för de fick in för lite vaccin och ville prioritera riskgrupperna. Men många "vanliga" hann vaccinera sig då och många har även tjatat till sig det ändå. Men fr o m näst-nästa vecka ska det tydligen var fritt för alla när som helst.